Ez nem túl jó hír... :(
Gyerektartás és láthatás
Tisztelt Forum!
Segitseget kernek kulfoldon elo leszazalekolt beteg vagyok, aki a magyar nyugdijabol tengodik, legalabb is eddig. Egy 1 ejszakas kapcsolatbol osszejott 1 gyerek mert egy oregedo no lehuzott ("bogyon vagyok tuti nem leszek terhes"- gondolom ismeros) most meg gyerektartast kovetel. a birosag ugy szabta ki az osszeget, hogy engem nem is ertesitettek a perrol, a nyugdujamat zaroltak igy semmi penzem kajara gyogyszerre orvosra stb.
surgosen keresek egy Bp-i ugyvedet, aki segiteni tudna a jogtalan eljaras megfellebezese ugyeben. Nem ertem, hogy hogy lehet egy rokkantnak az osszes penzet elvenni 1 zabi gyerek miatt ugy, hogy nincs is meghivva a perre, hogy vedhesse az igazat es egy olyannak ribinek adni, aki mellesleg tele van penzzel dolgozni is dukal neki es ahhelyett, hogy a sperma bankot hasznalna artatlan embereket huz be a csobe,Furcsa a Torveny.
Koszonettel
MRTP
Tisztelt Forum!
Segitseget kernek kulfoldon elo leszazalekolt beteg vagyok, aki a magyar nyugdijabol tengodik, legalabb is eddig. Egy 1 ejszakas kapcsolatbol osszejott 1 gyerek mert egy oregedo no lehuzott ("bogyon vagyok tuti nem leszek terhes"- gondolom ismeros) most meg gyerektartast kovetel. a birosag ugy szabta ki az osszeget, hogy engem nem is ertesitettek a perrol, a nyugdujamat zaroltak igy semmi penzem kajara gyogyszerre orvosra stb.
surgosen keresek egy Bp-i ugyvedet, aki segiteni tudna a jogtalan eljaras megfellebezese ugyeben. Nem ertem, hogy hogy lehet egy rokkantnak az osszes penzet elvenni 1 zabi gyerek miatt ugy, hogy nincs is meghivva a perre, hogy vedhesse az igazat es egy olyannak ribinek adni, aki mellesleg tele van penzzel dolgozni is dukal neki es ahhelyett, hogy a sperma bankot hasznalna artatlan embereket huz be a csobe,Furcsa a Torveny.
Koszonettel
MRTP
Tisztelt Forum!
Koszonettel
MRTP
Tisztelt Forum!
Koszonettel
MRTP
Tisztelt Forum!
Koszonettel
MRTP
Tisztelt Forum!
Koszonettel
MRTP
Tisztelt Forum!
Koszonettel
MRTP
bocsanat nem akartam ennyiszer postazni, de beragadt ez az oldal
Kizárt dolog, hogy nem tudtál arról, hogy megállapították, hogy te vagy az apa. Ha nem te magad tettél elismerő nyilatkozatot, akkor az apasági perről értesülnöd kellett. A tartásdíj per az más kérdés, de ha te vagy az apa, akkor csak a tartásdíj összege lehet kérdéses, a jogalapja nem.
Kedves hozzáértők!
Nagyon fontos lenne, arra választ kapnom, hogy mit lehet tenni abban a helyzetben, ha egy 10 és 6 éves gyerek nem akar hazajönni az apai nyári kapcsolattartásról, mert apa mindenféle szépet ígért nekik még az elkövetkező napokra? Sajnos a szülők között nagyon rossz a kapcsolat.
Ilyen helyzetben a rendőrséggel hazavitetheti a gyerekeket?
Köszönöm
A gyermekeknek haza kell menniük, otthon a helyük - több okból is, az édesapjuknál csak szabadságon voltak. Ha nem mennek önként a rendőrség hazaviheti őket, és ha kell akkor újból és újból, tehát jobb elkerülni a cirkuszt.
Ha az apa "úgy gondolja" indítson pert gyermekelhelyezés megváltoztatása iránt - aztán a bíróság majd dönt...
Egyébiránt ne zevarja meg a gyermekek fejét.
Jó lenne ha higgadt fejjel leülnétek a férjeddel, és a vitát- veszekedést lehetőleg kerülve, realitásában átbeszélgetnétek a dolgokat.
Monalisa
laikus hozzászóló
E-mailt küldem! Nagyon várom a tanácsát!
Szeptember 1ig nem akarja a gyerekeket hazahozni. Nem tudom mit tegyek.
A gyerekek tegnap az apjuk tudta nélkül felhívtak és azt mondták, hogy szeretnének már hazajönni, de nem tudják, apa mit akar. Hallottam, hogy össze vannak zavarodva.
A volt férjem állítja, hogy szeptember 1-ig nála lehetnek, mert:
3 éve volt a válásunk, a gyerekek akkor minden második este az apjuknál aludhattak, megegyezés szerint, illetve júl, aug első 2 hete az övé volt.
Tavaly áprilisban kapcsolattartási szigorítás iránti pert indítottam, mert apa folymatosan önkényesen élt a kapcstartási jogával, hiába szólította fel, büntette mega gyámhivatal, folytatta tovább, az édesanyjával nagyon csúnya dolgokat hazudoznak a gyerekeknek, a legkevesebb az, hogy kifejtik jó lenne már földet dobni rám. A gyerek meg értetlenül kérdezte tőlem hogy ez mit jelent. Szakértő, óvoda, iskola, tanuk - mindenkit megkérdeztek, a döntés 2 hetente hétvége, és júl, aug 01-15. a nyári kapcsolattartás.
De ő az utolsó pillanatban fellbbezett és kérte az I. fok elutasítását, és a hetiváltásos kapcsolattartás megítélését. Ősszel lesz a tárgyalás.
Most erre hivatkozik, hogy, mivel ő fellebbezett ezért nincs jogerős végzésünk. Viszonta fellbbezésben a rendkívüli kapcsolattartással egyetértett, csak a folyamatosat kérte megváltoztatni/elutasítani.
Nem tudom, mit tegyek, a rendőrségre hiába megyek, nagyon jó ismerőse a kapitány, eddig mindig elküldtek, hogy ők nem jogosultak a végzés betartatására, menjek a gyámhivatalba, de ők nem tudnak mit csinálni, csak megbüntetik, amit ő röhögve kifizet.
Mit tehetek, hogy a gyerekeim hazajöhessenek?
Mikor a gyerek kérdezi tőle - mert csak rajta keresztül tudok beszélni vele - hogy mikor hozza őket haza, az a válasza, hogy majd meglátja.
A most tüntető Major Éva vmi egyesület elnöke,talán tudnak segíteni,Nane,megyei rendőrkapitányságra bejelentés,ukrán fiúk,napi szinten "zaklatni"a hivatalokat,menni,menni,hogy tudomásul vegyenek.A hallgatást beleegyezésnek veszik.Családdal értük menni?Apukának gondolom dolgozni is kell,nem ül a gyerekek nyakán.Utánna gyámhivatalban kérni a felügyelet melletti láthatást,a gyerekek veszélyeztetésére hivatkozva.
Ha hiszitek, ha nem,a gyámhivatalos felhívta, és 5 percen belül jöttek a gyerekek, igaz jó pár ruha és vadiúj drága szemüveg nélkül, de a lényeg. hogy itthon vannak!
: ))))))))
Én azért mindenként kérnék erről az akcióról valami jegyzőkönyv félét................................... a "gyh-os hölgytől".............csak hogy legyen nyoma.......
Levél megírva. csütörtöki ügyfélfogadáson jelentkezem.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valamilyen szabály a gyerek láthatására vonatkozóan. Bár közös megegyezéssel készülünk válni, amiben megállapodtunk a kapcsolattartás gyakoriságáról, azért érdekelne, hogy mi a gyakorlat. Heti 1-2 nap, esetleg több, mi a helyzet az ünnepekkel és a nyári óvoda-iskolaszünetekkel, stb.
Várom válaszotokat,
bmgr
Ha közös megállapodás született, és a gyermekek érdekeit szolgálja, akkor azt a bíróság valószínű, hogy helyben is fogja hagyni.
általános, bíróság által megállapított (mondom: általános!) láthatás 3 év fölötti gyermekek esetében kéthetente hét vége + szünidők fele + páros ünnepek másnapja..... ettől azonban lehet eltérő is....
3 év alatt fokozatosan az anya otthonában való láthatástól az 1-2 órás, majd fél napos elviteltől az egy naposig, majd hétvégéig stb.......................kortól és kötődéstől, valamint a külön élő szülő körülményeitől függően..
Na ne..., nektek kell leszabályozni a kapcsolattartás/láthatás dolgát a létező legrészlétesebben, hiszen az összes ezzel kapcsolatos körülményt ti ismeritek - idegen csak általánosíthat. A megállapodást le is kell írni és kölcsönösen aláírni, és azt a bíróságnak jóváhagyásra beadni. Onnantól kezdve ha valaki nem tart be valamit, annak alapján kérdőre lehet vonni - esetlegesen a gyámhivatal közreműködésével.
Szóval "szabály" nincs a gyerek láthatására vonatkozóan, de javaslom szánj rá egy-két estét és olvassad vissza ezt a topicot, mások esetéből - és az azokra írt hozzászólásokból - sok hasznos információhoz lehet jutni. Egy kis önképzés...
Monalisa
laikus hozzászóló
Megállapodás hiányában van egy általánosan elfogadott szabály amit a bíróság az ítéletben is rögzít. Ez a gyt-re is vonatkozik, hol részletesen taglalja, hol meg csak a %-os mértékre és a min. összegre tér ki az éppen aktuális jövedelem és gyermekszám arányában.
Tapasztalat...
Kalamalyka jól körvonalazta.
Köszönöm az eddigieket is, akkor egy kicsit részletesebben:
a gyerek pillanatnyilag 3 év alatti.
Mi abban állapodtunk meg, hogy hétközben egy délután, hétvégén meg egy nap.
Az ügyvéd ezt le is írta, kiegészítve azzal, hogy plusz a páros ünnepek egyik napja (ahogy Ti is írtátok), illetve a mindenkori szünet fele. Arra hivatkozott, hogy ezt így írja elő a családjogi törvény (éppen ezért bizonytalanodtam el, mert én nem találtam arra vonatkozó szabályozást, hogy ezt a cst. részletesen le is írná). Nekem kicsit soknak tűnik a szünet fele...
Szia lajoska32 és másnak is ha olvassa a problémám...
Köszi a válaszaid...nos a fejlemény az, hogy a 30ezerből csak 20at adtunk fel rózsaszín csekken, nem azért, mert kevesebbet szeretnénk fizetni, hanem mert az ex, sajnos nem a gyerekekre költi, és mivel jön az ovi, párom úgy gondolta, hogy inkább abból a plusz pénzből, meg még arra is rárakva, megveszi az ovis cuccokat amik kellenek, rucik, torna zsák stb.
A mostani 7végén páromnál voltak a gyerekek, és megkérdezte az ex amikor visszavitte, hogy szándékozunk-e összeköltözni, mert ha igen, akkor a gyerekeket onnantól nem viheti el. Nem hiszem, hogy erre van módja megtiltani.
Nem tudom , hogy mi a jó ebben :(
Az ex tuti nem adná oda nekünk a Claudiát (első gyerek aki nem a páromtól van)
Ha 30000 van megállapítva akkor jobb azt feladni,így perelhet hátralékért.A kislánynak vett dolgok sajnos nem számítanak bele,csak abban az esetben,ha így lett megállapodva.Attól,hogy csúnyán fognak ránézni,ha perel,nektek nem lesz jobb.Sz@r helyzet.Más örülne,ha tényleg fontos lenne a közös gyerek...Attól,hogy összeköltöztök nem tilthatja el a gyereket-sőt Ő semmi esetben,az a bíróság dolga.Ha sehogysem érti meg,hogy az együttműködés a legjobb út,kérjetek segítséget a helyi családsegítőtől.Próbáld úgy intézni a dolgokat,hogy a kislány átvételénél ne legyél jelen,hátha megnyugszik.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02