Ha letiltás akkor a béred max 50%-át lehet tiltani. És első a gyt, utánna bármi más. Viszont a végrehajtói tiltás NAGYON drága mulatság...
Gyerektartás és láthatás
Két gyerek van, de van adósság miatt letiltásom ami 50%! Plusz még 70eft a gyerektartás! Csak ez így együtt 170eft! Sok!!! Muszáj lesz neki letiltatni! Jobb megoldást én nem tudok! Vagy esetleg írni a bíróságra egy kérelmet azt leírni hogy mi a helyzet???
akkor jelentsen fel.Az lesz a válasz hogy tiltassa le a béredből.
Miért hány gyereketek van hogy 50% a levonás?
Akkor meg azt mondja feljelent! De gondolom avval sem ér el semmit! Vagy lehet meg sem teszi! Nem érti meg hogy csak 50% ot vonhatnak! De szerintem csak nem akarja megérteni!
Ha nem adod oda, majd csak letiltatja.
Üdvözlök mindenkit!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ha fizetésem 50%át letiltja a végrehajtó apeh által, de közben fizetem a gyerektartást és nem marad csak 20-30eft ami nem elég egy hónapra akkor mit tehetek? Kértem az anyukát hogy tiltassa le bíróságon a fizetésemből a gyerektartást de nem hajlandó megtenni! (Gondolom mert fél hogy esetlegesen kevesebb lesz a pénze!) Köteles vagyok minden féle képen a teljes összeget odaadni az exemnek? Még nem vagyunk elválva csak egy gyerektartás és elhelyezés volt! Kérem segítsenek! Így nem tudok megélni és fent maradni!
Válaszukat előre is köszönöm!
Visszaperelni nem lehet a kifizetett gyermektartást, legfeljebb ha megvan a biológiai apa, tőle lehet követelni a megtérítését.
Köszönöm a választ.Itt csupán arról volna szó,hogy havonta hozná el a gyereket egy napra,nem pedig kéthetente. És mi van abban az esetben,ha kiderülne, hogy nem az apáé a gyerek? Jogi útra terelnénk az ügyet akkor. Az eddig fizetett gyerektartást vissza lehet perelni? Lehet kérni,hogy a gyerek ne az apa vezetéknevét viselje?
Köszönöm a választ.
Igen, a különélő szülő is köteles élni a kapcsolattartással. Ellenkező esetben a gyámhatóság bírságolhat is. Kérni lehet viszont a kapcsolattartás módosítását.
A kérdésem a következő lenne:
kötelezhető-e az apa,hogy a bírósági ítéletben meghatározott kéthetente,illetve szünetek alkalmával minden alkalommal elhozza a gyereket az anyjától? Ha pl. csak havonta egy alkalommal szeretné elhozni, az mivel járhat? A gyerektartást rendszeresen fizeti,de a gyereket nem szeretné mindig elhozni.
Én gyerektartás ügyében kérdeznék. A párommal nem éltünk házasságban. Most áprilisban fog születni egy közös gyermekünk. Megromlott a kapcsolatunk és ezért megegyeztünk, hogy elköltözöm de gyerektartást fog fizetni. Neki van egy 20 éves lánya aki iskolába jár. Azt mondta, hogy beleegyezik abba hogy a fizetésének az 50 % át odaadja gyerektartásnak. Szeretnék érdeklődni, hogy ezt, hol kell benyújtani?? Mi megegyezhetünk igy hogy a bíróság már ezt ne változtassa mag?? Szeretném ha a fizetéséből ezt rögtön tiltanák mert nem annyira hiszek neki, hogy ezt odaadja majd. Hol kell mindezt intéznünk és milyen papírok kellenek hozzá??
Ez nem tartás megszüntetése. Ez csak módosítás.
ObudaFan,
a gyerektartás megszüntetésével egyidejűleg kérni kell azt, hogy ezentúl a rokontartást állapítsák meg (vagy arról a bíróság hivatalból dönt)?
Köszönöm a választ!
Kedves Szülő Társak!!
Tudom nagyon nehéz,az elvált embereknek megemészteni a fájdalmaikat,mivel nekem is tíz évemben tellett,és arra
is rá kellett jönnöm,hogy az igazságszolgáltatás is inkább jogszolgáltatás,és a magyar családjogi törvényben foglaltak végrehajtása is lehetetlen a való életben,de ez inkább a felnöttek dolga.
Most szeretném a szavamat a gyerekekért hallatni,
higgyétek el ŐK az igazi vesztesei ennek a dolognak,a mi
sértettségünk levét isszák,ha önzőek vagyunk és nem tudjuk kezelni a helyzetünket.Persze minden szülő aki nem él a láthatás jogával és nem vállal felelősséget
,vagyis nem él a saját maga létre hozott jogával,azt inkább nem jellemezném.Mind két szülő kötelessége,ha anyagilag nem is,de erkölcsileg,hogy ha nem is együtt,de közremüködve vegyenek részt az általuk létrehozott élet elinditásában.A jog az etika,filozófia,morál gondolataiból származik,mennyire
elfeljtettük ezt már....
inmaculata
Ha az anyuka továbbra is a saját háztartásában eltartja a gyereket, akkor neki kell utalni. Azt lehet kérni, hogy a bíróság fix összegben állapítsa meg a tartást.
Sziasztok,
a következőkben szeretnék segítséget kérni:
3 gyereke van a Páromnak, 2 után gyt-t fizet, 1 gyerek után pedig rokontartást. Nemsokára betölti a második gyerek is a nagykorúságot. A kérdés az, hogy lehet-e olyat kérni a bíróságtól, hogy a gyt fizetési kötelezettséget szüntesse meg és ezentúl rokontartás címén állapítsa meg a fizetési kötelezettséget illetve a 18 éves gyereknek lehet-e közvetlenül utalni a rokontartás összegét??? Ha igen, ebben az esetben a gyerekek is kérhetik a letiltást az apa jövedelméből?
Köszönöm a válasz!
szuszi85
- Igen, ez hátralék.
- Gyesből nem vonnak. De ettől még az egyéb vagyontárgyaidból végre lehet hajtani a gyermektartást.
Ez attól függ, hogy mi van az ítéletben vagy egyezségben.
Sziasztok !Szeretném megkérdezni ,hogy végkielégítésből vonnak gyerektartást ?????jogviszony vége Január 20-án volt !
Akkor a férjemnek februárban kellet volna gyerektartást küldenie ???? A volt feleség 310-ezer forintot kapott decemberben !Nem sajnálom csak érdeklődöm !Mert most ez nem tiszta !Köszönöm a válaszokat !
Tisztelt Fórumozók!
A következő problémában kérem mielőbbi segítségüket.
Volt feleségemmel 5 éve váltunk el, gyermektartás díjat rendszeresen fizettem.Ennek ellenére volt feleségem kérte fizetésemből való tiltást.A bírósági végzés úgy szól hogy minden hóban 30.000 Ft-ot tiltsanak le (a 75.000 ft-ból), viszont táppénz alatt max 33%-át.Ez most így is zajlik.Havi 25.000 -ft-ot kap a munkáltatómtól.
(Egészségügyi problémáim miatt kb 4 hónapja nem dolgozom, táppénzen vagyok).
Hétvégén voltam nála a gyerekeimért és szólt, hogy jó lenne, ha a különbözetet kifizetném neki, vagy letiltatja azt is, mert csak halmozom.
Kérdéseim:
- Ez a kb havi 5000 Ft hátraléknak számít és ha esetleg visszamegyek dolgozni ki kell fizessem? Vagy ilyenkor ennyi jár neki és nekem semmi hátralékom?
- Van egy tartósan beteg gyermekem, akit az élettársammal közösen nevelünk, ha GYES-en vagyok otthon vele abból mennyit vonnak le?
Segítségeket előre is köszönöm!!!
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget kérnék tőletek. A történetem röviden: az élettársam kirakott a házból a közös lányunkkal együtt,aki 8 éves.Az anyukámhoz költöztünk,nem volt más megoldás sajnos.Itt sokan vagyunk ez nem megoldás.A ház az élettársamé volt,most üresen áll,ő a 3 gyerekes barátnőjéhez költözött,már akkor együtt voltak amikor mi még ott laktunk.Megegyeztünk a tartásdíjban-20.000ft-ot fizet.A láthatásban is,akkor viszi amikor ráér. De nekem ebből elegem van,szeretném jogi útra terelni ezt a dolgot.Miért is? Az apuka büntetés-végrehajtásban dolgozik,elég szabálytalan rendszerben,igazodom hozzá,de már előfordult az,hogy egy adott hónap egyetlen szabad szombatján ő külföldre utazott vásárolgatni a barátnőjével,aztán rajtam kérte számon,hogy ő egy hónapja nem látta a lányát!
A kérdésem a következő:
1.mi lenne a láthatás a mi esetünkben? értem ezalatt az ő munka beosztását.
2.kérhetek-e több gyerektartást? van egy jól menő vállalkozása.
3.kérheti-e az apuka a nála történő gyerekelhelyezést? van rendes munkája,lakása,párkapcsolata,nála minden adott.Nekem ugyan van munkám,de nem áll mögöttem senki,tönkretett testileg,lelkileg,gyógyszereket vettem be,hála istennek nem történt baj.Van esélyem arra,hogy én neveljem tovább a lányomat? Ragaszkodik hozzám,de az apját is szereti,aki mindig az új nőhöz cipeli,akit nem szeret a lányom.Nem tudna velük élni.Érdemes jogi útra terelni a dolgot vagy ez azzal jár,hogy elvesztem a lányomat?Köszönöm a segítséget.
Majd jön az adóhatóságtól a fizetési meghagyás, és abban minden benne lesz.
Tisztelt Fórumozók! Kérem,aki tud,segitsen,leginkább ügyvédek hozzászólását várom! gyermektartás csökkentési per volt,ahol is megegyeztünk ott rögtön az első napon,végzés megtörtént,most egy hónappal később jött egy "kiegészitő végzés",amiben 500frt "mérsékelt eljárási illeték megfizetés"re szólitottak fel(mindkét felet,egyenlő arányban)a magyar állam javára.fogalmam sincs,hogy hol,hova kell ezt fizetni,mert se egy számlaszám,se egy csekk,de még konkrét meghatározás sem volt megjelölve,én csak gondolom,esetleg a Magyar Államkincstárban lesz a helye,de ezt hogy és hol intézzem????választ várom,előre is köszönettel!
RatataKata:
A városi bíróságon van panasznap, oda menj be és vetesd fel a problémádat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02