Akkor ezek szerint hiába a dokumentum ezzel nem utdok bizonyítani semmit?
öröklés,ingatlan
Akkor ezek szerint hiába a a dokumentum ezzel nem utdok bizonyítani semmit?
Szerintem, tekintettel arra, hogy mivel a ház eladásakor kiskorú voltál, a gyámhivatal előzetes engedélyére elengedhetetlenül szükség lett volna, éppen azon okból, hogy a téged megillető pénz köddé ne váljon.
Ha papíron szerepel hogy rám hagyta ráeső részt nem értem hogy miéert kérdőjelezhető meg hogy van e az ügyben mit keresni.Ez nem elég bizonyíték?
Az 100% biztos hogy lemondott hisz akkor ez nem szerepelne a papíron.Az volt az érdekes hogy miután a ház eladása megtörtént,és a pénz szétosztásra került az a nagybátyám nem volt jelen aki a javamra lemondott,hanem a másik nagybátyám(az öccse) vette fel az ö pénzét és ő továbbította is neki.Ezn biztos
Sajnos, így sem egészen tiszta.
Ha a nagybácsi a hagyatéki tárgyaláson valóban lemondott volna az ingatlan őt megillető tulajdoni hányadáról*, akkor az adásvételi szerződésben már nem is lehetett volna eladó fél, és így pénzt sem vehetett volna fel.
Továbbra sem tudok jobbat mondani, hogy a rendelkezésre álló iratokkal meg kell keresni eghy ügyvédet, aki a tanulmányozásuk után meg tudja mondani, van-e az ügyben mit keresni, és ha van, mit kell tenni.
*A vételárról nem mondhatott le, mert az nem volt a hagyatékban.
Valóban badarságot írtam,most beszéltem anyummal aki felvilágosított a hiányoságaimmal kapcsolatban.
Igen,hárman adtuk el a lakást(nincs szó megbízásról).
Apum rám eső részét megkaptam.
Igen édesapám a hagyatéki tárgyalás előtt elhunyt.
Anyum képviselt a tárgyaláson,ekkor még megvolt az ingatlan rá 4-5 hónapra lett eladva.
A nagybátyám(aki nemmellesleg orvos)az őt megillető vételárról mondott le,az pedig rejtély,hogy a közjegyző miért nemadta át az összeget.A pénz természetesen a nyagybátyámnál maradt(annak is utánajártam hogy valóban betette e a fundamantába de hazudott)
Édesanyám csak 8 általánost végzett,én csak 15 éves voltam a naivitásunkat használták ki.Hogyan is rúghatott volna anyum labdába két ledoktorált emberrel szemben? Nagyon szépen köszönöm hogy méltatott a válaszaival,csak arra kérném,hogy erre még válaszoljon.
Valóban badarságot írtam,most beszéltem anyummal aki felvilágosított a hiányoságaimmal kapcsolatban.
Igen,hárman adtuk el a lakást(nincs szó megbízásról).
Apum rám eső részét megkaptam.
Igen édesapám a hagyatéki tárgyalás előtt elhunyt.
Anyum képviselt a tárgyaláson,ekkor még megvolt az ingatlan rá 4-5 hónapra lett eladva.
A nagybátyám(aki nemmellesleg orvos)az őt megillető vételárról mondott le,az pedig rejtély,hogy a közjegyző miért nemadta át az összeget.A pénz természetesen a nyagybátyámnál maradt(annak is utánajártam hogy valóban betette e a fundamantába de hazudott)
Édesanyám csak 8 általánost végzett,én csak 15 éves voltam a naivitásunkat használták ki.Hogyan is rúghatott volna anyum labdába két ledoktorált emberrel szemben? Nagyon szépen köszönöm hogy méltatott a válaszaival,csak arra kérném,hogy erre még válaszoljon.
Nézd, így nem tudunk még hozzávetőleges véleményt sem mondani, hiszen a tényállás sem tisztázott. Amit mondasz, abban ellentmondások, hiátusok vannak.
Ha hárman örökölték meg azt az ingatlant, akkor nem adhatta el egyedül az egyik örökös - hacsak a másik kettő nem adott neki megbízást. Ha megbízással egyedül járt el az adásvétel során, akkor hol a szerződés? Hol a vételár édesapádra eső része?
Ha jól értem, édesapád elhunyt még az előtt, hogy a nagymama hagyatéki tárgyalása megtörtént volna. De akkor téged - mint a helyére lépő örököst - ki képviselt a hagyatéki tárgyaláson? Ekkor még megvolt az ingatlan vagy már korábban eladták? Pontosan miről is mondott le a nagybátyád a javadra? Az ingatlan tulajdonrészéről vagy a befolyt vételár őt megillető részéről? Ha az utóbbiról, akkor a közjegyző miért nem neked adta át ezt az összeget? Egyáltalán, hol a pénz? Hol volt az egész akció alatt a törvényes képviselőd?
Szerintem keress meg egy ügyvédet.
Apummal sem volt jó viszonyban a két bátyj így hiába ügyvéd a naygbátyám,nem várhatok tőle segítséget.
A fiatalabbik nagybátyám adta el a szomszédnak.a dokumentumon szerepewlnie kell hogy kinek a tulajdonjogát jegyezzék be?Én telejesen ki voltam zárva az adminisztrácóból(Egyébként fiatalabbik nagybátyám ügyvéd)
Akkor is be kellett jegyezzék valakinek a tulajdonjogát öröklés címén. Kiét jegyezték be? Kik voltak az ingatlan eladói? (A néhai nagymama nyilván nem lehetett.)
Az ingatlan tulajdonosa nagymamám volt,halála után eladásra került és au abból befolyt öszzeg került szétosztásra.
Bele kell nézni a földhivatalban a nyilvántartásba, vagy kérni kell róla egy telekkönyvi kivonatot. Abból ki fog derülni, ki az ingatlan tulajdonosa.
Ha már szóba jött: hogyan lehet egy ingatlant vagy annak tulajdoni hányadát befektetni a "fundamentához"?
Mint lajikus csak feltételeztem,hogy az szerződés,akkor nemtudom hogy mi az a dokumentum.köszönöm a válaszait
Akkor még csak 15 éves voltam,megírná kérem,hogy a tulajdonjog bejegyzése alatt mit ért?
„erről szerződés is van”
Ezt felejtsd már el, légy szíves! Nem lehet róla szerződésed - ha van, akkor érvénytelen. Szóval akkor sincs.
„A hagyatéki tárgyaláson nagybátyám lemondott a részemre és ez papíron "rögítve" van. ”
Akkor mi a probléma? Bejegyezték a tulajdonjogodat?
A két nagybátyám nagyon gazdag és apum és mamám halála után a nagyim házából mindent elvittek még apum értékeit is(mivel mamámnál lakott).Nagybátyám ennek ellenére rám hagyta a részét(erről szerződés is van)Azóta pedig meggondolta magát.Mit tudok tenni ebben a szituációban?
A hagyatéki tárgyaláson nagybátyám lemondott a részemre és ez papíron "rögítve" van.
„ez szerepel a szerződésen is.”
Milyen szerződésen?
(Egyébként örökségről lemondani csak az örökhagyó életében, vele kötött írásos szerződésben lehet.)
Ezt a fontos dolgot valóban elfelejtettem megírni.Apum édesanyja majdnem egy hónappal hamarabb hunyt el mint édesapám aki miután anyimmal elváltak mamámhoz költözött.Tehát a hagyatéki vagyon tárgyát nagymamám háza képezte amit természetesen 3 egyenlő részre osztottak,apum része engem illetetT és az egyik nagybátyám lemondott a részéről a javamra és ez szerepel a szerződésen is.
Ezt a fontos dolgot valóban elfelejtettem megírni.Apum édesanyja majdnem egy hónappal hamarabb hunyt el mint édesapám aki miután anyimmal elváltak mamámhoz költözött.Tehát a hagyatéki vagyon tárgyát nagymamám háza képezte amit természetesen 3 egyenlő részre osztottak,apum része engem illetetT és az egyik nagybátyám lemondott a részéről a javamra és ez szerepel a szerződésen is.
Édesapád elhunytával te örököltél - hogy jön itt a képbe a nagybátyád?
Jó napot! Apum,halála után a hagyatéki tárgyaláson a nagybátyám kijelentette,hogy rám hagyja a ráeső részét,ez a szerződésben is benne foglalatatik,mivel megromlott köztünk a viszony erős kétségek merültek fel bennem azt illetően,hogy valaha is a részemre fogja bocsájtani.Jogi uton mit tudok tenni az ellen,hogy ez bekövetzezhessen?Állítólágosan befektette a fundamentához ezt az összeget (a lehető leghosszabb időre) de ezt nem igazolja semmiféle dokumentummal.Ezen tényállások ismeretében nagyon valószínűnek tartom,hogy ez a "befektetés" fiktív.legyen szives dióhéjban ismertesse a jogaimat,előre is köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02