segítségkérés

maska # 2005.07.06. 12:26

Köszönöm, megírom a levelet!

szajbertattila # 2005.07.06. 12:07

hello maska,

nyugodj meg, a mobilcég blöfföl. Az örökös csak az örökség erejéig felel az örökhagyó tartozásáért, ha több a tartozás, mint az örökség, a felelősség nem áll meg. Egyébként az örökös le is mondhat, meg vissza is utasíthatja az örkséget - nem köteles örökösnek lenni...

Felháborító, amit a mobilcég csinál - feltehetően nem tudják, hogy valóban ennyi a hagyaték. Írj nekik egy levelet, hogy mennyi az örökség, csatold hozzá a hagyatékátadó végzést - és kész. utánna ne foglalkozz az üggyel. Átkerül a jogi osztályra, és amikor egy jogász kézbe veszi, rögtön tudni fogja, hogy értelmetlen a pereskedés ilyen helyzetben.

És nyugi, a végrehajtó sem jöhet egyből - először bírósági eljárás kell, csak utánna jöhet végrehajtási eljárás. Másnak nincs joga ahhoz, hogy hivatalosan pénzt kérjen, úgyhogy ha kiküld valakit a behajtó cég - nem kell fizetni nekik semmit. Mutasd meg a levelt, amit tértivevényesen adj fel - ez a jogi álláspontod, vitatod a tartozást és kész. Ha akarnak pereljenek ... Ezt közöld tök udraviasan, de határozottan.

Párhuzamosan azonban tényleg érdemese lenne megviszgálni, hogy miért kapta meg az élettárs az ingatlan másik felét: ha pl. a szerződés színlelt volt, visszakövetelhető az ingatlan fele...

úgyhogy nyugi... a mobilcég sokkal rosszabb helyzetben van itt, mint amitmutat, csak tudod: legjobb védekezés a támadás...reménykednek benne, hogy ha nem értesz hozzá, akor fizetni fogsz... csakhogy most már tudod, amit tudnod kell:-)) sok sikert

maska # 2005.07.06. 11:31

Felhívtam a mobilos céget és azt mondták, küldik a végrehajtót, meg beperelnek. Az iratokat nem hajlandóak megmutatni, csak a bíróságon. Nagyon félek, mert van egy bankkölcsönből most vett lakásunk és ha arra jelzálogot tesznek,azonnal visszaveszi a bank. (Ezt aláírtuk.) Mit csináljak?

maska # 2005.07.06. 10:50

Nagyon köszönöm a segítséget, megpróbálom újra felhívni a mobilszolgáltatót. Kicsit megnyugodtam. Ha bármilyen javaslat vagy vélemény van még, előre is köszönöm.

atichan # 2005.07.06. 10:08

Hello mindenkinek!
Azt szeretném megtudni,hogy ki számitt egyenes ágú rokonnak?Hol tudnám ezt pontosan megnézni irásos formában?

derill # 2005.07.06. 09:21

Pocakkal egyetértek, az ingatlan esetében pedig kérhettek köteles részt.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pocak # 2005.07.06. 07:12

Ehhez tényleg egy jogász kellene, hogy nem lehetne-e megtámadni esetleg ezt az átíratást. Mert egyértelműnek látszik a törvényes örörkösök kijátszásának szándéka.

pocak # 2005.07.06. 07:07

Szia!
Én nem vagyok jogász, de mobilszolgáltatókhoz volt szerencsém, mármint ami a tartozást illeti.
Ne is figyelj oda, mert az ügyfélszolgálatosok (de még feljebb is ) össze-vissza beszélnek, szemrebbenés nélkül hazudoznak.
A páromnak 1998 óta volt egy tartozása, és idén februárban küldtek letiltást. Gyanút fogtam, nem évült-e el, bementünk a mobilcéghez, ahol totál ellenszenvesen közölték velünk: "Hogy évült volna el?!" Még egyezkedni sem voltak hajlandóak, hogy pl a kamatok egy részét elengedik.
Most utólag örülök neki, hogy ilyen fafejek voltak, mert természetesen elévült, most figyelj, már 4 éve! Éppen tegnapelőtt mondta ki a bíróság és szüntette meg a végrehajtást. Úgyhogy amit a letiltással elvettek, azt is visszakapjuk.

Másrészről meg a családban nekünk is egy hónapja volt hagyatéki tárgyalásunk, én is úgy tudom, hogy az örökrész erejéig felel az örökös az örökhagyó tartozásaiért.
Úgyhogy nyugi, szerencsére még nem a mobilcégek hozzák a törvényeket ma Magyarországon, és nem is az a lényeg, ők hogyan értelmezik.
Csak rátok akarnak ilyeszteni, mert ha önként teljesítetek, akkkor azt már nem követelhetitek vissza. Ha viszont nem fizettek (legalábbis csak az örökség erejéig), akkor meg nem tudnak mit tenni.
Egyébként nézzetek utána ennek a tartozásnak, hogy mikor keletkezett, felszólításokat mikor küldtek, peresítették-e már (fizetési meghagyás), mert ezeknek 1 év az elévülési ideje. Úgyhogy még az is lehet, hogy el is évült, akkor meg egyáltalán ne fizessetek semmit Ha erről van szó, ez ügyben tudok nektek segíteni, hogyan tovább.

maska # 2005.07.05. 14:22

Kedves fórumozók! Nagy segítségre van szükségem. Közel egy éve meghalt az Édesapám. Nem tartottuk a kapcsolatot, nagyon rég nem láttam, mivel új élettársával vidékre költözött, aki viszont nem szívlelt bennünket. Tavaly márciusban az élettársa rávette, hogy írassa Apu is a lakásrészét őrá, amikor pedig ez megtörtént, mrgpróbálta kitenni a lakásból. ( ezt utólag tudtuk meg a rendőrségtől ).
Nemrég volt a hagyatéki tárgyalás, ahol megállapították, hogy a két tesóm és én örököltünk 18.000 ft-ot, és kb. 4-500.ezer ft tartozást ( mobilszolgáltató, bank) A temetést mi fizettük, és tényleg egyáltalán nem vagyunk anyagiasak, nem vártunk semmilyen vagyont. Viszont adósságot sem. A közjegyző azt mondta, csak az öröklött vagyon ( azaz 18.000 ft ) erejéig kell fizetnünk, a mobilszolgáltató viszont azt, hogy hiába nincs örökség, adósság van, és nekünk rendezni kell, különben beperelnek minket. ( a bankkal még nem beszéltünk ) Nincs pénzünk ügyvédre, nem tudom, mi a jogszabály. Ha valaki volt már hasonló cipőben vagy ért hozzá, légyszi segítsen! Előre is köszönöm mindenkinek!