önkormányzati cég vezetőjének végzettsége

Szomorú örökös # 2025.06.25. 03:37

SzabadKecskemet

Szerintem pihenjen mielőtt ez a szakasz elvesztené "jogi fórum" jellegét!
Szerintem te is pihenj inkább, mielőtt óriási pofára esés lesz ebből a bíróságon.

SzabadKecskemet # 2025.06.24. 23:11

#eulimen
Szerintem pihenjen mielőtt ez a szakasz elvesztené "jogi fórum" jellegét!
Hál'istennek vannak készséges és rátermett jogászok is!
Kérem, a további kérdéseimhez már ne szóljon hozzá. Így nincs hozzáadott értéke.

eulimen # 2025.06.24. 08:28

@szabadkecskemet
Csak a szád jár, de konkrétummal nem tudsz előállni. Ezek az ún. komszenzusok bírósági jogerős ítéletek, vagy holmi internetről összegereblyézett okosságok csupán?
Ha a kinevezésnek nem volt előfeltétele a pályázat sem, akkor legfeljebb a gazdasági társaság szervezeti és működési szabályzatában lehet előírás a végzettség szintjére.
De ha ott sincs, akkor az Alapos-féle 4elemis káder odaültetése is teljesen szabályos.
Jó rugózást!

Alapos # 2025.06.24. 07:39

Az én időmben 4 elemivel is magas pozícióba juthatott az ember. A közép falumban három csoport különült el jellegzetesen.

első a káder csoport(nevezték magukat mozgalmi embereknek is....mozgalmároknak)
Ilyenek voltak :tanács elnök, függetlenített párt titkár, tanács titkár ,egy vagy kettő tsz elnök,ktszs elnők, néha egy egy partizán maradvány 19-es veres katona. 10 és 15 fő között mozgott a brancs+ a családtagok.Jellemzővolt a 4 vagy 6 elemi.

A másik csoport az intelengcia.. 2 néha 3 pap-lelkész. Katolikus, kálvinista ,1 vagy kettő humán orvos, gyógyszerész,1 vagy kettő lódoktor,némi reakciós maradvány......volt földbirtokos,akit meghagytak. Iskolájuk az elemi és a középiskola után valakmi egyetem vagy ahhoz hasonló felsőfokú képzés. A két cs port egymás között tegeződött, a párt elit vágyott--
  • sóvárgott az entelektelüelek tegezésére.

Volt egy 3. nagycsoport.....a kétkezi dolgozók..6 elemi, majd később a 8 általános..

Mondogatták...szajkozták, hogy ők az uralkodó osztály.

Szomorú örökös # 2025.06.23. 16:56

SzabadKecskemet

mivel KÖZpénzből működő KÖZintézményről van szó, nem az én magán problémán, hanem a KÖZé
Az önkormányzati tulajdonban lévő cég mióta közintézmény? :-O

ezen a héten csütörtökön a Közgyűlés elé kerül az ügy, de bejelentések attól függetlenül is történnek
Hajrá! Csak így tovább! :-)

SzabadKecskemet # 2025.06.23. 15:55

#eulimen
hogy kötelező-e a pályáztatás, afelől megoszlanak a (szak)vélemények: általában a közszférában kötelező (jellemző kivétel amikor előmenetellel, "házon belülről" töltik be a pozíciót)
önkormányzati tulajdonú cég nem minősül automatikusan közintézménynek, de közfeladatot lát el, ez emellett szól, hogy mégis

abban viszont konszenzus van, hogy a kinevezés módja módja nem befolyásolja az előírt végzettség követelményét

SzabadKecskemet # 2025.06.23. 15:43

#szomorú örökös
mivel KÖZpénzből működő KÖZintézményről van szó, nem az én magán problémán, hanem a KÖZé, és többen vizsgáljuk
ezen a héten csütörtökön a Közgyűlés elé kerül az ügy, de bejelentések attól függetlenül is történnek

és ezzel a mi társalgásunk itt céget is ért

eulimen # 2025.06.23. 13:49

de most már egy lépéssel közelebb jár...

@szabadkecskemet
A veszélyhelyzeti felhatalmazás alapján volt egy jó másfél éve a polgármestereknek, amikor egy személyben gyakorolhatták a testület jogkörét. Ha ebben az időszakban történt a kinevezés, az szabályos.
Szerintem önmagában nem szabályellenes az, ha nincs pályáztatva a pozíció.
De ha nincs pályáztatva, akkor hol van előírva a végzettség?
Ha úgy érzed, az önkormányzat saját eljárási szabályát (szmsz) vagy törvényt sértett, a jogsértés megjelölésével indíts törvényességi felügyeleti eljárást a kormányhivatal illetékes osztályánál.

Szomorú örökös # 2025.06.22. 07:08

SzabadKecskemet

Hányadik topikot is indítod már szinte ugyanazon kérdésben? :-D

SzabadKecskemet # 2025.06.20. 16:49

100% önkormányzati tulajdonban lévő cég ügyvezető igazgatója

• pályáztatás nélkül (a polgármester kinevezésére)
  • az előírt végzettség nélkül

tölti be pozícióját.

Jogi aggályok/minősítés?