öröklés,ingatlan

andrus19 # 2008.03.21. 20:44

Akkor ezek szerint hiába a dokumentum ezzel nem utdok bizonyítani semmit?

andrus19 # 2008.03.21. 20:44

Akkor ezek szerint hiába a a dokumentum ezzel nem utdok bizonyítani semmit?

monalisa1 # 2008.03.21. 15:29

Szerintem, tekintettel arra, hogy mivel a ház eladásakor kiskorú voltál, a gyámhivatal előzetes engedélyére elengedhetetlenül szükség lett volna, éppen azon okból, hogy a téged megillető pénz köddé ne váljon.

andrus19 # 2008.03.21. 15:07

Ha papíron szerepel hogy rám hagyta ráeső részt nem értem hogy miéert kérdőjelezhető meg hogy van e az ügyben mit keresni.Ez nem elég bizonyíték?

andrus19 # 2008.03.21. 15:03

Az 100% biztos hogy lemondott hisz akkor ez nem szerepelne a papíron.Az volt az érdekes hogy miután a ház eladása megtörtént,és a pénz szétosztásra került az a nagybátyám nem volt jelen aki a javamra lemondott,hanem a másik nagybátyám(az öccse) vette fel az ö pénzét és ő továbbította is neki.Ezn biztos

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.21. 14:41

Sajnos, így sem egészen tiszta.
Ha a nagybácsi a hagyatéki tárgyaláson valóban lemondott volna az ingatlan őt megillető tulajdoni hányadáról*, akkor az adásvételi szerződésben már nem is lehetett volna eladó fél, és így pénzt sem vehetett volna fel.
Továbbra sem tudok jobbat mondani, hogy a rendelkezésre álló iratokkal meg kell keresni eghy ügyvédet, aki a tanulmányozásuk után meg tudja mondani, van-e az ügyben mit keresni, és ha van, mit kell tenni.

*A vételárról nem mondhatott le, mert az nem volt a hagyatékban.

andrus19 # 2008.03.21. 13:36

Valóban badarságot írtam,most beszéltem anyummal aki felvilágosított a hiányoságaimmal kapcsolatban.
Igen,hárman adtuk el a lakást(nincs szó megbízásról).
Apum rám eső részét megkaptam.
Igen édesapám a hagyatéki tárgyalás előtt elhunyt.
Anyum képviselt a tárgyaláson,ekkor még megvolt az ingatlan rá 4-5 hónapra lett eladva.
A nagybátyám(aki nemmellesleg orvos)az őt megillető vételárról mondott le,az pedig rejtély,hogy a közjegyző miért nemadta át az összeget.A pénz természetesen a nyagybátyámnál maradt(annak is utánajártam hogy valóban betette e a fundamantába de hazudott)
Édesanyám csak 8 általánost végzett,én csak 15 éves voltam a naivitásunkat használták ki.Hogyan is rúghatott volna anyum labdába két ledoktorált emberrel szemben? Nagyon szépen köszönöm hogy méltatott a válaszaival,csak arra kérném,hogy erre még válaszoljon.

andrus19 # 2008.03.21. 13:36

Valóban badarságot írtam,most beszéltem anyummal aki felvilágosított a hiányoságaimmal kapcsolatban.
Igen,hárman adtuk el a lakást(nincs szó megbízásról).
Apum rám eső részét megkaptam.
Igen édesapám a hagyatéki tárgyalás előtt elhunyt.
Anyum képviselt a tárgyaláson,ekkor még megvolt az ingatlan rá 4-5 hónapra lett eladva.
A nagybátyám(aki nemmellesleg orvos)az őt megillető vételárról mondott le,az pedig rejtély,hogy a közjegyző miért nemadta át az összeget.A pénz természetesen a nyagybátyámnál maradt(annak is utánajártam hogy valóban betette e a fundamantába de hazudott)
Édesanyám csak 8 általánost végzett,én csak 15 éves voltam a naivitásunkat használták ki.Hogyan is rúghatott volna anyum labdába két ledoktorált emberrel szemben? Nagyon szépen köszönöm hogy méltatott a válaszaival,csak arra kérném,hogy erre még válaszoljon.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.21. 13:00

Nézd, így nem tudunk még hozzávetőleges véleményt sem mondani, hiszen a tényállás sem tisztázott. Amit mondasz, abban ellentmondások, hiátusok vannak.

Ha hárman örökölték meg azt az ingatlant, akkor nem adhatta el egyedül az egyik örökös - hacsak a másik kettő nem adott neki megbízást. Ha megbízással egyedül járt el az adásvétel során, akkor hol a szerződés? Hol a vételár édesapádra eső része?
Ha jól értem, édesapád elhunyt még az előtt, hogy a nagymama hagyatéki tárgyalása megtörtént volna. De akkor téged - mint a helyére lépő örököst - ki képviselt a hagyatéki tárgyaláson? Ekkor még megvolt az ingatlan vagy már korábban eladták? Pontosan miről is mondott le a nagybátyád a javadra? Az ingatlan tulajdonrészéről vagy a befolyt vételár őt megillető részéről? Ha az utóbbiról, akkor a közjegyző miért nem neked adta át ezt az összeget? Egyáltalán, hol a pénz? Hol volt az egész akció alatt a törvényes képviselőd?

Szerintem keress meg egy ügyvédet.

andrus19 # 2008.03.21. 12:50

Apummal sem volt jó viszonyban a két bátyj így hiába ügyvéd a naygbátyám,nem várhatok tőle segítséget.

andrus19 # 2008.03.21. 12:44

A fiatalabbik nagybátyám adta el a szomszédnak.a dokumentumon szerepewlnie kell hogy kinek a tulajdonjogát jegyezzék be?Én telejesen ki voltam zárva az adminisztrácóból(Egyébként fiatalabbik nagybátyám ügyvéd)

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.21. 12:35

Akkor is be kellett jegyezzék valakinek a tulajdonjogát öröklés címén. Kiét jegyezték be? Kik voltak az ingatlan eladói? (A néhai nagymama nyilván nem lehetett.)

andrus19 # 2008.03.21. 12:09

Az ingatlan tulajdonosa nagymamám volt,halála után eladásra került és au abból befolyt öszzeg került szétosztásra.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.21. 12:05

Bele kell nézni a földhivatalban a nyilvántartásba, vagy kérni kell róla egy telekkönyvi kivonatot. Abból ki fog derülni, ki az ingatlan tulajdonosa.

Ha már szóba jött: hogyan lehet egy ingatlant vagy annak tulajdoni hányadát befektetni a "fundamentához"?

andrus19 # 2008.03.21. 12:02

Mint lajikus csak feltételeztem,hogy az szerződés,akkor nemtudom hogy mi az a dokumentum.köszönöm a válaszait

andrus19 # 2008.03.21. 12:00

Akkor még csak 15 éves voltam,megírná kérem,hogy a tulajdonjog bejegyzése alatt mit ért?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.21. 11:58

erről szerződés is van

Ezt felejtsd már el, légy szíves! Nem lehet róla szerződésed - ha van, akkor érvénytelen. Szóval akkor sincs.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.21. 11:57

A hagyatéki tárgyaláson nagybátyám lemondott a részemre és ez papíron "rögítve" van.

Akkor mi a probléma? Bejegyezték a tulajdonjogodat?

andrus19 # 2008.03.21. 11:54

A két nagybátyám nagyon gazdag és apum és mamám halála után a nagyim házából mindent elvittek még apum értékeit is(mivel mamámnál lakott).Nagybátyám ennek ellenére rám hagyta a részét(erről szerződés is van)Azóta pedig meggondolta magát.Mit tudok tenni ebben a szituációban?

andrus19 # 2008.03.21. 11:29

A hagyatéki tárgyaláson nagybátyám lemondott a részemre és ez papíron "rögítve" van.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.21. 08:02

ez szerepel a szerződésen is.
Milyen szerződésen?
(Egyébként örökségről lemondani csak az örökhagyó életében, vele kötött írásos szerződésben lehet.)

andrus19 # 2008.03.20. 20:04

Ezt a fontos dolgot valóban elfelejtettem megírni.Apum édesanyja majdnem egy hónappal hamarabb hunyt el mint édesapám aki miután anyimmal elváltak mamámhoz költözött.Tehát a hagyatéki vagyon tárgyát nagymamám háza képezte amit természetesen 3 egyenlő részre osztottak,apum része engem illetetT és az egyik nagybátyám lemondott a részéről a javamra és ez szerepel a szerződésen is.

andrus19 # 2008.03.20. 20:04

Ezt a fontos dolgot valóban elfelejtettem megírni.Apum édesanyja majdnem egy hónappal hamarabb hunyt el mint édesapám aki miután anyimmal elváltak mamámhoz költözött.Tehát a hagyatéki vagyon tárgyát nagymamám háza képezte amit természetesen 3 egyenlő részre osztottak,apum része engem illetetT és az egyik nagybátyám lemondott a részéről a javamra és ez szerepel a szerződésen is.

monalisa1 # 2008.03.20. 15:43

Édesapád elhunytával te örököltél - hogy jön itt a képbe a nagybátyád?

andrus19 # 2008.03.19. 22:15

Jó napot! Apum,halála után a hagyatéki tárgyaláson a nagybátyám kijelentette,hogy rám hagyja a ráeső részét,ez a szerződésben is benne foglalatatik,mivel megromlott köztünk a viszony erős kétségek merültek fel bennem azt illetően,hogy valaha is a részemre fogja bocsájtani.Jogi uton mit tudok tenni az ellen,hogy ez bekövetzezhessen?Állítólágosan befektette a fundamentához ezt az összeget (a lehető leghosszabb időre) de ezt nem igazolja semmiféle dokumentummal.Ezen tényállások ismeretében nagyon valószínűnek tartom,hogy ez a "befektetés" fiktív.legyen szives dióhéjban ismertesse a jogaimat,előre is köszönöm.