Nem, ezekhez az ügyvédekhez még nem volt szerencsém.. Eszembe jutott viszont egy fiatal hölgy, akivel a párom meg volt elégedve, tartásdíj-témában képviselte.
Válóper előtt!
Köszi ZIZZZ! Ez biztató :-) akkor reménykedem, ebben a 2 névben.... ha nem ismerős neked :-) akkor jó :-)
Sárgavirág, sajnos csak olyat tudok sorolni, akihez véletlen sem szabad menni, mert a munkadíj kifizetése után elfelejti az ügyfelet/ügyet, vagy összecsapja. De jó hír, hogy én még nem találkoztam az összessel.
„még csak Veszprémben sem jártam ”
pedig szép város, az egyik kedvencem
:-) mivel ilyen körökben NEM mozgok és nem vagyok VESZPRÉMI, így pont ezért tudakozódom a SOK INFÓ közül, a szeretném megtalálni a legjobbat....
A mondás szerint a jó ügyvéd ismeri a jogszabályt, a sztárügyvéd pedig a bírót...
Köszönöm a segítséget...
Nem ismerem egyik ügyvéd urat sem, sőt, még csak Veszprémben sem jártam soha. Ugyanakkor normális esetben egy bíróság előtt nem lenne szabad, hogy számítson, hogy az egyik ügyvéd a kamara elnökhelyettese-e, vagy sem.
Én azt az ügyvédet választanám, akiről úgy ítélem meg, hogy ténylegesen foglalkozik az üggyel, és nem lepasszolja egy jelöltnek, hogy készítse elő, ő maga pedig csak tessék-lássék készül fel a tárgyalásra, esetleg maga helyett egy kollégáját küldi, aki meg fél órával a tárgyalás előtt kapta meg az anyagot.
Kedves SEGÍTŐK!
Hallott valaki Bálint Ferenc ügyvéd Úrról Veszprémbe? Mert továbbra is KERESEK EGY AGILIS -JÓ VÁLÓPERES ügyvédet, és ŐT illetve a Guda Lászlót ajánlották többen Veszprémbe!
A Bálint ügyvédről annyit tudok, hogy a Veszprémi kamara elnökhelyettese, pl.: nem tudom ez SZÁMÍT-e egy vagyonmegosztási-válási ügyben! Vagy a BÍRÓ-miatt igen? Kérem világosítson fel aki jártas ebben, mert DÖNTENEM kell, hogy a fiatal, agilis vagy az idős-"befolyásos" ügyvédet válasszam!
Köszönöm a gyors reagálásokat!
Feltételezem, hogy pansznapra mégy a bíróságra.
A házasság felbontásához:személyes okmányok, házassági anykönyvi kivonat, születési anyakönyvi kivonatok. A költségmentesség megállapításhoz külön nyomtatványt (ezt majd ott kapol) kell kitöltened és visszajuttatni a bírósághoz.
Kedves fórumozók!Sajnos odáig jutottam,hogy beadom a válókeresetet.Pontosan mit kell vinnem magammal a bíróságra? Két kiskorú gyermekünk van, jövedelmem annyi,amit utánuk kapok (gyed+családi kb 65 e. ft) számíthatok illetékmentességre,ha megigénylem?
Köszönöm a válaszokat.
Kedves SEGÍTŐK!
Nem tudok kihez fordulni...Veszprémbe kellene keresnem egy JÓ VÁLÓPERES ügyvédet!
Mielőbb várnék, nevet neveket!
Köszönöm, SÜRGŐS!
Nagyon köszönöm,hogy válaszoltál!
Akkor is megszüntetik. De ha így döntesz, akkor inkább írásban jelentsd be, hogy visszavonod a keresetet, hogy ne kelljen a bíróságnak se feleslegesen várni rád, se a férjednek.
Nagyon köszi a választ!Ha a férjem mégis elmenne,mert ő mégis válna és én nem akkor mi van?
Ha a bíróságon visszavonod a keresetet, vagy ha nem mész el a tárgyalásra, a bíróság a pert megszünteti.
Szeretném kérni a segítségeteket!Szeptember elején a férjemmel közös megegyezéssel beadtuk a válókeresetet.Pontosabban én adtam be a bíróságon a keresetlevelet.Jól tudom,hogy akkor én vagyok a felperes vagy közös egyezésnél ez mindegy?A lényeg,hogy mostanra elég jó irányba mozdult a kapcsolatunk(együtt lakunk még),vagyis főleg az én részemről felmerült,hogy mégsem kéne elválni.A férjem még nem biztos benne igazán.Mi történik,ha nem megyünk el a tárgyalásra(aminek még időpontja sincs kitűzve).Jelezhető e esetleg előre,mielőtt kitűznék a tárgyalás napját,hogy nem válnánk el.Ha én érzem úgy,hogy nem válnék el és nem megyek el(mint felperes)mi történik?
köszi a segítséget
Marika1,aki még megmentené a házasságát
Köszönöm a választ!
Biztosat sose lehet tudni, de én arra fogadnék, hogy nem kapod meg. Viszont a kérésen veszteni nem lehet. Másodlagosan kérj illetékfeljegyzést.
Netto 85 ezer forint. Abból fizetem egyedül az összes rezsit (évek óta), mert ő nem velem él. A kiskorú gyerekünkre igaz, hogy fizet(get) havi 20 ezret, de mi az egy 15 éves gyerek ellátására, iskoláztatására? A nagylányunk már külön életet él férjével.
- Mennyi az a munkabér?
- Nem.
- Az eredetit kérd vissza. (Kérés nélkül is vissza kellett volna adni.) De lehet, hogy egyszerűbb, ha kér egy újat.
Segítségeteket kérem!
- Ha van munkabérem és 1/2 részem egy tehermentes társasházi lakásban, számíthatok-e - ha kérem - költségmentességre a perben?
- Két gyerekünk közül egyik már nagykorú, kell-e az ő születési anyakönyvét is csatolni a keresetlevélhez?
- Négy évvel ezelőtt már adtam be válópert, de akkor kibékültünk. A házassági akvi. kivonatunk akkor be lett adva, nem is kaptam vissza. Kell-e most másolatot igényelnem és beadnom, vagy a korábbi perben beadottra hivatkozhatok?
Várom segítő válaszaitokat!
juci
Azért az, hogy a közös vagyon terhére törlesztették a különvagyoni jármű megszerzéséhez felhasznált kölcsönt, számít.
De csak ismételni tudom: nem fog ez ügyvéd nélkül menni.
bogica89
Főszabály szerint jár a befektetésből. A hitel 50-50%-ban terhel titeket, de a bank egyetemlegesen követelhet. Aki túlfizetésben van, követelheti ennek megtérítését.
„ Számítaz valamit, hogy együttélésünk alatt a férjem előző kapcsolatából származó gyermek után fizetett gyerektartás és a házasság előtt,részletre vett jármű törlesztés befizetése után férjemnek szinte semmi sem maradt a fizetéséből?”
NEm.
„Kérdésem a következő: válásnál az osztozkodásnál anyámé is a hitelkártya adósság fele, noha nem tudott róla?”
Ha sikerülne ezt bizonyítani, akkor esetleg lehetne mentesülni. De a gyakorlatban ezt bizonyítani lehetetlen.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02