Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni. közel 5 évet éltem élettársi kapcsolatban a párommal. Másfél évig a szüleinél laktunk, majd 2003. tavaszán 4,5 M Ft hitelre vettünk egy lakást, amelynek a törlesztését 2003. augusztusában kezdtük el. Én abban az évben decemberben kezdtem el dolgozni, azóta közös bankszámlánk van. A lakás az ő nevére került, mivel a szülei házára lett terhelve a jelzálog, és a szülők ragaszkodtak ehhez. Most hirtelen "bekattant", hazaköltözött a szüleihez, és egyezkedni akar az anyagiakon. Szerinte az eddig befizetett hitelösszeg fele, és az ingóságok fele jár nekem, csakhogy azóta a lakás értéke 7 M Ft-ra emelkedett, jelenleg kb. 3.5 M Ft hitel van még hátra. Jól gondolom, hogy a maradék 3.5 M Ft-nak a fele jár nekem, és nem a törlesztésként befizetett 1.5 M Ft-nak? Hiszen az ingatlan értékének növekedése nem az ő érdeme! Közös életünk során mindent közösen vásároltunk, nem létezett olyan, hogy enyém-tied; bár az elején valamivel ő többet keresett mint én (bár én sem minimálbért kerestem), a lakáshitel és az egyéb költségek felét én egyedül is mindig tudtam volna állni, talán az ingóságokat nem egészen. Előre is köszönöm a véleményeket!