speedy: ez egyáltalán nem biztos. Ugyanugy, ahogy házassági szerződést lehet kötnik, élettársit is lehet. Lehet, hogy a nőt akarja, de a gyerekét nem. Azt mondja, ő a gondozásába nem száll be, együtt él a nővel, de az is lehet, hogy nem vagyonközösségben, hanem mindketten külön kasszán vannak. Az élet sok mindent produkál.
Nem szedem le a fejedet, mert mint irtam, az élet sok mindent produkál. Ha valaki a gyereke felé sem néz, és a nő vagy a pasi uj társa viszont vállalja a gondozást, azzal semmi bajom. Ez igy egyébként akkor nevelőszülő jogilag.
A suli nyomtatványa pedig azért tartalmazhatja ezt, mert a gondviselő sokkal tágabb, mint a szülő, vagy a nevelőszülő. A hivatalos gondviselő pl. a gyám (csak nem nagyon értem, hogy akkor miért nem ezt irták. Próbálták szerintem valahogy összefoglalni, nem akartak sokat irni, és ugy gondolták, ez igy jó lesz. Elfelejtették megnézni, hogy a jogszabályok tartalmaznak-e ilyen fogalmat.)
haniel: szerintem nyugodtan beirhatod a férjedet gondviselőként, merthogy ő nevelőszülő és az tuti, hogy egyben gondviselő is.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu