mano33
Monalisa-nak igaza van, szerintem örülj a 20 Eft-nak, mert a fekete munkát nem igen lehet bizonyítani, kivéve, ha azt tudod bizonyítani, hogy jóval nagyobb (nem 45-ös) lábon él, mint a minimálbéres jövedelme alapján tengődne. Később, ha hivatalosan emelkedik a fizuja és tudod is bizonyítani + meghaladja a 20 Eft-ot a 15-25%, akkor kérhetsz emelést.
Gyerektartás dij
ObudaFan
Bocsi, ha félre érthető voltam, természetesen úgy gondoltam vala, hogy ha módosítani akarják, akkor játszik a két év.
Mano33!
Egy gyerekre tartásdíjként a havi jövedelem 15 - 25%-a állapítható meg. (Az a "feketén" több okból is problémás lehet utóbb, akár önön magára nézve is.)
Szia amatőr!
A férjem minimálbérre van bejelentve+a többit feketén kapja meg. A munkatársaival együtt.
Ahhoz, hogy a kérdésre válaszolhassunk, tudnunk kellene, mennyit keres a férjed.
Helló!
Szeretném valaki véleményét kérni aki hasonló cipőben jár (járt). Férjemmel megromlott a viszonyunk 1,5 éve külön élünk. Most úgy döntöttünk,hogy elválunk. Hétfőn mennénk a papírokat intézni közös megegyezéssel. A tartásdíjról 20000 Ft-ban egyeztünk meg. Ügyvéd nélkül szeretnénk megoldani a dolgot . Reális ez az összeg vagy ügyvédi intézkedéssel nagyobb tartásdíjra számíthatnék. Lehet-e ilyen esetben írásba foglalni, hogy az elkövetkezendő években, még ha csekély mértékben is, de emelkedjen a tartásdíj összege. Eddig havi 10000 Ft-ot adott, ami szerintem nevetséges, mert én nevelem a kislányunkat. Igyekszünk minél kevesebb felhajtással és harag nélkül el válni a kislány miatt is. Közös ingatlanunk nincs, az ingóságokról megegyeztünk. Várom mielőbbi válaszukat és véleményüket, hogy elfogadható-e a férjem ajánlata.
Előre is köszönöm
csildi!
A kapcsolattartással kapcsolatos határozat végrehajtása 2 éven belül is a gyámhatóság hatásköre.
Egyébként één úgy tudom a minimálbér alapján lett megítélve, mert nem volt állása, de van egy harmadik gyereke, apukának.Most viszont már van, és szerintem több, mint a minimálbér, de persze ezt nem hajlandó nekem megmondani. Minenesetre 10 000 ft, szerintem, nagyon kevés egy tinédzser költségeihez képest, én pedig 50%-os leszázalékolt vagyok. Ezek alapján, akkor szerintetek, kérhetek újra emelést?Köszönöm.
43210
Ilyen nincs! Meg van állapítva a tartásdíj és a kapcsolattartás bíróságilag? Ha igen, akkor ne fizess többet, a gyerekek láthatása pedig a jogerős végzéstől eltelt 2 év után a gámhivatal hatásköre. Tartasd be!
Köszönöm!
Minden hónapban cirka 14-15 ezer gyerektartást fizetek. Természetesen amit tudok veszek mellé, különösen ünnepek alkalmával.
Volt feleségemnek ez az öszeg kevés. Többet követel, így muszáj rátennem 5-6 ezret, ha látni akarom a gyerkőcöt.
Nem tudok mást tenni, fizetek, de most az "asszonyka" megemelte az összeget.
Ha nem fizetek nem láthatom, ráadásul új párja rendőr és ki is használják minden előnyét. Mit tegyek? Ha bírósághoz fordulok marad a havi egy láthatás, de abba belehalok.
Szar az élet.
Akkor kérhetsz, ha a körülményekben lényeges változás következik be. az árszint lényeges változása is ilyen lehet persze.
Nem a minimálbér alapján ítélte meg.
Kérdezni szeretnék! Ha 2006-ban megítélt a bíróság 10 000-10 000 ft gyermektartást, amit a minimálbér alapján ítélt meg, akkor mikor kérhetek újabb emelést? 2007-ben a minimálbér már emelkedett, kérhetek emelést már ebben az évben? Köszönöm!
Köszönöm Obudafan!!
Köszönöm a felvilágositást!
Elő bizony, méghozzá általában nem csak százalékosan, hanem egy konkrét összeget is megjelölve minimumként. Így minimálbér esetén sok értelme nincs a pernek, hiszen 20 ezer forint, az 20 ezer forint - függetlenül attól, hogy 50 ezernek a 34 %-a csak 17 ezer lenne.
A harmadik gyermeked megszületését követően Te magad is kérheted a bíróságtól a tartásdíj újra szabályozását., három gyerek esetén a mindenkori jövedelem 50%-áig a marasztalás, általában gyermekenként egyenlő arányban. A minimálbérre is előírják a t.díj fizetés kötelezetettséget.
Gyermektartási dij fizetésében kérnék tanácsot! Van 2 gyermekem, akik előző két kapcsolatomból születtek. Most a harmadik kapcsolatból is úton van 1. A megállapitott dij eddig midenkori jövedelmem 20 százaléka, de minimum 10ezer Ft gyermekenként! Több hónapja nincs munkám, sőt semmiféle jövedelmem. Most ugy néz ki lesz egy minimálbéres. Van-e esélyem arra, hogy ezt a dijat csökkentsék, mivel igy az ujszülöttet is el kell tartsam és nem szeretném az ő rovására! Zenész mivoltomra tekintettel állapitották meg ezt a 10 ezer Ft-ot is annak idején, de mivel ezzel már nem keresek, ugy gondolom ezt nem vehetik már számitásba!
Várom mielőbbi segitségüket! Köszönöm
Illeni illik, de ha nem tudsz, feltétlenül kérd írásban a tárgyalás megtartását távollétedben is.
Tárgyalás lesz. Mivel felperes leszel, mindenképpen illik megjelenned.
Köszi Obudafan!
kKöszi a válaszokat. Még egy kérdésem lenne. Tárgyalás lesz, vagy csak értesítés a döntésről?
köszi
lyucci!
Ez is tartásdíj ebben a formában, csak mivel megegyezésen alapul, nem kell róla ítélet.
Fencsi!
Az anya lakóhelye szerinti helyi bíróságon kell keresetet előterjeszteni, ennek illetékvonzata nincs. A korábbi ítéletet csatolni kell, valamint az azóta született gyermekek születési anyakönyvi kivonatának másolatát.
Jó napot mindenkinek!
nekem fontos kérdésem lenne:
Főiskolai hallgató vagyok és okt-től külön élek az edesanyámtól (szüleim elváltak apa tartásdíja hivatalosan meghatározva :7000 ft) anya ad nekem havi 15000 számlán, és ezt minek nevezzem, hogy a saját jövedelmembe tudjam írni
így összesen csak 22000 ft-ból élek (tehát az egy főre jutóm is enyi) hivatalosan és ezzel pályáznék a szociális támogatásra. ha vki tudja ennek a juttatásnak a hivatalos megnevezését az kérem írjon ja és azt is, hogy ehhez kell e vmilyen hivatalos végzés. köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02