Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben, mert rendkívűl kellemetlen helyzetbe került Anyukám és a testvérem, ezért minél hamarbb szeretnék segíteni rajtuk.
Anyukám 2000-ben megismerkedett egy magát jólszituáltnak kiadó szélhámossal, aki pár hónap ismeretség után Anyuhoz költözött. 2001-ben házasságot kötöttek. A kapcsolatuk azonban fokozatosan megromlott, mert az illető nem volt hajlandó dolgozni, tehát Anyunak kellett eltartania, és az együttélés is lehetelen volt mellette, mert rendkívűl aggresszív és összeférhetetlen természete van, és ráadásul rendszeresen lopott. Én csak 2005 januárjában szereztem tudomást a megromlott kapcsolatukról, mert akkor odáig fajult a tetlegesség, hogy látleletett vetettet fel Anyukám a sérüléseiről.
Rögtön beadtuk a válókeresetet majd ügyvédhez fordultunk. Azonban a mai napig nem bontották fel a házasságot (szerintem az ügyvéd hibájából) és ezért kénytelenek egy fedél alatt élni továbbra is (másfél szoba három embernek). Egy tárgyalás volt, amelyen Anyukám nem nem jelent meg az ügyvéd tanácsára, aki azt állította, hogy mivel nam kapott hivatalos idézést nem érdemes megjelenniük, majd ő kimenti a bíróságon. Ezzel szemben a szélhámos megjelent a tárgyaláson és úgy állította be a dolgokat, mintha Anyu meggondolta volna magát. Jelenleg várjuk a végzést, mely szerint megszüntették a pert.
Ezek után mit lehet csinálni?
Kérdéseim a következők:
- Átveszie-e az ügyet egy másik ügyvéd?
- Tud valaki egy lelkismeretesebb ügyvédet ajánlani?
- Milyen módón lehet ezt a szélhámost kitenni a lakásból?
A válaszokat előre is köszönöm.