testverek oroklese


Jolly # 2005.12.09. 20:12

Minden szerződés megtámadható. Ha meg tudjátok nézni az ajándékozási szerződést, és találtok egy olyan súlyos hibát, ami a szerződés érvénytelenségét hozna maga után, akkor van esély. De ha ezt egy nagyon jó ügyvéd készítette, akkor kicsi a ráta a megtámadás sikerességére.

finthus # 2005.12.09. 05:46

Koszonom szepen.

az egyik haz eredetileg az elettarse volt, a masik pedig az elhunyt altal ajandekozott volt az ellettars gyermekenek.

a bankbetet kedvezmenyezetti megjeloleserol nem tudok semmit, de koszonom a megjegyzest.

Jolly # 2005.12.08. 20:14

És még valami. Lehet, hogy az élettársak egymást kedvezményezettnek jelentették be magukat a bankban? Ebben az esetben a bankbetét nem esik a hagyaték körébe.

Jolly # 2005.12.08. 17:03

Amennyiben az elhalt végrendelkezett, a végrendelet alapján az élettárs minden külön feltétel nélkül örökölhet, viszont a törvényes öröklés szabályai alapján az élettárs nem lehet örökös.

A bankszámla az Ön beszámolója szerint közös és feltehetően külön-külön rendelkezésre szólt, tehát semmi akadálya nem volt, hogy az élettárs még az elhunyt halála előtt vagy annak napján felvehesse a pénzt. Ha később történt ez, akkor a pénz fele (rátok eső temetési költségekkel levonva) Titeket, mint testvéreket illetne meg.
Az élettárs gyermekeit nem illeti meg a pénz, kivéve ha örökbefogadta őket. Ebben az esetben a pénz fele őket illeti meg.

A két ház kié volt? Ha a testvéréé, akkor milyen címen került a gyerekek nevére? Minél többet mondjál, akkor tudok segíteni itt a fórumon.

finthus # 2005.12.06. 21:33

4 testver kozul a legidosebb fiu elhunyt. 40 eve egyutt elo no elettarsa a kozos bankbetetrol a temetes elott minden osszeget felvett, es sajat bankszamlajan helyezte el. A fiunak nem szuletett gyermeke, az elettarsa elozo hazassagabol szuletett gyermek 2 hazan volt haszonelvezeti joga.

Kerdeseim:

  1. Van-e joga erre az elettarsnak felvenni a penzt a hagyateki targyalas elott?
  2. Az elettarsnak, illetve annak gyermekenek meg kell-e osztoznia a bankbeteten?

koszonom