Kapcsolattartási ügyelet

ObudaFan # 2019.03.10. 12:24

Penny64

Köteles vagy.

Penny64 # 2019.03.09. 18:21

Jó estét!Az lenne a kérdésem,hogy a láthatásra az apa számomra és a gyermek számára is egy idegen férfival jelent meg.Köteles vagyok a láthatást biztosítani?A válaszokat köszönöm.

brinkly7210 # 2019.02.28. 19:12

Üdv!
A kapcsolattartási ügyelet munkatársai jogot adnak a testvéri kapcsolattartáson való részvételre az arra nem jogosult szülőnek. jogerős gyámhatósági határozatban világosan szabályozva van minden. ezzel szembe mennek mintegy önhatalmúlag felülbírálva a határozatot. Aggályos a tevékenységük? Ugyanezen szülő egy gyámhatósági eljárás tárgyalásán a jegyzőkönyv szerint pontosan tudja mit fognak javasolni a kapcsolatügyelet munkatársai még mielőtt a konkrét javaslat elhangzana. Ez mennyire szabályos? köszönöm a válaszokat

ObudaFan # 2018.12.12. 13:20

Ha ő az apa, akkor valószínűleg célszerűbb elkerülni egy per költségeit és hozzájárulni.

patty00707 # 2018.12.11. 14:23

Kovetkezo problemamra probalnak megoldas talalni.Van egy 1 eves kislanyom akinek az edes apja bantalmazot engem.Jelenleg bortonben van viszont ugyveden keresztul a nevere szeretne veni a kislanyt.MIT TEHETNEK EZ ELEN ???

ObudaFan # 2017.07.08. 16:23

Fordulj a bírósághoz az újraszabályozásért.

Bianca80 # 2017.07.08. 10:47

Köszönöm de ezek mind arról szólnak hogy ha anyuka nem jelenik meg a gyerekkel illetve ha az apa ellen neveli stb. Mi esetünk más én bementem aláírtam a szerződést elhordtam volna a kisfiút. Ő kérte a láthatást a tárgyaláson igaz a láthatási ügyeletet én hogy médgiscsak ott lehessek az elején. Ellene mevelni se tudtam hiszen azt sem tudja hogy létezik.
A legjobb a láthatás szüneteltetése lenne amíg apuka eldönti mit is akar .
Köszönöm a segítséget

alfateam # 2017.07.08. 10:19
Bianca80 # 2017.07.08. 10:05

Mit jelent hogy a kapcsolattartás végrehalytását? Újraszabályozás alatt akár kérhetem a láthatási jog szüneteltetését vagy végleges megszűnését is?

ObudaFan # 2017.07.07. 14:54

Igen, kérni kell az újraszabályozást.
Illetve a gyámhatóságtól pedig kérheted a kapcsolattartás végrehajtását.

Bianca80 # 2017.07.06. 20:38

Következő problémára próbálok megoldást találni. Van egy 3 éves kisfiam az édesapával kibékíthetetlen ellentétek vannak köztünk illetve a gyermeket sem látogatta soha.Februárban volt a gyerekelhelyezés gyermektartás illetve láthatásszabályozás a bíróságon. Az idei évre február hónaptól a családvédelmi hivatalban kapcsolattartási felügyeletet írt elő havi két szombat délelőtt 3 órás időtartamot a rossz viszonyunk illetve a gyermek fiatal kora miatt hogy megismerhesse őt mielőtt elvinné mint egy idegen. Lényeg az hogy én bementem mióta hatályba lépett a határozat ő a mai napig sem jelentkezett a hivatalnál. Tehát ha az idén nem jelentkezik akkor januártól idejöhet az otthonomba láthatáskor és berángathatja az autóba mint egy "idegen" ? 4 évesen? Vagy ilyenkor mi a teendő? Nyilvánvaló hogy nem kiváncsi rà ha eddig nem volt, csak azért tenné hogy engem bántson. Hivatalos szerv előtt biztonságban lettünk volna és a hónapok alatt kibukott volna ha rosszat akar. Újra kérnem kell a bíróságon a láthatásszabályozást ha nem tesz eleget a kapcsolattartási ügyeletnek???