Valoper


gilmore # 2003.07.10. 12:49

Kedves Mindenki!
Egy csunya valoperrol van szo, melyben a gyermekeket - szamomra erthetetlen modon - az apanak iteltek. Az anyat ismerem, nem iszik, jol szitualt, teljesen normalis eletet el, dolgozik, akarcsak egy atlagos ember. Egyaltalan ez hogyan fordulhat elo? Annak ellenere is, hogy a pszichologus szakvelemenye alatamasztja az apa alkalmatlansagat, ellenben az anya maximalis alkalmassagaval. Az anya mellet szolnak a beidezett tanarok, egyeb hozzatartozok vallomasai is. Tovabbi kerdesem, mi szamit kozos vagyonnak? Akkor is kozos vagyonrol beszelunk, ha X dolog megvasarlasat a feleseg nevere kiallitott szamlak bizonyitjak?
Tovabba van lehetoseg a per masik birosagra valo athelyeztetesere?
Segitseguket elore is koszonom.


gilmore

the big cat # 2003.07.10. 14:17

A házasság alatti minden szerzés közös vagyon, így már a fizetések is közös vagyonnak minősülnek, nemkülönben a belőlük vásárolt dolgok.

Nyilván voltak ott egyéb szakértők is, és egyéb bizonyítékok is, és az összes bizonyíték mérlegelése alapján döntött a bíró.

Mindig lehet megfelelő indokkal bíró vagy bíróság kizárását kérni, de a nektek nem kedvező döntés természetesen nem kizárási indok. Viszont lehet fellebbezni, ami ugye már egy másik bíróságot jelent.

Gergo # 2003.07.13. 14:43

Üdv!

Nekem tegnap estétől van problémám vállóperes üggyel kapcsolatban.
Mégpedíg a következő: szüleim papíron elválltak már több éve, és a vagyonmegosztás akkor úgy szólt papíron, hogy anyámnak 60% apámnak 40%, mivel akkor én még fiatal korú voltam, így anyám mellett az a kisebbik öcsémmel maradtam, apám a középső öcsémmel, ezért a 60-40%.
A házat még nem sikerült eladni, így tegnap borult a bili, és veszekedések voltak.
A kérdésem a következő lenne: Szóval mivel én elmúltak már 18 éves, így a papíron most hogy alakulnak a dolgok?
Én kiesek anyám 'köréből', és független lettem?
Ugyanis most az megy, hogy kinek mije van, ki mivel bír, és hogy kinek nincs semmilye...
Ha vki tudna segíteni, emailban akár itt várom válaszát.
További infót is írok, csak most nem tudom e téren mi lehet fontos..

Köszönettel,Gergő