árvaellátás

monalisa1 # 2010.12.03. 14:34

http://www.gazdasag.halmaz.hu/…aelletas.php

A lap alján taglalják hogy ki és miként jogosult az árvaellátásra. Azért a második oldalt is olvasd el.

Príváti: szerintem is egy kicsit zavarosan írtál, ettől függetlenül minden jót!

bevi22 # 2010.12.03. 13:35

Nem értem ezt a 3+2 éves dolgot, egy csomó olyan szak van ahol már 3 év után diplomát kapsz. Szerintem fogalmad sincs, hogy miről beszélek, beszélsz.Nem is tudnád megválaszolni, így a kezdés a te részedről volt felesleges és csak feszülséget gerjesztettél. Nem volt semmire jó. Minden jót! Köszönöm a beszélgetést!
Mástól esetleg szívesen elfogadnék segítséget aki talán már járt hasonló cipőben vagy tud erről valamit.

Sz.Márton # 2010.12.03. 12:52

A hülyeség arra vonatkozott hogy első olvasatra, félreérthetően, még egyetemet végeztél, mert az intézménynek a szintjét a végzettséged szintjének értelmezhetően írtad le mindössze 22 évesen, miután alapból 5 évesek a magyar egyetemek még 3+2 vel is, kivéve egyes külföldi szakokat! A többit nem is válaszolom, elég ha ilyen kezdés után én tudom!

bevi22 # 2010.12.03. 12:04

Milyen jogszabályt nézek szerinted hülyének? Jelenleg téged nézlek annak, ne haragudj. Elvégeztem már egy szakot, egyetemen (FSZ) 2010 júliusában végeztem, jelenleg diplomás képzésre járok idén szeptembertől, de ahogy teltek a hónapok rájöttem, hogy ez nem az én iskolám, nagyon nehezen megy s valószínűleg nem fogom tudni elvégezni, tehát milyen jogszabályt nézek hülyének?? Teljesen jogosan jár nekem az árvaellátás, amúgy abba ne menjünk bele, hogy hányan vannak olyanok akik jogtalanul vesznek igénybe dolgokat! Én nem tartozom közéjük, édesanyám egyedül nevel, édesapám meghalt. félárva vagyok, s sajnos a megszerzett végzettségemmel nem tudok elhelyezkedni, így milyen jogszabályt nézek hülyének?? Próbálkozok egy másik szakkal, de nem megy ( nem azért mert lusta vagy hülye vagyok). Így a kérdésemre választ még mindig nem kaptam, csak pár mondat tudatlan fricskát. Légyszi te ne írj többet!

Sz.Márton # 2010.12.03. 07:44

Bevi22!

Azért "írogatok" mert, nem szeretem ha a jogászokat hülyének nézik, főleg ha egy állami ellátás igénybevételének a kihasználásáért folyik a dolog, persze kivéve ha teljesen jogosan!Ha már a második egyetemedet kezded elvileg ennyi idősen és egy ilyen végzettséged már van, szerinted nem sántítana a történeted a mai jogszabályok között, kivéve ha az első nem egy egyedi amcsi típusú MA lenne mint pl: az elvileg egyéves CEU!

bevi22 # 2010.12.02. 22:38

Márton!

Ha segítőkész választ nem tudsz adni, akkor minek írogatsz ide? Ez a fórum nem erre való!:S

Sz.Márton # 2010.12.02. 21:34

(Habár a CEU-n egy főiskola után ez lehetséges)

Sz.Márton # 2010.12.02. 21:28

22 évesen már egy egyetemet végeztél?
4 év alatt max egyetemi karon főiskolát végezhettél!

bevi22 # 2010.12.02. 19:57

monalisa 1

Szia!

Én már elvégeztem egy egyetemet, ez a 2. most vagyok 22 éves, így már egy ideje félévenként igazolom a hallagtói jogiszonyomat. Mindenképpen maradhatok az iskolában (ha nem lesz eredményem akkor is) mert csak az a feltétel van megszabva, hogy 4.félévet 60 kredittel kell zárni, különben elküldenek az iskolából. Így a kérdésem továbbra is fennáll, a nyugdíjfolyosítónak mindegy, hogy van e eredményem az iskolámban (félévi jegyek) vagy csak azt nézi, h van valahol hallgatói jogviszonyom? Valamint ha mondjuk egy év után otthagyom a sulit (úgy h nem végeztem el) akkor arra az évre járó (amit megcsináltam) összeget vissza kell fizetnem? Köszönöm

monalisa1 # 2010.12.02. 17:42

bevi22

Az árvaellátás annak a félévnek a végéig jár ameddig betöltöd a 20. életévedet., félévenként be kell küldeni az iskolalátogatási igazolást mert nem automatikus a kifizetés.

monalisa1 # 2010.12.02. 17:38

Aandye

Az én olvasatom szerint akkor kaphatnád saját jogon a családi pótlékot ha elköltöznél otthonról, de akkor is csak 20. életéved betöltéséig.

http://www.csaladipotlek.info

Apukád szállást-, étkezést- és több-kevesebb ruházkodást stb. biztosít neked ama minimálbérből, tehát így kívülállóként én azt látom hogy költ rád tőle telhetően.

Próbálj a tanulmányok mellett diákmelót stb. vállalni - mint sokan mások teszik ezt.

Eseti segélyt kérhetsz az általad megnevezett intézménytől, a kérelem eredményét megmondani nem tudom.

monaLuis
laikus hozzászóló

bevi22 # 2010.12.02. 16:08

Sziasztok!

Most szeptemberben kezdtem meg a tanulmányaimat egy egytemen mint nappali tagozatos hallgató, egy nagyon nehéz szakot választottam, így valószínűleg nem is lesz olyan tantárgy amit el tudok végezni de ezt az évet még szeretném megcsinálni ott, hogy kaphassam az árvaellátást. A kérdésem, hogy az árvaellátás szempontjából lényeges- e az, hogy vannak- e eredményeim az iskolában vagy csak elég az, hogy bejárok az órákra, s próbálkozok a dologgal? Vagy mivel nem lesz eredményem, nem jár már az árvaellátás? Az iskolában maradhatok ha nem lesz eredményem akkor is a 4. félévig. Köszönöm szépen.

Aandye # 2010.11.08. 18:48

Üdv!
Én a következő helyzetben vagyok: árva vagyok, 5 éve meghalt anyukám. 19 éves leszek, és nappali tagozaton végzem a gimnáziumot,nem dolgozok, nem is tudnék. 29 ezer ft árvaellátást kapok egy hónapra. A problémám az,hogy édesapám kapja a családi pótlékot utánam (ő özvegy), ám nem rám költi. Semmit sem kapok a 29 ezer ft-on kívül, ami az én bankszámlámra jön. Gyermekvédelmi segélyt kérhetnék-e? A gond az hogy a ház 35 millió ftot ér amiben lakunk, a fele az én tulajdonom, de édesapámé a haszonélvezeti jog. Úgy hallottam, kijönnek a helyszínre megnézni "mi a helyzet" mielőtt segélyt határoznának meg. Eladni nem tudom a házat,se bérbe adni, még az én részemet se mert a haszonélvező nem én vagyok.(édesanyám részét örököltem.)
Mit tudok tenni? Nincs valamiféle mód, hogy segélyt kapjak, nem lehet 29 ezer forintból megélni, édesapám azonban semennyit nem ad. Minimálbért keres egyébként.
Vagy a családi pótlék nem jöhetne nekem??? Van valamiféle megoldás? Van törvény ami meghatározza, hogy a "törvényes eltartó"-nak mennyit kell az eltartottra költenie???

Köszönettel: Andrea

monalisa1 # 2010.11.08. 16:15

Frukazh

Nappali tagozatos tanulmányok esetén jár az árvaellátás, az azonban nincs tiltva hogy mellette valaki munkát vállaljon = rendkívüli munkateljesítmény.

munaLuis
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2010.11.08. 16:13

sliva

Szerintem a tanítási idő -jelen esetben ama bizonyos 5-6 hónap- alatt valószínűséggel fogod kapni az árvajáradékot.

monalisa1 # 2010.11.08. 16:06

Javítva: Nemzeti Erőforrás Minisztérium (oktás stb.)
http://www.nefmi.gov.hu

monalisa1 # 2010.11.08. 16:02

Az árvaellátás a gyermek 16. életéve betöltését követően is folyósításra kerül ha oktatási intézmény nappali tagozatán tanul. Ha a felnőttképzést végző intézmény minősítése kérdésében vita merülne fel, a Foglalkozatási és Munkaügyi Minisztérium véleménye az irányadó.

Frukazh # 2010.11.08. 16:00

Az lenne a kérdésem, hogy milyen iskolai jogviszony kell ahhoz, hogy árvasági ellátást kapjak?
22 éves vagyok és tovább szeretnék tanulni és az érdekelne, hogy csak nappali vagy levelezős munkarendű szak is megfelel?(felsőfokú intézményben)
Előre is köszönöm válaszát

sliva # 2010.11.08. 13:40

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy: 18 éves vagyok, szeretnék nyelveket tanulni, ezért kerestni kezdtem nyelviskolákat. Találtam is egyet, ami szerepel az akkreditált intézmények között. [https://www.nive.hu/index_sec.php]
A nyelviskolában nappal lennének az óráim és kb. 5-6 hónapig tart egy kezdő tanfolyam. Így kapnám az árvaellátást?
Előre is köszönöm a segítséget!

monalisa1 # 2010.11.06. 17:07

Nincs tiltva hogy az árvaellátás mellett valaki dolgozzon, és az sem hogy a tanulmányok mellett tegye ezt.

monaLuis
laikus hozzászóló

Barbarabus # 2010.11.06. 08:36

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy 22 éves vagyok,és jogosult is vagyok árvaellátásra, és kapom is, de emellett vállalhatnék aktív, bejelentett 4 órás munkát? Mivel csak akkor vállalom el a munkát, ha megmarad mellette a tanulói jogviszony!

Kíváncsian várom a válaszukat!

monalisa1 # 2010.11.01. 17:29

http://www.gazdasag.halmaz.hu/…aellatas.php

A lap alján a következő oldal a további tudnivalókkal folytatódik.

jucy2 # 2010.11.01. 14:50

Sziasztok tavaly halt meg a gyermekem apja és az árvasági ellátás elútasitoták mert nem volt bejelnett munka helye. Tudnátok nekem segiteni??

MajorDomus # 2010.11.01. 14:46

Nem lehetseges

gyémánt # 2010.11.01. 09:48

Érdeklődnek,hogy van 3 kiskorú árva akiknek meghalt az apukájuk,de nem kapnak árvasági ellátást mivel nincs meg hivatalosan 10 éve bedolgozva az apukának aki meghalt.Lehetséges ilyen,hogy e-miatt ne kapjanak árvasági ellátást a gyerekek?