Börtön vár a gyereküket kisajátító elvált szülőkre


derill # 2005.06.03. 16:19

Sajnos a biróságnak tényleg figyelembe kell vennie, hogy végrehajtható legyen a jóváhagyott egyezség, azonban ez nem mindig sikerül, mert egyes gyámhivatalok képtelenek önálló gondolkodásra. Egy példa: a biróság jóváhagyott egy egyezséget, ami szerint az apa az óvodából hozhatja el a gyermeket péntek délután. Sajnos közben a gyermek nőtt, iskolás lett, a végzésben pedig óvoda szerepelt, iskoláról szó nem volt. A gyámhivatal közölte (ráadásul II. fok), hogy sajnos nem végrehajtható.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

ivanolsen # 2005.06.05. 09:37

Dija!
Pont olyan lehetsz mint a volt feleségem! Elváltunk, elköltöztem (egy szó nélkül /nem tudtak volna kitenni a lakásból!/) aznap este már hármasban "alukáltak" az akkor 6 éves lányommal egy ágyban! Azt mondta akkor bármikor láthatom a gyereket, most nem láthatom, nem beszélhetek vele, adjak többpénzt.....! Egy picit mintha gusztustalan lenne, nem? A nőnek mindent szabad? Amíg melóztam éjjel-nappal addig Õ a haverommal szépen összejött! Mindegy, elváltunk, de amit azóta csinál az rosszabb mint ami előtte volt! Gondolkozz egy picit!

dija # 2005.06.05. 20:46

Nyugodj meg! Fényévekre vagyok a volt feleségedtől!

És - nem mellesleg - mindenki másétól is!

Hejt # 2005.06.06. 08:01

régóta olvasgatom ezt a "vitát" arról, hogy ki a felelős a házasságokért, a férfi vagy a nő... csak egy adalék... a feleségem 15 hónapja költözött el ithonról az akkor 9 hónapos kislányunkkal egy másik manushoz (a másik gyerkőcünket., akit hivatalosan örökbe fogadtam, mert az előző házaságából született és az apja nem foglalkozott vele, azt pedig a saját szüleinél hagyta). állítása szerint "menekülnie" kellett itthonról, 1,5 év házasság után (egy másik férfihoz, aki mellesleg 3 gyerek édesapja)... azóta folyamatosan kapom a hideget... először "csak" alkoholista voltam... azóta már az is "kiderült", hogy a kicsilányommal akartam kiugrani a 10. emeletről... természetesen ezt csak a feleségem vallja, a saját szülei és testvére is igazolta, hogy ezek a vádak nem igazak... a múlt héten a lánykám legalább 6. kezelője (mivel nagyon betegen született) felhívta az akkori gyermekorvost (15 hónapja költözött el a nejem tőlem több száz kilóméterre), és leteremtette a sárga földig, mert a bíróság kérdésére anno azt merte leírni, hogy a lánykámnak jobb helye lenne az apánál és ő mint gyermekorvos nagyon helyteleníti az anyának azt a cselekedetét, hogy a kislányt kiveszi egy kezelésből és nem is hordja egy ideig máshová... és a kezelő kikérte magának ezt... hogy milyen jogon, azt nem tudom, de igazán nem is érdekel...
szerintetek ez "normális"? mert én, mint apa ezt mélységesen felháborítónak tartom... az egy dolog, hogy a feleségem mit hordott neki össze, de veszi a bátorságot, hogy majd 1,5 év múltán, leteremtsen valakit, akit nem is ismer...

derill # 2005.06.06. 08:25

Ez annyiban jó, hogy megtörtént, hogy innentől kezdve, ha szakvéleményt ad, vagy tanunak jelentkezik, kérheted, hogy a biróság elfogultság miatt ne vegye figyelembe azt amit mond, illetve ne hallgassa meg.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Hejt # 2005.06.06. 08:27

tényleg, ez eszembe sem jutott.. :-))
köszi...

tinalina # 2010.12.07. 09:01

a szülői elidegenítéssel kapcsolatban mindig csak az anyákról van szó, mint "bűnös" félről. Az én helyzetem fordított. 1,5 éve zajlik a válásom, 16 éve pszichiáter kezeli bipoláris depresszióval(szerintem paranoiás színezete is van ) a gyermekeim apját,aki egyre erősebben hangolja ellenem a gyerekeimet. 12 és 13 éves fiúkról van szó. 1 hónapja tudtam megoldani, hogy elköltözzek a közös tulajdonú házból, ahol egyedül tudok lenni a gyerekekkel. A válást még mindig nem mondták ki, a gyerekek elhelyezése ideiglenesen sem történt meg-kérésem ellenére-, nó a feszültség és a gyerekek is szenvednek a helyzettől.
Hogyan lehetne meggyorsítani az eljárást, hogy minél hamarabb normális életet lehessen élni, tiszta játékszabályokkal. Hogyan lehet bizonyítani a másik fél pszichés problémáját, aki kizárólag magánrendelésre jár pszichiáterhez, de biznyíthatóan gyógyszeres kezelés alatt áll. nem akarom a gyerekeket elszakítani az apjuktól de nem akarom, hogy ellenem hangolják őket.