Sziasztok
A következőkben kérném ujra a segitségeteket. Elvált vagyok, a gyerekünket közös megegyezésel az az édesanyjánál helyezte el a biróság. Kb egy éve volt, hogy a gyerek épp nálam volt láthatáson amikor megbetegedett, na nem komoly, csak épp oviba nem mehetett. Ugy egyeztünk meg az ex el, hogy én megyek táppénzre. Akkor kapásból elutasitották a táppénz igényemet , de sikerrel fellebbeztem az EBTV 44 paragrafusának e. bekezdésére hivatkozva, miszerint jogosult az a szülő, aki beteg gyerekét gondozza.
Most ujra előált ez az eset, az ex külföldre utazott, a gyerek nálam volt és megbetegedett, ujra elutasitanak, de most okosabban, mert egyenesen a szülői mivoltomat teszik kétségessé. Hivatkoznak az1952 évi IV törvényre miszerint a szülői felügyeleti jogom szünetel mivel a gyerek az anyjánál van elhelyezve. Kérdésem, mi köze van a felügyeleti jognak a beteg gyermek ápolásával kapocslatos jogomnak, sőt kötelességemnek. Egyáltalán a táppénz szempopntjából ez esetben tényleg nem vagyok szülő? Milyen érvekkel hivatkozással tudnék szembeszálni, ezzel az elutasitó határozattal.
Köszi
B