Üdv Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy az árvaellátás akkor is jár, ha nem államilag finanszírozott, hanem költségtérítéses nappali tagozatos vagyok az egyetemen? (22 éves vagyok)
Üdv Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy az árvaellátás akkor is jár, ha nem államilag finanszírozott, hanem költségtérítéses nappali tagozatos vagyok az egyetemen? (22 éves vagyok)
Feriboy
Igen jár, ha az egyéb feltételeknek megfelel a képzés.
Minden jót: Gy.
Köszi gyertya most megnyugtattál :D
Sziasztok!
Legnagyobb gyermekem édesapja a napokban sajnos meghalt. Azt szeretném megtudni, jár-e az árvaellátás közös gyermekünknek attól függetlenül, hogy régóta nem éltünk együtt és én férjhez is mentem azóta?
Köszönöm
hakangyi
Lentebb olvassad ezen topicban gittus # 2008.06.23. 14:13-kori beírását.
Külön annyit még, hogy a jelenlegi férjed vélhetően nem fogadta örökbe a nagylányodat.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Bocs, a legnagyobb gyermeked mint nagylány elolvastam...
Köszönöm szépen, megtaláltam azt a hozzászólást. pedig átnéztem, mielőtt kérdeztem, elnézést. Eléggé le vagyok taglózva :(
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Mit lehet tenni ha teljes árva lettem és a nyugdíj folyosító 3000 forinttal többet ad mintha csak félárva lennék????
Szerintem ez nem fair.
A válaszokat előre is köszönöm!
MsHeadlum
Amennyiben azért kevesli az ellátást, mert a jogszabály szerint Önnek több járna akkor fellebbezést nyújthat be a határozat ellen.
Amennyiben viszont az elbíráló szerv helyesen járt el, csak átkozhatja a jogalkotót.
Minden jót: Gy
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy szeptember 1-jével levelező tagozaton szeretnék tovább tanulni, és jár-e így a nyári hónapokra az árvaellátás vagy vissza kell fizetni? És ha félév közben íratkozom át levelezőre, akkor gondolom csak az átíratkozást megelőző hónapig jár ugye?
Köszönöm a választ.
Bibikem
A nappali tagozaton folytatott félév végéig jár az árvaellátás. Amennyiben szeptembertől levelező tagozaton folytatja tanulmányait, akkor a nyári hónapokra már nem jár. Akkor jár, ha két árvaellátásra jogosító időszakot ölel fel.
Amennyiben év közben iratkozik át levelező tagozatra, akkor a nappali tagozaton folytatott tanulmányok idejére jár az ellátás, pl ha május 29-től lett levelező tagozatos, akkor május 28-ig.
Minden jót: Gy
sziasztok,
kérem, segítsetek. Korábban már írtam az árva ellátás ügyemmel kapcsolatosan. Megkaptam a határozatot (Fiumei út 19/a), igazolásokat valamint a utazási igazolványt, pénzt (Váci út 73.). Ezekkel nincs is problémám. Csakhogy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság küldött egy igazolást, hogy bejelentették az OEP-nek a jogviszonyomat. Csakhogy nem értem a megállapítás hatályának az időpontját. 2008. február 25.-én halt meg az édesanyám. 2008 szeptember 1.-től járok iskolába. Az igazoláson 2008.02.01 a megállapítás hatálya. Nem 2008.09.01 nap kellene lenni-e?
Köszönöm türelmeteket és megértéseteket!
Sziasztok!
Lenne egy fontos kérdésem az árvaellátással kapcsolatban.Ha a főiskolán a minimum krediteket nem teljesíti a jogosult, akkor azt úgy tekintik, hogy mivel nem járt be az órákra, stb akkor nem tekinthető érvényesnek az a félév, tehát megszűnik a jogosultsága? És ha így van, akkor az arra a félévre kapott támogatást vissza kell fizetni?
Korábban olvastam egy rendeletet, melyben csak arról tettek említést, ha a jogosultság megszűnik ám később a körülmények újból fennálnak, akkor ugyanúgy jár az árvaellátás (így értelmeztem), de a fenti kérdéseimre nem találtam választ.
Előre is köszönöm a válaszokat!
budapesti
A két időpont közt mit csínáltál? Vagyis vagy jogosult vagy mult év februártól az árvaellátásra vagy csak f. év szeptembertől - a többit már neked kell tudnod.
"Lisa"
laikus hozzászóló
emeraa
Ha esetleg jogosulatlanul vetted fel a támogatást vissza kell fizetni. A továbbaikra nézve azt ismét kérni kell, és fél évenként a szükséges igazolás beküldése a folytatólagos folyósíts végett.
"Lisa"
laikus hozzászóló
monalisa1
Jogosultan vettem fel, tehát a teljesítetlen félévnek akkor nincsen jelentősége.(?)
Köszönöm válaszodat!
Sziasztok!èn egy 20 èves làny vagyok -1 hònapja teljes àrva azaz mindkèt szülöm elhunyt!jelenleg is tanulok,de estin!mennyi az esèlyem arra,hogy mèltányossagbòl kaphatok àrva ellatast?
Add be a kérvényt a lakhely szerint illetékes Nyugdíjbiztosítási Igazgatságra - a méltányosságról találgatni nem lehet.
Nappali tagozaton folytatott tanulmányok esetén 25 életkor betöltéséig jár az árvaellátás, a sajnálatosan mindkét szülő elvesztésére tekintettel 60%-os mértékben.
Nappalin tanulás mellett a munkavégzés lehetséges, a folyósítás szempontjából ez nem kizáró ok.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Sziasztok!
Egy kérdésben szeretnék segítséget kérni. Ha valaki költségtérítéses nappali tagozatos főiskolára jár, kérheti az árvaellátást? köszönöm
baradgab
igen
Üdv: Gy
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy jár- e az árvajáradék nekem, ha februárban múltam 24 éves, júniusban szereztem meg a diplomámat és szeptembertől állami ösztöndíjas PhD képzésben veszek részt nappali tagozaton.(10 évig kaptam árvajáradékot, mivel édesapám meghalt) Értelem szerűen nem július-augusztusra vonatkozik a kérdés, mert jelenleg nincs hallgatói jogviszonyom, viszont szeptembertől már lesz, és februárban töltöm be a 25. évemet, akkor szeptembertől februárig elvileg járhatna.. Jól gondolom?
Előre is köszönöm a hozzáértő válasz(oka)t:
Zibóka
Zibóka
"Jól gondolom?"Üdv: Gy.
Én augusztusban töltöm a 25.évem, és a törvény szerint megszűnik az árvaellátásom.
Az iránt érdeklődnék, hogy lehet-e fellebbezni ez ellen azzal az indokkal, hogy
Van rá mód, hogy 25 éves kor után is folyósítsák az árvaellátást?
ÜDVÖZLET MINDENKINEK!
Segítségeteket kérem néhány kérdésben!
1985-ben lettem 100%-os rokkant, nappali tagozaton tanultam még akkor. Azóta mindkét szülőm elhunyt, 1987-ben édesapám, 1996 decemberében édesanyám. Azóta "teljes" árvaellátást kapok.
Első kérdésem, dolgozhatom e teljes munkaidőben, nem veszélyezteti ez az árvaellátásomat az új jogszabályok miatt, és lehet e Kft. a nevemen munkaviszony mellett, ez veszélyezteti e az árvaellátásomat.
"60%-os mértékű árvaellátás illeti meg azt a gyermeket, akinek mindkét szülője elhunyt, vagy akinek életben lévő szülője rokkant."
Az én árvaellátásomat még az 1975. évi II. törvény alapján állapították meg, ahol még nem volt a 60% érvényben, ez csak úgy tudom 1997-ben lépett életbe.
Kérdésem az lenne, van e valami lehetőség arra, hogy el tudjam intézni a 60%-os mértéket, vagy semmi esély rá? Esetleg méltányossági alapon! Bár nem sok minden méltányosságot tapasztaltam ebben az országban mint kerekesszékes, de hátha tudtok valami jó ötlettel szolgálni!
Köszönöm előre is a válaszokat!
Tisztelettel és üdvözlettel: Misi
Segítséget szeretnék kérni. 21 éves vagyok, most fejztem be gimnáziumi tanulmányaimat (5 év). Most nem főiskolára, vagy egytemre jeletkeztem, hanem egy 2 éves szakközépiskolába. Diákigazolványt adnak... Ebben az esteben is jár az árvasági?
Előre is köszönöm.
Üdv.: Matyi
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |