Igen 4 gyereknél az 50% négy felé oszlik. Vagyis a két gyerekre 25% köteles lesz fizetni kb.
Gyerektartás dij
Figyelembe veszik.
Ha jól tudom, az összes tartás nem haladhatja meg a jövedelem 50%-át, és itt a közös gyerekeiteket is figyelembe kell venni.
Elnézést elírtam! Nem fogjuk tudni ezt az összeget fizetni (amíg 4 órában dolgozik)
Üdvözlök mindenkit!
Segítségetek szeretném kérni! A párom a téli időszakban munka hiányában 4 órába van belejelentve(ez kb 42.000 Ft-ot jelent havonta). Az ex 15.000 Ft-ot tartásdíjat kér. Nekünk van két közös gyermekünk. Kérdésem az lenne hogy nekünk ezzel szembe mik az esélyeink a 2 gyerekkel (egy 7 és egy 1 évessel). Nem menekülni akarunk előle,de fogjuk tudni sajnos fizetni. Az én két gyerekemet ebben az esetben figyelembe veszik ? Kérek mindenkit,hogy ne véleményt (főleg ne "mocskolódást" írjon). Próbáljatok meg segíteni nekem :) Köszönöm!
fblade
Ideiglenes intézkedést kérj.
Kedves monalisa1,
Nem kaptam részingatlant sem,meg semmi mást sem,még a személyes tárgyaim,bizonyítványaim,stb is a volt férjemnél maradtak.Kisebb lakásba sztem nemigen kell költöznöm, 33nm-en élünk,ezt vettem,hitelből,egyedül.Csak a gyerekemhez ragaszkodtam,minden másról önként/félelelmből lemondtam.
Akkor is kérhetem a tartásdíjat,ha a határozat óta nem telt el 2 év?
Kell ehhez ügyvéd,vagy csak bemegyek vagy írok a bíróságra?
Detti27
Fordulj bírósághoz és kérd, hogy a körülmények időközbeni kedvezőtlen változására tekintettel, a továbbaikra nézve kötelezzék az apát t.díj fizetésére. Valószínűleg vizsgálni fogják a juttatott részingatlan vagyoni értékét, mely hívatott lenne a gyermekről való gondoskodásra. Előfordulhat csak kisebb/alacsonyabb t.díj összeget, százalékot állapítanak majd meg.
A fentiektől független: előfordulhat, hogy kisebb lakásba kell költöznöd, alacsonyabb a törlesztő, kevesebb a rezsi.
----- laikus hozzászóló
Elnézést,de megtudnák nézni a tegnapi(01.29.)21:50-es hozzászólásomat,hátha valaki tudna segíteni?!Köszönöm
Kérjél ideiglenes intézkedést a tartásdíj megállapítását illetően. Valószínűsíteni kell azt, hogy a gyermek érdeke súlyosan sérül enélkül.
Hívd fel a bíróságot, szokott lenni ingyenes tanácsadás ilyen esetekre.
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
153. § (3) ... Szükség esetében a bíróság az ideiglenes tartás megállapítása felől hivatalból is határozhat.
156. § (1) A bíróság kérelemre ideiglenes intézkedéssel elrendelheti a kereseti kérelemben (viszontkeresetben), illetve az ideiglenes intézkedés iránti kérelemben foglaltak teljesítését, ha ez közvetlenül fenyegető kár elhárítása vagy a jogvitára okot adó állapot változatlan fenntartása, illetve a kérelmező különös méltánylást érdemlő jogvédelme érdekében szükséges, és az intézkedéssel okozott hátrány nem haladja meg az intézkedéssel elérhető előnyöket. A bíróság az ideiglenes intézkedés elrendelését biztosítékadáshoz kötheti. A kérelmet megalapozó tényeket valószínűsíteni kell.
(3) Az ideiglenes intézkedés tárgyában a bíróság soron kívül határoz.
Köszönöm valoapa!
Nincs jogi képviselőm.
Magam adtam be a pert az anyával szemben mivel már szuletésétől nálam van a gyermek és már 8 éves. Egy fillért nem fizetett még utána.
A beadványban meg van határozva hogy a beadástól számítva és azt visszamenőleg 6 hónapra kérem megállapítani. A per beadása már egy éve megtörtént, azóta húzódik. Az anyuka minél kevesebb pénzt akar fizetni ezzel szemben ügyvédre van pénze.
Tehát akkor hogyan kellett volna kérni? Ez nem elég világos?
köszi
Kedves Ügyvéd Urak!
2011.novemberben mondta ki a válásunkat a bíróság.A gyerek (és a saját) nyugalmam érdekében belementem abba az alkuba,hogy a volt férjem nem ad semmit a közös vagyonból,nem fizet 1 fillér gyerektartást sem,"cserébe"viszont "felajánlotta" a gyerekünket nekem,ő csak a 2.hétvégéket kéri.Féltem tőle,akkor ez jó ötletnek tűnt.
Azóta csökkent a fizetésem,nőtt a lakáshitelem,és egy betörés miatt újra nulláról kell építenem az életünket.
A kérdésem az,hogy lehet-e,és ha igen mikor(2 év után) és hogyan gyerektartást kérni? Nem vagyunk éhkoppon,csak nehezebb a helyzetünk,mint mikor félelmemben lemondtam mindenről...Van esélyem???
Előre is köszönöm!
fblade, igen, kérni kell.
És hogy kinek kéne ezt elmondania? A jogi képviselődnek. Ez nem a bíró/bíróság dolga. Ha nincs, akkor szerezz egyet - ha mást nem, akkor pártfogó ügyvédet, ha jogosult vagy rá...
Köszönöm szépen
tehát ezt külön kérni kell a bíróságon? Ezt miért nem mondják el? Tavaly januárban lett beadva a per ami a beadás időpontjától és visszamenőlegesen 6 hónapra kéri a gyerektartásdíj megállapítását.
fblade nem, ideiglenes intézkedéssel lehetséges - és a gyakorlatban általában szükséges is - a per idejére garantálni a gyermekek tartását
Tisztelt Címzettek!
Abban kérnék segítséget, hogy milyen lehetőség van a korábban megállapított gyermekenkénti tartásdíj összegének a leszállíttatására.
A helyzet röviden a következő:
Váláskor két gyermek után 15-15 % tartásdíj került megállapításra. Időközben az anyagi helyzet úgy alakult, hogy ez a gyakorlatban (a 30 %) mintegy 245 ezer Ft-ot jelent havonta.
A válás óta én újranősültem, az új családban van két nevelt gyerekem és egy közös is, azaz három eltartott kiskorú gyermek.
Mivel a tartásdíj célja, hogy az a gyermekek nevelését segítse, azonban a havi 245 ezer Ft ezt jóval meghaladja, szeretném ezt az összeget lecsökkenteni.
Van-e erre reális lehetőségem?
üdvözlettel
Üdvözlet
Jelenleg is folyó gyermektartásdíj megállapítása ügyben
a per idejére valóban jogtalan a tartásdíj megállapítása?
Tisztelt Ügyvédek!
Nem tudom,hogy jó topicban érdeklődöm e,de az lenne a kérdésem,hogy a volt élettársammal van egy 9éves lányunk és 2000-től egészen idáig Magyarországon dolgoztam,jelen pillanatban viszont már Angliában élek és megszeretném tudni,hogy mi alapján kell gyerektartást fizetnem?Hány százalékot vonnak le a fizetésemből abban az esetben,ha a volt párommal(akivel 7éve nem vagyunk együtt)nem tudunk megegyezni és bírósághoz fordulna?Előre is nagyon köszönöm válaszukat!
A segítségét szeretném kérni,remélem tud válaszolni.
Jelenleg Magyarországon élek,2012 auguztus óta.Előtte Amgliában éltem 6 évig a feleségemmel és 2 kiskorú gyermekemmel.
Angliában Feleségem beadta a válókeresetet tehát válásunk folyamatban van.
Kérdésem az lenne hogy az Angol jog szerint az itthoni fizetésem(140.000 forint nettó) hány százalékát vonhatja le az Angol bíróság.
Számít e hogy Magyaroszágon lakáshitelünk van amit én fizetek egyedül jelenleg.
Köszönöm válaszát
> hivatalosan is utána tudna nézni, hol tart a végrehajtás, körözés, mert neki tulajdonképpen sehol nem adnak konkrét tájékoztatást
Tudtommal az ügyvédnek sincs több jogosítványa, mint az ügyfélnek, akit képvisel, ezért maximum nem-hivatalosan tudna utána nézni
Tisztelt Válaszadó!
Előre is elnézést, hogy bár az online jogi tanácsadásban is feltettem az alábbi kérdést, de most találtam meg a kifejezetten gyermektartásdíjjal kapcsolatos fórumot, ezért ide is bemásolom a kérdésem. Jogerős bírósági végzés alapján a volt vejem egymillió Ft, gyermektartással "lóg" a lányomnak. Ki lett adva a végrehajtónak, aki kb. egy éve megtalálta ugyan az apát, a fizetéséből le is tiltatta az aktuális havi összeget + a "törlesztést", de a következő hónapban már nem dolgozott papíron legalábbis ott a volt vejem. Kb. fél éve a rendőrségen is fel lett jelentve a fizetés elmulasztása miatt, állítólag ki is adták a körözést ellene, de semmi. Az egészben az a legnagyobb probléma, hogy a lányom havi bevétele ige csekély, mert nem tud elhelyezkedni sehol, mivel egyedül neveli az unokámat (bár ezt konkrétan nem mondják), de utalnak rá. Ápolási segélyt és családi pótlékot, valamint az önkormányzattól kap rendszeres támogatást, de ezek az összegek sokszor - különösen a téli hónapokban - még a rezsit sem fedezik, nemhogy a többit, élelem, ruházkodás, esetleg gyógyszer, stb. A tetejébe - bár az Önkormányzat családsegítő szolgálata mindent tud, minden hivatalos papír végzés be lett mutatva nekik -, az unokámat "védelem" alá akarja helyezni. Sajnos én is és a párom is rokkantnyugdíjasok vagyunk, amit tudunk segítünk, de az nem sok.
Tulajdonképpen azt szeretném megkérdezni, hogy ezek után milyen lehetőség van arra, hogy egy kicsit próbáljunk gyorsítani az ügymeneten, mert bár a mindenhol elismerik, hogy nagy és súlyos probléma, de sajnos ők nem tudnak többet segíteni. Az igazság, hogy a lányom viszont nem tud ügyvédet fizetni, aki hivatalosan is utána tudna nézni, hol tart a végrehajtás, körözés, mert neki tulajdonképpen sehol nem adnak konkrét tájékoztatást és amíg a megyei végrehajtótól nem érkezik levél a kerületi gyámhatóságra, addig az "állami előleget" sem tudják fizetni. Szóval a huszonkettes csapdája, én legalábbis úgy érzem.
Elnézést a hosszúra nyúlt levélért.
A választ előre is köszönöm.
durward
A tartásdíjat fizetned kell, ami a lakáshitel esetleges nemfizetését illeti a kettőtök ezen "cívódása" miatt ha elúszik a lakás, ezt ő is megszívhatja...
Keresd fel a bankot és a beállt fizetési nehézség miatt kérd a havi törlesztő mérséklését, igaz a kölcsöntartozás ideje meghosszabodik. (A szerződésmódosítás is pénzbe kerül, ha lehet számolják hozzá a jelenlegi tőketartozáshoz.)
Egy válás az idegek harca, legtöbbször hogy ki tud a másiknak jobban ártani...
---- laikus hozzászóló
durward, ismerős a sztori, kicsoda a nejed ügyvédje? monogram is elég...
Üdvözletem!
A felségem (aki elköltözött,ideiglenes gyermek elhelyezés miatt) a lakáshitelben adóstárs,de nem hajlandó fizetni,viszont a tartásdíjat meg követeli.
Én nem tudok egyszerre tartásdíjat fizetni meg lakáshitelt is egyedül!
A bíróság kötelezheti, hogy vagy fizesse a hitel ráeső részét?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Kedves Petryske!
Már az első mondata érdekes, miszerint az az édesapa apja fizette- vagyis a nagypapa- a gyerektartást. Nem hiszem hogy önnek kellene egy nagyszülő zsebében turkálni!!! Még jó hogy nem a nagyszülőkön akarja számon kérni az összeget. Van e megítélt gyerektartás, láthatás rögzítésre került e, csak ez számít! Mi alapján fizetett az apa eddig 20 ezer forintot? Segélyből? A jelenlegi hatályos jogszabály szerint abból 7000 Forint a megítélhető összeg.És az hogy az apa dolgozik, vagy sem, kinél, hol lakik, ki tarja el, az az Ön esetében nem befolyásol semmit, ahhoz önnek szintén semmi köze. Bírósági ítélet hiányában Ön pénzt sem várhatna el az apától, nemhogy az államtól! Véleményem szerint elégedjen meg a 8000 Forinttal, amennyiben az apa valóban csak segélyt kap.
Üdvözlettel: Tóth Barna
Kaméleon: közösködés van. Egy albérletben lakunk, egy ágyban alszunk, jön a "közös" gyerek. Mindketten elváltunk, így nem a "házasság szent köteléke", sem az "élettárs" nem igazán megfelelő szó a kapcsolatunkra. Lehet ezért elítélni mindkettőnket, de épp így, emiatt a "kötelék" miatt nem kell bíróságra mennünk majd hasonló dolgok miatt. Mi együtt, ketten a közös gyermekünk szülei leszünk és egy párt alkotunk - talán ez a legmegfelelőbb szó a kötelékünkre :) Ebben egyébként semmi taktika nincs, szerintem.
A "normális" ügyvéd keresése folyamatban van és épp a "normális" szó miatt eléggé nehéz találni is.
Köszönöm a választ.
TG

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02