Harc a gyerekert? De miert!!??


sereno # 2005.06.29. 21:14

Derill! a reszleteket unokahugom tudna elmondani,nagyon szepen köszönöm a leveled,feltetlenül megprobalja,azt mondta.

derill # 2005.06.29. 19:34

Ha az unokatestvéred a gyereket megfelelően nevelte, gondozta és a kapcsolattartást nem akadályozta, esélytelen, hogy az elhelyezést a biróság megváltoztassa. Jó lenne tudni, hogy mik az apa indokai. Önmagában csak az a körülmény, hogy ő is jól nevelné, neki is lenne lakása, kevés.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

sereno # 2005.06.29. 12:50

Meg hozza kell tennem,hogy unokahugom abszulut nem volt ellene a lathatasnak,nem beszelt a gyereknek az apa ellen,egy jo gyerek-apa viszonyt akart,de az esze agaba sem volt,hogy a kislany az apjanal nevelkedjen ez mar tul messzire nyulik,a kopcsolatuk odaig fajult,hogy leadjak a gyereket es vissza,semmi több.
En is elvaltam,nem egyeztünk a ferjemmel,volt birosag meg targyalas,minden remekül ment es tölem annyiszor vihette a fiunkat,amennyiszer akarta vagy akar hozzank is jöhetett a gyerekhez akkor mar uj csaladom volt.
Eszebe nem jutott volna,hogy a gyereket magahoz vegye.Aztan kesöbb elmaradtak a latogatasok,hiaba hivtam...most a fiunk 13 eves,szombaton elmegyünk megnezni mi van vele,de ezt is a fiam erdekeben teszem.

sereno # 2005.06.29. 11:57

Szervusztok megegyszer!
az indexen olvastam ennek a forumnak a cimet,elnezest,hogy igy hirtelen berontok minden bajos üggyel a hazba,de sajnos vannak...ha meg nem is közvetlen problemam,de megragadom az alkalmat es kerdeznek a csalad helyett is,sajnos nincs netezesi lehetösegük.

Van egy unokahugom /30/,öt evvel ezelött megismerkedett egy "kedves "fiuval,hazassag nelkül gyerek lett a szerelem eredmenye,nem egyeztek,aztan nagyjabol bekeben elvaltak.
Az anya a kislannyal maradt a szüleinel,negyszobas összkomfortos haz,kerttel,allatokkal..mar 40 eve egy es ugyanazon helyen.
Kiegyensulyozott csalad,kislany ovodaba jar,anya dolgozik,a kislanyt a nagyszülök viszik-hozzak az ovodabol,a gyerek a csalad szemefenye.

Nemsokkal a kislany születese utan kiderült,hogy az apukanak van egy szinte ugyanolyan idös kislanya,tehat a ket anyuka nagyjabol egyidöben voltak terhesek,de ezt az apuka nem tartotta meltanyosnak elmondani,habar az unokahugommal meg együtt voltak.

Az apuka ketelkedett,hogy az unokahugom gyermeke töle lenne,de azt is csak a tesztig.

A lathatas is müködik,habar unokahugom nehez szivvel adja oda a gyermeket olyan okok miatt,amit itt tul hosszu lenne leirni,de szemet behuny es adja a gyereket,mert kell!
A kislany ket nap utan teljesen zavartan jön vissza,video is keszült több kitöreseröl.
Orvosi lelet pedig kek nyomokrol a testen.

Nos,az apukanak eszebe jutott par honappal ezelött,ami unokahugomat es csaladjat is teljesen romokba temette,hogy a kislanyt magahoz es mostani felesegehez akarja venni.
Ez volt az apuka valasza arra,hogy az anya gyermektartas felemeleset kerte.
Az apukaek sem anyagilag nem tudnak egy negyedik gyermekröl gondoskodni /papiron! /,az erkölcsi oldalat meg nincs jogomban firtatni.
Azert negyedik gyermek,mert a mostani felesegenek meg ket gyeremeket hozott a hazassagba,egy gyermek ugye közös es az unokahugom kislanya lenne a negyedik.
A lakasszituacio raadasul ugy nez ki,hogy alberletben laknak.
Ezen kivül semmi "oka" nem lenne a gyermeket az anyjatol elvenni,unokahugom es csaladja honapok ota csak idegharcot viv.
Unokatesom mar a masodik ügyvedtöl varja a segitseget,most lett volna hetfön a targyalas,az apa nem volt jelen csak annak az ügyvedje,ami meg nem is lenne baj.
Unokahugom ott volt a targyalason,viszont az ügyvednöje nem es azt a klienssevel nem is közölte.A targyalast elhalasztottak szeptemberre,de unokahugom teljesen egyedül van a problemajaval,mert az ügyvednö elötte sem mutatott tul nagy együttmüködest.

Nem lenne eszszerü dolog tölem egy kivülallotol minden reszletet ismertetni, tul hosszu lenne meg talan nem is irasbeli megoldasra lenne szüksegem/ünk.

Ami nagyon felbosszantott az az,hogy az apa ügyvedje a gyermek pszichologusarol azt irta,hogy tul faradt volt amikor a kislanyt "vizsgalta" es a legjobban az apa felesege tudna nevelni a kislanyt.
Azon kivül az unokahugom fusztralt.....

Unokahugomnal többször tettek latogatast,a körülmenyeket rendben talaltak,az anya dolgozik,a gyerek el van latva,semmifele fusztraciorol nincs szo es ha a jogi vitakba es vadaskodasokba belefarado embert fusztracioval lehet vadolni...akkor erre meg szavakat sem talalok.

A csalad az ügyvedekre annyit költött,hogy lassan mar eladosodnak,de ennek az iszonyatos vadaskodasnak es haborunak menni kell,holott elsösorban a kislany szenved töle.
Az apahoz nem akar menni,mert ahogy megerkezik raadjak azt a ruhat,amit az apa vett,az ajandekot,amit apatol kap,nem viheti haza.
A nagymama nem kiserheti el az autoig,ha apuka vagy felesege elhozza, a kislany üvölt,nem akar menni,de mennie kell!!

Egyszerüen nem ertjük,mi folyik az apa oldalan,mire fel ez a mindenaron akarom a gyerekemet felfogas.
Valami nem stimmel a dologban es ezt az nem latja,aki nem akarja,holott az anya eletebe semmifele belekötnivalo nincs es en /habar en nem szamitok senkinek meg semminek/ mint unokatestver 100% elfogultsag nelkül mondhatom,hogy semmi ok nincs arra,hogy a gyerek az apahoz kerüljön ill. az anyjatol el.
De az apa es annak csaladja nagy befolyaltsaggal bir a varosban /sajnos ez meg mindig van es lesz is/ ,unokahugomeknak erre lehetösegük nincs,mar rettegnek attol,hogy mi lesz a szeptemberi targyalas eredmenye.

Mit lehet ilyenkor csinalni,kihez kellene fordulnia,hogy az ügy a megerdemelt vaganyba kerüljön,hogy olyan szinten es minösegben foglalkozzanak vele,amit meg is erdemel?
Most hallottak valakitöl egy ügyvedet,aki valakinek a valakijenek a valakije...egyszerü emberek,akik szaladgalnak fühöz-fahoz.
Ehhez a jelenlegi ügyvedhez is vittek a kacsat,tojast meg tortat a vaskos honorar mellett,egyszerü johiszemü emberek,de teljesen tehetetlenek.
/bocs, ezeket az ajandekozasokat nem azert irtam,mert...hanem azert,mert eleve nem kene,hogy egy ügyved ezt el is fogadja/
Mit tanacsoltok? Vagy tudnatok valakit ajanlani,aki ilyen jogban is specializalodva van es lelkiismeretesen vegigvinne az ügyet?
Budapesttöl 30km-re laknak delre,habar az sem lenne problema,ha Budapestre kene menniük,de a targyalas Dunaujvarosban folyik.
Köszönöm,hogy elolvastatok.