Gyerektartás és láthatás

Melani27 # 2013.12.07. 15:59

Rendben, köszönöm szépen monalisa1 és Dr.Attika

Dr.Attika # 2013.12.07. 15:54

Most látom, hogy "Melani27" "többtopikos". Kedves Melani! Ez a jogifórumon, "halálos vétek". Tartózkodjon ettől.

monalisa1 # 2013.12.07. 15:29

"Ideiglenes" gyermektartásdíj nincs csak esetleges ideiglenes intézkedés elhelyezés dolgában.

Többet nem írok nem akarom elvinni a témát., legyél türelemmel míg jogász érdemben válaszol.

Melani27 # 2013.12.07. 14:51

Elnézést kérek, választ kaphatok esetleg ? Előre is nagyon köszönöm !

monalisa1 # 2013.12.07. 14:13

Máskor a kérdést elég egy helyre beírni, a válaszoló majd oda ír és nem három helyre ugyanazt...

Melani27 # 2013.12.07. 14:05

Tisztelt Illetékes !
Beadtam a bíróságra a gyerekelhelyezés és gyerektartás beadványt. Ügyvéd tanácsára belefogalmaztam még, hogy kérem a Tisztelt Bíróság intézkedését ideiglenes gyerektartás ügyében. Kérdésem az lenne, hogy mennyi idő alatt tesznek eleget a kérésemnek ? Apuka nem hajlandó egyáltalán semmiben sem segíteni és támogatni közös gyermekünket. Mivel nálunk válás nincs, így miért 6 hónap a tárgyalás kitűzése ? Tudom, hogy sok az ügy a bíróságon, ezért is kérdem, hogy mennyi idő alatt kezdenek el az ideiglenes gyerektartás ügyében tenni valamit kiskorú gyermek érdekében ? Előre is nagyon köszönöm a választ !
Üdvözlettel

szg69 # 2013.11.28. 11:28

Tisztelt Szakértők !

szeretném tudni, hogy gyemektartási díj megállapításához figyelembe vehető-e a nála elhelyezett gyermek okán jogosult szülő hiteltörlesztési kötelezettsége - avagy arra mint a gyermek indokolt alapszükségletére a jogosult szülő hivatkozhat-e a tartásdíj megállapításánál
ha igen, milyen mértékben.

A kérdés azért érdekes, mert a hiteltörlesztés révén a jogosult szülő 1/1 tulajdonú saját ingatlanjának hitele lenne így fizetve, tehát ha ezt annak törlesztőrészleteit a kötelezettel fizettetik meg akkor valójában azzal a pénzzel a jogosult vagyona gyarapszik.

További kérdésem, hogy ha a jogosult é a gyerek nem is abban az ingatlanban lakik, hanem élettársa ingatlanjába elköltöztek (bejelentett lakcímmel is) akkor változik-e a kép.

Úgy tudom van erre nézve bírósági állsáfoglalás - de nme vagyok biztos benne

Köszönöm

SZG

monalisa1 # 2013.11.19. 13:45

Próbálj kreatív munkát vállalni a Karitasznál, a Vöröskeresztnél, a Máltaiaknál stb. (Pl. eljársz idős, beteg emberekhez takarítani, mosni stb. - a kezdeti időben bizonyára felügyelettel.) A szervezettől viszonzásul bizonyára kaphatsz bár használt de meleg a ruhát - akár mindkettőtökre is, valamint időnként tartós élelmiszert stb. Nem kell ehhez vallásosnak lenni, a lényeg a kölcsönös segítés.

Amikor a napi megélhetés is gond az edzés elhagyható lenne, és mint ilyen lehet hogy a havi közlekedési bérlet is. Muszáj fontossági sorrendet állítani, remélve átmenetileg csak.

monalisa1 # 2013.11.19. 13:24

Javaslom olvasgasd ezt a topicot - 340 oldalnyi beírás már -, sok mások hasonló esetéből a válaszokból sokat lehet tanulni, hasznosítani. A külföldi keresetről és annak t.díj vonzatáról is nem kevés leírás. (Pl. hogy a "külföldi" pénzből nem minden esetben jár.)

Melani27 # 2013.11.19. 13:21

Tisztelt Monalisa !

Köszönöm a választ, magyarán akkor követelhetem novembertől a tartásdíjat nyugodtan. Sajnos az x összegből alig tudtam valami rezsit befizetni, mivel 2 hónapja megszünt a munkahelyem és nem találtam még semmit, de a volt párom által adott összegből már kevés van, segítségem nincs, és hiába beszélek vele, nem hajlandó adni még ruhára sem pénzt,nemhogy gyerektartásra, és nekem fizetni kell a kisfiúnk étkezését, edzését, buszbérletét és még sorolhatnám. Már voltam panasznapon, a bíróságon mintát adtak mi alapján írjam meg a keresetlevelet. A héten fogom beadni, bízva abban, hogy nagyon hamar meglesz a tárgyalás.

monalisa1 # 2013.11.19. 12:52

Mivel a rezsitartozást még közösen hoztátok össze amikor lelépett a pénzt bizonyára annak részbeni rendezésére szánta. Ugyanakkor tény, hogy a közös gyermekre még nem adott egy fillért se...

Mielőbb fordulj bírósághoz., a bíróság heti egy nap "panasznapján" segítenek a keresetlevél elkészítésében, vidd a gyermek születési anyakönyvét. (T.díjat 6 hónapra lehet visszamenőleg követelni tehát még bőven időben vagy.)

A keresethez kell az itthoni címe ahová a bíróság küldheti neki a tárgyalásról az idéző végzést. (Ha ezt nem tudod megadni az gáz, mert honnan/miként értesülne h pert indítottál ellene.)

A tárgyalást majd valamikor 2014 első félévére tudják kitűzni, sok hasonló tárgyalásra váró eset van.

Próbáld a lakást mielőbb kisebbre cserélni, a rezsi csakis így lesz kevesebb...

----
  • laikus hozzászóló
Melani27 # 2013.11.19. 09:08

Tisztelt Illetékes !

Az ügyben szeretném SOS-ben kérni a segítségüket, hogy gyerektartásdij kérelmet kell beadnom a bíróságra, volt párommal szakítottam október végén, de október 20-án adott nekem x összeget, ezt szeretném belefogalmazni a kérelembe, azért lényeges, mert nem hajlandó gyerektartást sőt semmit segíteni közös gyermekünknek, aki 9 éves, mert ő odaadta szakításunk előtt ezt az összeget, és ő ezt betudja januárig gyerektartás címszóval. de nekem meg közben fizetnem kellene a lakás rezsijét, amivel eléggé elvagyok maradva, és a rezsi elmaradást még ketten halmoztuk fel.Kérdésem még az lenne, hogy végleges szakításunk előtt adta az x összeget, nem gyerektartás címszóval, így mit tehetek, hogy a bíróságon ne kerüljek " bajba " és volt élettársammal sem szeretnék "kiszúrni", az, hogy ő végleges szakításunk előtt adta a pénzt, kérhetem novembertől a gyerektartásdíjat ? mi a bírói tapasztalat ez ügyben ? letagadni nem akarom, hogy hagyott itt pénzt, de kell mindkét részről bizonyítani, hogy mikor és mennyit hagyott itt ? Volt párom külföldön dolgozik. Nagyon köszönöm előre is a segítséget !

ObudaFan # 2013.11.18. 22:03

Ha külföldre akar költözni a gyerekkel, a hozzájárulásodat kell, hogy kérje, ha nem adod meg, a vitában a bíróság (2014. március 15. után a gyámhatóság) dönt.
A kapcsolattartás végrehajtását és a pótlást a gyámhatóságtól lehet kérni.

Ezüstkörte # 2013.11.18. 20:27

Üdv.

Olyan problémám van, hogy volt férjem nem fizeti rendesen a gyermektartásdíjat....hol van munka helye (akkor utalják) aztán 2 hónap múlva már nem dolgozik, szóval hol utalnak hol nem!!!! Nem fizeti azt az összeget amit a bíróság megállapított hanem csak annyit amennyit éppen gondol...ebből kifolyólag tartozik már egy jó kis összeggel!!! Most éppen van munkahelye de a cég nem utalt tartásdíjat és most úgy döntöttem elmegyek a bíróságra!!! Amúgy mindenkinek tartozik, a közösen felvett lakáshitelünket is én fizetem több mint fél éve egyedül (havi közel 50 000 ft.-ot) úgy, hogy Ő lakik a házban én pedig albérletben a kisfiammal!!! Milyen esélyeim vannak hivatalos úton behajtani rajta a tartozást????? Valamint úgy tudom a tartásdíj meg nem fizetése bűncselekmény...mi történik ha feljelentem a rendőrségen???? Köszönöm a választ előre is!!!

sanya078 # 2013.11.18. 18:03

Tisztelt fórumozók.
Még csak egy gyors kérdés, az anyának van felém beszámolási kötelezettsége, engedély kérése tőlem, hogy ha a gyereket bel, vagy külföldre akarja vinni, bárhova, akár több ezer km, vagy csak száz? Gyerektartási perben még régen neki ítélték, amivel nincs is bajom a régebben leírtakkal függően.
Csak a kérdésem a fenti most van a jogi kötelezettsége, ha viszi bárhová is jelenteni nekem, engedélyt kérni, akár külföldre költözés vagy kirándulás bármi?!
A másik, és egyben utolsó, hogy a bíróság minden második hét hétvégét nekem ítélt meg, most 46. hét hétvége volt, és gyerekem sehol, semmi, nem adta ide, hogy bizonyítsam hogy nem adta ide, és mikor pótolhatom be, jogi, vagy nem jogi úton a láthatást?
üdv
Sándor

sanya078 # 2013.11.17. 17:24

Tisztelt fórumozók.
Még csak egy gyors kérdés, az anyának van felém beszámolási kötelezettsége, engedély kérése tőlem, hogy ha a gyereket bel, vagy külföldre akarja vinni, bárhova, akár több ezer km, vagy csak száz? Gyerektartási perben még régen neki ítélték, amivel nincs is bajom a régebben leírtakkal függően.
Csak a kérdésem a fenti most van a jogi kötelezettsége, ha viszi bárhová is jelenteni nekem, engedélyt kérni, akár külföldre költözés vagy kirándulás bármi?!
A másik, és egyben utolsó, hogy a bíróság minden második hét hétvégét nekem ítélt meg, most 46. hét hétvége volt, és gyerekem sehol, semmi, nem adta ide, hogy bizonyítsam hogy nem adta ide, és mikor pótolhatom be, jogi, vagy nem jogi úton a láthatást?
üdv
Sándor

sanya078 # 2013.11.16. 17:41

Tisztelt Immaculata
Hát éppen ezt mondom én is, nem időpocsékolás miatt írok ide, eddig, és ezután is a legjobbat akarom a lányomnak, támogatni, felnevelni, tisztességben, de a kezem meg van kötve, és csinálni nagyon semmit nem tudok, max csak az apai szívem hasad meg napról napra, hogy azt látom nincs vele foglalkozva, és hogy legalább az egészségére vigyáznak, és a szellemi fejlődésére.
Köszönöm
Sándor

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.11.16. 17:28

Nem tudom Sanya, az biztos, hogy a gyerekek nem tehetnek semmiről.

sanya078 # 2013.11.16. 13:27

Tisztelt ObudaFan.
Nem úgy értem, hogy nekem van bizonyítékom, de ha kimegy a gyámügy, és átmenteileg mindent rendben talál, akkor lezárják, érdemtelenül az ügyet. Milyen bizonyítékkal állhatnék elő, és kellene beszereznem az igazam egyértelmű bizonyítására.
Tisztelt Immaculata
Nem az a baj hogy nimfomán, hidegen hagy, hanem ezzel keresi kenyerét, és közös gyerekünknek ez nagyon jó életpéldakép, vagy ön mit tenne a helyemben, aki gondoskodni akarna a beteg gyerekéről, de ott van ugye a gyerektartási végzés amivel meg van kötve láthatásilag a kezem is, ön melyik kezét harapná, mindeközben hogy látná amit. Erőmön felül teljesítek hogy gyerekemnek meglegyen, és másik oldalról a tisztességtelenséget kell látnia??
üdv
Sándor

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.11.16. 12:36

mindezek miatt el van hanyagolva.”:)

Egy nimfomániás nő is tart időnként szünetet.

ObudaFan # 2013.11.16. 12:30

Hát azt én innen honnan tudnám, hogy neked erre milyen bizonyítékaid vannak?

sanya078 # 2013.11.16. 12:04

Tisztelt ObudaFun
Köszönöm hozzászólását, és segítségét.
A volt párom, és a gyerekem 4ajtóra lakik tőlem, egy társasházban, azért tudom ennyire ezeket, kérdésem még csak annyi volna hogy a gyámhatóság felé, hogy tudom ezt bizonyítani, amit leírtam, és amitől kiakadtam?
Mert ugye ha ők mennek elég kinézni a kukucskálón a volt páromnak, és senkit nem enged be, otthon nem létet színlelve!
Tisztelettel:
Szécsény Sándor

ObudaFan # 2013.11.16. 09:08

A gyermek lakóhelye szerinti gyámhatóságon lehet kérni a gyermek védelembe vételét.

sanya078 # 2013.11.16. 07:52

Tisztelt Kovács Béla Sándor, és tisztelt fórumozók.
A levelemben nem azt kifogásoltam, hogy van e az anyának bármilyen sexuális identitása, hanem az hogy a vele közös gyermekünknek mindezt át kell élni, és ha egy emberrel volna mindez nem zavarna, de így hogy már lassan kevés egy spirál füzetet is teleírni férfinevekkel, az az aggasztó, és hogy beteg gyerek lévén , mindezek miatt el van hanyagolva.
Ez pusztán apai aggódás, hogy ne ez legyen a sztereotípiája, vagy ezzel rosszat mondtam, hogy a gyerekemnek normális életet akarok, normális értékrendekkel, ellátásokkal?? Még mielőtt elköltözök innen újfent az lenne a kérdésem mit, hogyan, és hol tudok ez ellen tenni?
üdv
Sándor

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.16. 00:01

Az anyának van szexuális élete?! Hát ez tényleg iszonyú! De a gyerek még szűznemzéssel fogant, ugye?