elhagyott apa:
Ha nem veled élnek, teljesen mindegy mi a címük.
Nyugodtan aláírhatod. Attól semmi nem függ.
elhagyott apa:
Ha nem veled élnek, teljesen mindegy mi a címük.
Nyugodtan aláírhatod. Attól semmi nem függ.
most, hogy írtam, már jó.
most, hogy írtam, már jó.
Tisztelt Fórum!
Nem értem, miért a 2005-ös hozzászólások jelennek meg a fórumban? Egyáltalán nem látom a 2012-es februári és márciusi hozzászólásokat.
Hogy pusztán a munkanélküliség nem kizáró ok a gyermek elhelyezésénél? Hát onnan, hogy a szülők anyagi helyzete csak egy vizsgálandó szempont a sok közül, ráadásul az időleges munkanélküliség nem teszi alkalmatlanná a gyerekek nevelésére és gondozására, lásd Obudafan lenti beírását is.
Tisztelt pazs!
Ezt honnan tudja ennyire biztosan?
Mindegy, hogy személyesen, vagy levélben. Csak jelöld meg a saját neved, lakcímed, az ő nevét, lakcímét, és hogy pontosan mit is szeretnél, valamint csatold a gyerek születési anyakönyvi kivonatát.
Üdv!
Segítséget kérnék abban, hogyan indítsam el a gyerektartás kérelmet a bíróságon. Személyesen, levélben? Eleinte megegyeztünk szóban az apával, hogy 20%-ot utal a számlámra minden hónapban, de eddig egyszer kaptam pénzt (a gyermek októberben született). Mennyire elnéző a bíróság a rendőrökkel, ugyanis az apa az.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Zotyika: Pilisvörösvár (bocs, hogy nem válaszoltam korábban, dolgozni is kell, ritkán van időm benézni).
Elhagyott apa: a gyermekeid anyja nyugodtan kérhet az Államkicstártól úgyis emelt csp-t, hogy a Te címedre vannak bejelentve, elég, ha nyilatkozik arról, hogy egyedülálló, amíg Te vagy más nem mond nekik ezzel ellenkezőt, addig elhiszik. (Más kérdés, hogy valószínűleg az első gyanús jelre leállítják az emelt összeget, nálunk például a volt férjem állította azt, hogy van élettársam, ezért nem kaptam meg az egyedülállóknak járó összeget, igaz, hogy az állítólagos élettársam felesége sem, hiszen neki meg férje volt - ennyit arról, hogy a törvények szerint egyszerre valakinek nem lehet házastársa is meg élettársa is.)
Ezen felül az önkormányzatok egy része nem törődik azzal, hogy Te mihez járulsz hozzá vagy mihez nem, bármelyik szülő a másik háta mögött is el tudja intézni, hogy átirassa a gyerekeket másik címre (elvileg nem így van, de a gyakorlat meg ez).
Az nem zárja ki a gyerek nálad elhelyezését, hogy most éppen nincs munkád, ne ess kétségbe.
Köszönöm. Tehát, ha nincs munkám, nem tudom biztosítani a gyerekek eltartását, ez gondolom fontos szempont a bíróságon, és el is vehetik tőlem a két gyereket:(((
A gyermek elhelyezésének alapvető szempontja: a gyermek érdeke. Ezért a bíróságnak a gyermek életét érintő minden körülmény feltárásával és együttes mérlegelésével kell határoznia. Egyes kiragadott körülmények túlértékelése, más szempontoknak pedig a figyelmen kívül hagyása akadályozza, hogy a gyermek elhelyezésénél a gyermek érdeke megfelelően érvényesüljön.
A bíróságnak gondosan vizsgálnia kell, hogy a szülőket az egyéniségük, életmódjuk, erkölcsi tulajdonságaik, alkalmassá teszik-e a gyermek nevelésére. Figyelembe kell vennie a gyermekhez való ragaszkodás őszinteségét, a gyermeknek a szülő iránt táplált érzelmeit, a gyermeknek az egyik vagy másik szülőhöz való kötődését, a szülő nevelési képességét, az iskoláztatási lehetőségeket. Vizsgálni kell továbbá a felek anyagi és lakáshelyzetének alakulását, azt, hogy a gyermek tartása, gondozása, egészségügyi ellátottsága melyik szülő környezetében van jobban biztosítva.
Tisztelt pazs!
Leírná nekem részletesebben?
Megköszönöm.
Fejen állva ugrándoznék, ha ennyi gyerektartást kapnék. Évek óta 16.000.-Ft-ot kapok, és hiába kérnék többet, a válasz az, hogy nincs miből. Természetesen minimálbérre van a papa bejelentve, még bírósághoz sem fordulhatok.
Szerintem egy gyerek után a mai világban a 25.000.-Ft-os gyermektartás-díj nagyon jónak mondható.
BKristy
Attól függ, hogy ebben a vállalkozásban mennyit keres. A nettó 200-hoz a 25e egyáltalán nem rossz.
bebe84
Az attól függ, hogy szól az ítélet, vagy egyezség, ami alapján fizeted.
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni tartásdíj témáben. 5 évvel ezelőtt váltunk el, közös megegyezéssel akkor 20 ezer forint tartásdíjban állapodtunk meg, amit kb 2 éve nagy könyörgések árán 25 ezerre emeltünk, de ennél többet a volt férjem nem hajlandó fizetni. Pedig én úgy érzem ez az összeg nagyon kevés egy 14 éves kamasz gyerek kiadásai után.
Én így érzem és tapasztalom, de vajon jár-e több nekem? Paramétereink a következőek: mindketten aránylag jól keresünk bejelentett állásban, mindkettőnknek van lakáshitele a válás után. Apa a gyermeket 3 hétvégéből 2-n elviszi magához. a 25 ezeren felül semmit sem vesz a gyereknek, ha kell bútor, tv, bicikli, iskolai kiadás, tábor...bármi azt mind én fizetem. Neki kb 200 lehet a nettó bére és még egy vállalkozásban is dolgozik, állítása szerint 80 ezer a hitele ebből, ezért nem tud többet fizetni. Érdemes-e bírósággal megállapíttatnom a tartásdíj összegét vagy kb ennyi a jogos összeg?
Előre is köszönöm a választ!
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni az ügyben, hogy gyermektartást fizetek még két gyermekem után. Jelenleg külföldön dolgozom, de csak Magyarországon rendelkezem bejelentett munkahellyel. Kérdésem az lenne, hogy a mo.-i bejelentett bérem után kell gyermektartást fizessek?
Várom mielőbbi válaszukat.
Köszönettel: Zs.
Kókuszdió: önmagában ezért nem.
Tudna valaki segíteni?
Ilyen körülmények között a testvéri kapcsolattartásra nincs alanyi jog.
Tisztelt Fórum!
Kérem vki segítsen! Gyermekem apjának van egy másik fia, aki 7 éves. A másik édesanya kategorikusan kijelentette, hogy soha nem engedi el a fiát, hogy találkozhasson velünk! Kérdésem az lenne, hogy a csjtv.-ben van e olyan szabályozás, hogy a féltestvérek láthassák egymást? Apa fizet havi 50 ezer forint gyerektartást + MINDEN HÉTVÉGÉT a másik gyerekével és annak anyával tölt. Apa igen konfliktus kerülő és a másik fiát nem akarja bíróságra citálni, így nem akar bíróságra menni. Hogyan tudnám érvényesíteni, hogy az én fiam is lehessen hétvégét az apjával. Felajánlottam, hogy egyik hétvégére hozza el a másik fiát és a másik hétvégén menjen ki hozzájuk. Apának nem okozna ez problémát, de a másik anya hallani se akar róla. Hogyan lehetne ezen kis kálváriát bíróság nélkül megúszni és a gyerekek is kellő időt tudjanak együtt lenni az apjukkal?
Remélem vki hasznos tanáccsal ellát! Előre is köszönöm!
Tisztelt Fórum!
A problémám a következő:
A férjem most már 3. éve mondogatja, hogy el akar válni. Közben úgy érzem, hogy szórakozik velem, mert néha komolyan gondolja, néha meg nem. Van két gyerekünk. Az egyik óvodás, a másik most megy középiskolába. A nagyobbikat nagyon megviseli ez az egész, mert nem is tudja, hova is tartozik tulajdonképpen.
A férjem egyre inkább emlegeti a válást. Most már ott tart, hogy kell neki a nagyobbik gyerek. Idáig azt mondogatta, hogy mind a kettő legyen nálam. Egyszerűen nem tudom mire vélni ezt a határozatlanságot.
Sajnos nekem munkám nincs, amit sokszor felvet nekem a férjem, pedig rengeteg állásinterjún voltam, és amikor megemlítem, hogy van két gyerekem, utána már szóba sem állnak velem. Attól félek, hogy a férjem ezt kihasználja, és elveszi tőlem mind a két gyereket.
Kérem segítsenek. Tényleg elveheti tőlem mind a két gyereket, ha nincs munkám, nem dolgozom?
Előre is köszönöm a választ.
A párom elhagyott, a két kiskorú gyerekemmel együtt. Ők még mindíg az én házamba vannak állandó lakcímre bejelentve. A párom szeretne velem aláíratni egy papírt, hogy beleegyezem, hogy ők máshova kerülhessenek ideiglenes lakcímre, mert az emelt családi pótlékot így kaphatja meg. Sajnos én azt gyanítom, hogy más szándéka is van, ezért segítséget kérek vkitől! Szóban megállapodtunk a gyerektartás összegéről, amit fizetek is! Szóval gyerektartási pert indíthat-e Ő, ha még mind a 3-an papíron az én lakcímemen laknak, vagy ez nem feltétele? Köszönöm
Elhagyott a párom a gyerekeimmel, (nem az én hibámból) és most ő alá akar iratni mindenféle képp egy papírt velem, hogy hozzájárulok, hogy ideiglenes lakcímet kapjanak máshol. Azért, hogy megkaphassa az emelt családi pótlékot. De nem tudom nem-e azért erölteti-e hogy bírósághoz tudjon fordulni a gyerektartás miatt, mivel a gyerekek , és ő is az én lakcímemre vannak bejelentve állandóra. Nem minha nem fizetnék, vagy nem akarnák fizetni gyerektartást, csak ez gyanús nekem..,és gusztustalan, ha már egyszer "megegyeztünk"!!! Szóval a kérdésem a következő, ha az ő, és a gyerekeink állandó bejelentett lakcíme nálam van, fordulhat-e bírósághoz, gyerektartási per miatt, vagy nem? Ismétlem már megegyeztünk, igaz csak szóban, meg akarok is a gyerekeimről gondoskodni, csak a miértjét nem értem. Köszönöm a válaszokat!
Kedves MrTP!
Szerencsére nem rólam van szó,hanem a párom kislányáról... De azért köszi a segítséget.
Üdv.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |