Nincs mit.
GYEREKTARTÁS-EGYETEMI ÉV HALASZTÁS
Köszönöm:spyro
Szerintem igen.
T.ObudaFan!
spyro vagyok megint.
Az előzőekhekhez kapcsolódóan,ha családi pótlékot is kaptam ,azt viszont vissza kell fizetnem a MÁK-nak?Jól tudom?
Válaszát köszönöm:spyro
Köszönöm a gyors válaszát!spyro
A már kifizetettet hiába követeli vissza.
T.ObudaFan!
A fiam 2007 novemberétől megszakitotta tanulmányait.Az apa még ezután is fizette utána a havi 8000 forint rokontartást.Most 2007 november - 2008 májusig visszaköveteli a rokontartást.Jogosan?Biróságra akar menni.
A fiú áprilisban múlt 20 éves,a történtek elöttem titokban voltak,a napokban szereztem tudomást a dologról.Mielöbbi választ szeretnék kapni.Köszönöm:spyro
Véleményem szerint nem. Pert kell indítani és kérni a végrehajtás felfüggesztését.
Első házasságomból született gyermekem pótfelvételivel felvételt nyert egyetemre, nappali, de térítéses képzésre. Hogy ne kelljen tandíjat fizetni, évhalasztást kért, hogy majd jövőre felvételizhessen nem térítéses képzésre. Jelenleg diákszövetségen keresztül dolgozik.
Kérdésem, hogy erre az egy évre - az évhalasztás idejére - jár-e tartásdíj?
Jár-e erre az évre akkor, ha esetleg nem dolgozna?
Váaszát előre is köszönöm!
Ha az édesapa bírósághoz fordul ezügyben, akkor a bíróság jó eséllyel meg fogja szüntetni a tartásdíj-fizetési kötelezettséget.
Tisztelt Ügyvéd ÚR
Lenne egy kérdésem önhöz.
Testvérem betöltötte a 26. életévét és még mindig nappali tagozatra jár egyetemre!3 évet ugymond elfecsérelt mert a fizikus szakon 3 éven keresztül félévkor nemsikerület a viszgái és következő év elején ujrakezdte!3. év után átment másik szakirányba ez most megy neki de a diplomamunkáját elhalasztotta a jobb felkészülés reményében és a nyelvvizsga megszerzése céljából!
kérdésem a következő lenne!édesapánk nem akar utána már fizetni gyerektartást!azt kérdezném hogy köteles e még fizetni addig amig megnem szerzi a diplomáját a testvérem!hozzáteszem szükség van erre a pénzre a tanulásához!
válaszát előre is köszönöm
KEDVES OBUDA FAN,DERIL!
KÖSZ A TANÁCSÉRT!
UTÁNANÉZEK A LEIRTAKNAK.
ÜDV
PÉTER
Jelen esetben kérd a bíróságtól, hogy a tartásdijat a nagykoru gyermekedre szüntesse meg, tekintettel arra, hogy már nem folytat tanulmányokat és nincs bizonyítva, hogy fog folytatni, illetve mikor fog folytatni, tehát már nem szorul tartásra, mert el tud helyezkedni (érettségivel már el lehet).
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
1.,3. "A szükséges tanulmányok folytatása szempontjából a tanulmányok folyamatos végzésének van jelentôsége, ami azt jelenti, hogy a nagykorú gyermek általában csak tanulmányainak folyamatos végzése esetén követelhet jogszerûen tartásdíjat. A folyamatosságot azonban nem szakítja meg a fôiskolai, egyetemi tanulmányok végzését megelôzôen megkívánt egy-két éves gyakorlati munka, a sorkatonai szolgálat, a betegség vagy más rendkívüli ok. Azt a kérdést, hogy a megszakítás idejére tartásdíj a gyermeket mennyiben illeti meg, az alapul szolgáló ok figyelembevételével kell megítélni. Szünetel a tartási kötelezettség, ha a megszakítás ideje alatt a gyermek megélhetése biztosítva van, vagy arról maga képes gondoskodni."
"Nem köteles a szülô tartani a szükséges tanulmányait folytató munkaképes nagykorú gyermeket akkor, ha a gyermek továbbtanulásra alkalmatlan."
2. Ebben az esetben módosítani kell a 25 %-ot, mindegyik 16.6 % lesz, hiszen a max. 50 %. Ha azonban már a nagyobb gyermekre nem kell fizetni, akkor a két kisebb gyermekre lesz (legfeljebb) 25-25 %.
kedves mindenki!
a volt feleségemnél elhelyezett fiam most kezdte az egyetemet,de évet akar halasztani,úgymond "otthon tanul" ezalatt,hogy jobban felkészüljön...
ez felvet több problémát is:
1/ a gyerektartás ideje ezzel az egy évvel meghosszabbodik-e?köteles vagyok-e végig fizetni?egyáltalán,meddig kell fizetni a gyerektartást?első munkábaállásig?akár 3 egyetemet is kijárhat a költségemre?
2/az első házasság utáni gyerekelhelyezési döntés szerint 25% a gyerektartás.
DE: második házasságomból van két pici gyermekem/5 és 2 évesek/. miképpen hat ez a fizetendő gyerektartásra,szükséges-e módositást kérni a biróságtól a gyerektartás mértékét/idejét illetően?
hiszen nekik is biztositanom kell az "egyenlő elbánást/esélyt"!
3/ráadásul úgy értesültem,hogy halasztás után már csak téritéses oktatásban vehet részt a nappalin-köteles vagyok -e ebbe anyagilag beszállni?megint a 2. pontban leirtak izgatnak.
kérem,aki tud -adjon tanácsot!
üdv: péter
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02