Gyerektartás és láthatás

Mikey™ # 2008.08.12. 20:26

Ez nem túl jó hír... :(

MrTP # 2008.08.14. 13:39

Tisztelt Forum!

Segitseget kernek kulfoldon elo leszazalekolt beteg vagyok, aki a magyar nyugdijabol tengodik, legalabb is eddig. Egy 1 ejszakas kapcsolatbol osszejott 1 gyerek mert egy oregedo no lehuzott ("bogyon vagyok tuti nem leszek terhes"- gondolom ismeros) most meg gyerektartast kovetel. a birosag ugy szabta ki az osszeget, hogy engem nem is ertesitettek a perrol, a nyugdujamat zaroltak igy semmi penzem kajara gyogyszerre orvosra stb.
surgosen keresek egy Bp-i ugyvedet, aki segiteni tudna a jogtalan eljaras megfellebezese ugyeben. Nem ertem, hogy hogy lehet egy rokkantnak az osszes penzet elvenni 1 zabi gyerek miatt ugy, hogy nincs is meghivva a perre, hogy vedhesse az igazat es egy olyannak ribinek adni, aki mellesleg tele van penzzel dolgozni is dukal neki es ahhelyett, hogy a sperma bankot hasznalna artatlan embereket huz be a csobe,Furcsa a Torveny.

Koszonettel
MRTP

MrTP # 2008.08.14. 13:39

Tisztelt Forum!

Segitseget kernek kulfoldon elo leszazalekolt beteg vagyok, aki a magyar nyugdijabol tengodik, legalabb is eddig. Egy 1 ejszakas kapcsolatbol osszejott 1 gyerek mert egy oregedo no lehuzott ("bogyon vagyok tuti nem leszek terhes"- gondolom ismeros) most meg gyerektartast kovetel. a birosag ugy szabta ki az osszeget, hogy engem nem is ertesitettek a perrol, a nyugdujamat zaroltak igy semmi penzem kajara gyogyszerre orvosra stb.
surgosen keresek egy Bp-i ugyvedet, aki segiteni tudna a jogtalan eljaras megfellebezese ugyeben. Nem ertem, hogy hogy lehet egy rokkantnak az osszes penzet elvenni 1 zabi gyerek miatt ugy, hogy nincs is meghivva a perre, hogy vedhesse az igazat es egy olyannak ribinek adni, aki mellesleg tele van penzzel dolgozni is dukal neki es ahhelyett, hogy a sperma bankot hasznalna artatlan embereket huz be a csobe,Furcsa a Torveny.

Koszonettel
MRTP

MrTP # 2008.08.14. 13:40

Tisztelt Forum!

Koszonettel
MRTP

MrTP # 2008.08.14. 13:41

Tisztelt Forum!

Koszonettel
MRTP

MrTP # 2008.08.14. 13:42

Tisztelt Forum!

Koszonettel
MRTP

MrTP # 2008.08.14. 13:42

Tisztelt Forum!

Koszonettel
MRTP

MrTP # 2008.08.14. 13:43

Tisztelt Forum!

Koszonettel
MRTP

MrTP # 2008.08.14. 13:44

bocsanat nem akartam ennyiszer postazni, de beragadt ez az oldal

ObudaFan # 2008.08.14. 16:22

Kizárt dolog, hogy nem tudtál arról, hogy megállapították, hogy te vagy az apa. Ha nem te magad tettél elismerő nyilatkozatot, akkor az apasági perről értesülnöd kellett. A tartásdíj per az más kérdés, de ha te vagy az apa, akkor csak a tartásdíj összege lehet kérdéses, a jogalapja nem.

verde # 2008.08.14. 18:17

Kedves hozzáértők!
Nagyon fontos lenne, arra választ kapnom, hogy mit lehet tenni abban a helyzetben, ha egy 10 és 6 éves gyerek nem akar hazajönni az apai nyári kapcsolattartásról, mert apa mindenféle szépet ígért nekik még az elkövetkező napokra? Sajnos a szülők között nagyon rossz a kapcsolat.
Ilyen helyzetben a rendőrséggel hazavitetheti a gyerekeket?
Köszönöm

monalisa1 # 2008.08.14. 20:20

A gyermekeknek haza kell menniük, otthon a helyük - több okból is, az édesapjuknál csak szabadságon voltak. Ha nem mennek önként a rendőrség hazaviheti őket, és ha kell akkor újból és újból, tehát jobb elkerülni a cirkuszt.

Ha az apa "úgy gondolja" indítson pert gyermekelhelyezés megváltoztatása iránt - aztán a bíróság majd dönt...

Egyébiránt ne zevarja meg a gyermekek fejét.

Jó lenne ha higgadt fejjel leülnétek a férjeddel, és a vitát- veszekedést lehetőleg kerülve, realitásában átbeszélgetnétek a dolgokat.

Monalisa
laikus hozzászóló

verde # 2008.08.15. 05:49

E-mailt küldem! Nagyon várom a tanácsát!

verde # 2008.08.15. 08:02

Szeptember 1ig nem akarja a gyerekeket hazahozni. Nem tudom mit tegyek.
A gyerekek tegnap az apjuk tudta nélkül felhívtak és azt mondták, hogy szeretnének már hazajönni, de nem tudják, apa mit akar. Hallottam, hogy össze vannak zavarodva.

A volt férjem állítja, hogy szeptember 1-ig nála lehetnek, mert:
3 éve volt a válásunk, a gyerekek akkor minden második este az apjuknál aludhattak, megegyezés szerint, illetve júl, aug első 2 hete az övé volt.

Tavaly áprilisban kapcsolattartási szigorítás iránti pert indítottam, mert apa folymatosan önkényesen élt a kapcstartási jogával, hiába szólította fel, büntette mega gyámhivatal, folytatta tovább, az édesanyjával nagyon csúnya dolgokat hazudoznak a gyerekeknek, a legkevesebb az, hogy kifejtik jó lenne már földet dobni rám. A gyerek meg értetlenül kérdezte tőlem hogy ez mit jelent. Szakértő, óvoda, iskola, tanuk - mindenkit megkérdeztek, a döntés 2 hetente hétvége, és júl, aug 01-15. a nyári kapcsolattartás.

De ő az utolsó pillanatban fellbbezett és kérte az I. fok elutasítását, és a hetiváltásos kapcsolattartás megítélését. Ősszel lesz a tárgyalás.

Most erre hivatkozik, hogy, mivel ő fellebbezett ezért nincs jogerős végzésünk. Viszonta fellbbezésben a rendkívüli kapcsolattartással egyetértett, csak a folyamatosat kérte megváltoztatni/elutasítani.

Nem tudom, mit tegyek, a rendőrségre hiába megyek, nagyon jó ismerőse a kapitány, eddig mindig elküldtek, hogy ők nem jogosultak a végzés betartatására, menjek a gyámhivatalba, de ők nem tudnak mit csinálni, csak megbüntetik, amit ő röhögve kifizet.

Mit tehetek, hogy a gyerekeim hazajöhessenek?
Mikor a gyerek kérdezi tőle - mert csak rajta keresztül tudok beszélni vele - hogy mikor hozza őket haza, az a válasza, hogy majd meglátja.

lajoska32 # 2008.08.15. 10:33

A most tüntető Major Éva vmi egyesület elnöke,talán tudnak segíteni,Nane,megyei rendőrkapitányságra bejelentés,ukrán fiúk,napi szinten "zaklatni"a hivatalokat,menni,menni,hogy tudomásul vegyenek.A hallgatást beleegyezésnek veszik.Családdal értük menni?Apukának gondolom dolgozni is kell,nem ül a gyerekek nyakán.Utánna gyámhivatalban kérni a felügyelet melletti láthatást,a gyerekek veszélyeztetésére hivatkozva.

verde # 2008.08.15. 13:48

Ha hiszitek, ha nem,a gyámhivatalos felhívta, és 5 percen belül jöttek a gyerekek, igaz jó pár ruha és vadiúj drága szemüveg nélkül, de a lényeg. hogy itthon vannak!

kalamalyka # 2008.08.15. 18:29

: ))))))))

Én azért mindenként kérnék erről az akcióról valami jegyzőkönyv félét................................... a "gyh-os hölgytől".............csak hogy legyen nyoma.......

verde # 2008.08.16. 13:10

Levél megírva. csütörtöki ügyfélfogadáson jelentkezem.

bmegara # 2008.08.16. 14:02

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valamilyen szabály a gyerek láthatására vonatkozóan. Bár közös megegyezéssel készülünk válni, amiben megállapodtunk a kapcsolattartás gyakoriságáról, azért érdekelne, hogy mi a gyakorlat. Heti 1-2 nap, esetleg több, mi a helyzet az ünnepekkel és a nyári óvoda-iskolaszünetekkel, stb.
Várom válaszotokat,

bmgr

kalamalyka # 2008.08.16. 18:09

Ha közös megállapodás született, és a gyermekek érdekeit szolgálja, akkor azt a bíróság valószínű, hogy helyben is fogja hagyni.

általános, bíróság által megállapított (mondom: általános!) láthatás 3 év fölötti gyermekek esetében kéthetente hét vége + szünidők fele + páros ünnepek másnapja..... ettől azonban lehet eltérő is....

3 év alatt fokozatosan az anya otthonában való láthatástól az 1-2 órás, majd fél napos elviteltől az egy naposig, majd hétvégéig stb.......................kortól és kötődéstől, valamint a külön élő szülő körülményeitől függően..

monalisa1 # 2008.08.16. 18:15

Na ne..., nektek kell leszabályozni a kapcsolattartás/láthatás dolgát a létező legrészlétesebben, hiszen az összes ezzel kapcsolatos körülményt ti ismeritek - idegen csak általánosíthat. A megállapodást le is kell írni és kölcsönösen aláírni, és azt a bíróságnak jóváhagyásra beadni. Onnantól kezdve ha valaki nem tart be valamit, annak alapján kérdőre lehet vonni - esetlegesen a gyámhivatal közreműködésével.

Szóval "szabály" nincs a gyerek láthatására vonatkozóan, de javaslom szánj rá egy-két estét és olvassad vissza ezt a topicot, mások esetéből - és az azokra írt hozzászólásokból - sok hasznos információhoz lehet jutni. Egy kis önképzés...

Monalisa
laikus hozzászóló

sinus69 # 2008.08.16. 18:23

Megállapodás hiányában van egy általánosan elfogadott szabály amit a bíróság az ítéletben is rögzít. Ez a gyt-re is vonatkozik, hol részletesen taglalja, hol meg csak a %-os mértékre és a min. összegre tér ki az éppen aktuális jövedelem és gyermekszám arányában.
Tapasztalat...
Kalamalyka jól körvonalazta.

bmegara # 2008.08.16. 19:58

Köszönöm az eddigieket is, akkor egy kicsit részletesebben:
a gyerek pillanatnyilag 3 év alatti.
Mi abban állapodtunk meg, hogy hétközben egy délután, hétvégén meg egy nap.
Az ügyvéd ezt le is írta, kiegészítve azzal, hogy plusz a páros ünnepek egyik napja (ahogy Ti is írtátok), illetve a mindenkori szünet fele. Arra hivatkozott, hogy ezt így írja elő a családjogi törvény (éppen ezért bizonytalanodtam el, mert én nem találtam arra vonatkozó szabályozást, hogy ezt a cst. részletesen le is írná). Nekem kicsit soknak tűnik a szünet fele...

Anita75 # 2008.08.19. 13:53

Szia lajoska32 és másnak is ha olvassa a problémám...

Köszi a válaszaid...nos a fejlemény az, hogy a 30ezerből csak 20at adtunk fel rózsaszín csekken, nem azért, mert kevesebbet szeretnénk fizetni, hanem mert az ex, sajnos nem a gyerekekre költi, és mivel jön az ovi, párom úgy gondolta, hogy inkább abból a plusz pénzből, meg még arra is rárakva, megveszi az ovis cuccokat amik kellenek, rucik, torna zsák stb.

A mostani 7végén páromnál voltak a gyerekek, és megkérdezte az ex amikor visszavitte, hogy szándékozunk-e összeköltözni, mert ha igen, akkor a gyerekeket onnantól nem viheti el. Nem hiszem, hogy erre van módja megtiltani.

Nem tudom , hogy mi a jó ebben :(

Az ex tuti nem adná oda nekünk a Claudiát (első gyerek aki nem a páromtól van)

lajoska32 # 2008.08.19. 16:04

Ha 30000 van megállapítva akkor jobb azt feladni,így perelhet hátralékért.A kislánynak vett dolgok sajnos nem számítanak bele,csak abban az esetben,ha így lett megállapodva.Attól,hogy csúnyán fognak ránézni,ha perel,nektek nem lesz jobb.Sz@r helyzet.Más örülne,ha tényleg fontos lenne a közös gyerek...Attól,hogy összeköltöztök nem tilthatja el a gyereket-sőt Ő semmi esetben,az a bíróság dolga.Ha sehogysem érti meg,hogy az együttműködés a legjobb út,kérjetek segítséget a helyi családsegítőtől.Próbáld úgy intézni a dolgokat,hogy a kislány átvételénél ne legyél jelen,hátha megnyugszik.