Meg lehet próbálni végrehajtást kérni, aztán akkor kiderül, hogy a bíróság hogy értelmezi az egyezséget.
Gyerektartás dij
Arra már mi is rájöttünk,hogy sem a számokkal,sem a fogalmazással nincs rendben a megállapodás. Arra viszont nem gondoltunk,hogy két ügyvéd és a bíróság ilyen bakit elkövet (A tárgyaláson lett megfogalmazva a gyerektartási fízetés). Ilyen esetben lehet tenni?
Zsuzsa
nem lenne ésszerűbb most új megállapodást kötni, ami egyértelműen tisztázza a jogokat és kötelezettségeket, pontos dátumokkal, egyértelmű összegekkel?
A számokkal egészen biztosan nem stimmel semmi sem.
Elég riasztó, hogy ezt az egyezséget így a bíróság jóváhagyta.
Vadvirág, sehogyse jó ez.
Ha elfogadjuk a te számításod, akkor ti 93 (29+64)hónapot tartatok egyenlőnek a 100 hónappal. Tehát 140 ezer forint csak úgy, ajándék volt?
Ráadásul 2010. március-2012. augusztus között 30 hónap van, nem 29.
Akárhogyanis nézzük, még sehogyse jár tartásdíj, mert a ti elméletetekkel számolva is kvázi "túlfizetésben" van az apa.
Köszönöm a válaszokat.
Mi viszont úgy értelmezzük,hogy a középiskola tanulmányai folytatása idejére van kifizetve a gyerektartás. Az idősebbik fiú után 2010 márc 1-től 2012 aug .30-ig
EZ 29X20000 ft=580000 Ft
A fiatalabbik gyermek után 2010 márc. 1-től 2015 junius 15-ig mig a középiskolát befejezi.Ez 64 hónapX20000 ft=
1280000 Ft.Amennyiben tovább tanul a fiatalabbik gyermek akkor Ő után is kell gyerektartást fizetni havi 20000 Ft
Sajnos nagyon rosszul lett megfogalmazva és most ez miatt van a vita ,mert a volt férj másképp értelmezi mint a lányom és mint ahogy akkor a tárgyaláson megbeszélték.
Azért kért fel ügyvédet,hogy az Ő érdekét képviselje és most úgy néz ki hogy a férj érdeke lett képviselve,pedig a fia továbbtanulásához nagyon kellene a gyerektartás (20000 ft/hó)
Zsuzsa
A harmadik sor helyesen:
2012.03.01-2013.02.28. = 36 hónap
"Zizzz számolását egyébként sem értem!!!!"
2010.03.01-2011.02.28. = 12 hónap
2011.03.01-2012.02.28. = 24 hónap
2012.03.01-2012.02.28. = 36 hónap
...
2017.03.01-2018.02.28. = 96 hónap
2018.03.01-2018.06.30. = 100 hónap
De ha csak 50 hónapot veszünk, az se járt még le.
vadvirág
Akárki is fogalmazta ezt a megállapodást, fogalmazásgátlásban szenvedett szegény. És a matek sem lehet erőssége, mert a 100 nem igazán illeszkedik a 12-es számrendszerbe, de ha a futamidő vége éppen június 30., akkor még akár jó is lehet. Ám a 2 x 20 ezer x 100 semmiképpen nem 2 millió. De igazából nem is a fogalmazó képességeit firtatom, hanem azokét, akik ezt aláírták. Én biztosan nem tettem volna.
A szándék mégiscsak sejthető, csak hát tényleg nem egyértelmű. Ha az a szándék, amit én sejtek, én így fogalmaztam volna: "Apuci most letesz ide az asztalra 2 millió forintot, anyuci pedig elteszi és befogja a száját. Legkorábban 100 hónap múlva szólalhat meg, akkor is csak úgy, ha valamelyik gyerekek, vagy akár mindkettő még mindig tanul. Bírónő s.k., felek."
Ha jól értelmezem a kérdező szándékát, akkor alig több mint 2 év alatt sikerült eltapsolni a 2 millió forintnyi apanázst? Nos, lássuk csak, hmmm, az 66 ezer forint havonta. Hát, tudnak élni a lányok, annyi bizonyos...
longman
A költséget a párodnak kell állni. De természetesen ha nem ismeri el a tőkeösszeg törlesztését a végrehajtást kérő, akkor a tőkeösszeg végrehajtásának a megszüntetése iránt lehet pert indítani.
Végülis igazad van, tényleg nem egyértelmű. De azért „az itt megjelölt 100 hónapidejére”, „az itt kiszámított 100 hónap után” ezek nekem inkább arra utalnak, hogy van 100 hónap, amikor nem kell tartásdíjat fizetni.
ObudaFan
1,Elnézést,de úgy írja a megállapodás,hogy a két gyermekre számítottan 100 hónapra.
2, A gyermekek középiskolai tanulmányai folytatásának idejére,.
Ez akkor mit jelent?
Zsuzsa
Tisztelt Forumozók!
Párom folyamatosan fizeti a gyermektartást, mivel azonban nemrég külföldre költöztünk így korábban előfordult, hogy csúszott a gyermektartás. Ennek oka a bankszámla nyitás, valamint a két ország között az átutalás hosszabb időt vesz igénybe (kb másfél 2 hét) amit az elején nem tudtunk, de ettől függetlenül a tartásdíj megérkezett, és ez azóta is így van, Viszont a volt feleség bírósághoz fordult, hogy elmaradt tartásdí van ezért páromat megbüntették és perköltséget illetve behajtási díjat is kiszabtak rá. Mi már csak a bírósági határozatot kaptuk meg. Kérdésem az lenne, hogy ezzel lehet e még valamit kezdeni, vagy már csak be kell fizetni ezt a pénzt, hozzáteszem mégegyszer nincs elmaradás és banki kivonattal lehet bizonyítani, hogy a pénz el lett utalva. Segítségüket előre is köszönöm.
Nem ad ez vitára okot, 100-100 hónapot váltott meg eszerint a szöveg szerint. Mondjuk a 20-20e Ft-tal a 100 hónap sehogy sem jön ki 2M-ra, az igaz.
Köszönöm a válaszokat,de a lányom szerint az idősebbik gyermek után már most kellene fizetni .mivel a megállapodásban úgy van,hogy a középiskolai tanulmányai folytatása idejére van kifizetve. A fiatalabbik gyermek után meg ,ha Ő befejezte a középiskolai tanulmányt és ha tovább tanul.
Épp az a bosszantó,hogy a férj is úgy gondolja,hogy még nem kell fizetni. A megállapodás a bíróságon kettő ügyvédnővel és a bírónővel lett megfogalmazva és szomorú,hogy vitára ad okot. (megállapodást szószerínt írtam le)
Zizzz számolását egyébként sem értem!!!!
Tisztelt ObudaFan.
az világos,hogy 100.hónap lejárta után,de hogy kell értelmezni a leírtakat. 50-50 hónap,vagy a fent leírtak szerint.
Zsuzsa
Vadvirág:
"Mikor esedékes az apának a gyerektartás fizetése?"
Ha jól számoltam, akkor a tartásdíj 2018.06.30-ig rendezve van. Először 2018. július hónapban kell (ha kell) apukának újra fizetnie.
Sikeresen
Mindenesetre nem végrehajtható. De nyilván a bíróság a megállapodást akkor is figyelembe veheti, ha a tárgyaláson már nem szeretné ezt a szándékát fenntartani.
A 2010. március 1-et követő 100. hónap lejárta után.
Tisztelt Fórumozók!.
Lányom 2010 tavaszán elvált . A gyermektartási fizetésről az alábbi megállapodás készült.
" A felek úgy állapodnak meg,hogy a X és Y utónevű gyermekek tartása címén az apa a férj-2010 március 1,napjától a gyermekek a középiskolai tanulmányai folytatásának idejére,összesen a két gyermekre számítottan 100 hónapra gyermekenkénti 20,000 Ft-20,000 Ft havi gyermektartás díj számításával- egy összegben előre megfízet 2,000,000 Ft gyermektartásdíjat a feleség részére. A feleség a 2,000,000 ft kifizetését elismeri. és kifejezetten lemond arról,hogy a gyermekek után az itt megjelölt 100 hónapidejére a gyermekek tartásával kapcsolatosan az apával szemben bármilyen jogcímen igényt érvényesítsen. Az anya ugyanakkor gyermektartásdíjra jogosult akkor,hogy az itt kiszámított 100 hónap után-tanulmányaik folytatása miatt -a gyermekek tartásra szorulnak". Kérdésem,Hogyan kell értelmezni a leírtekat?
Mikor esedékes az apának a gyerektartás fizetése? Az idősebbik most fejezte be e középiskolát és szeptembertől egyetemre megy tanulni. A fiatalabb most szeptemberben lesz második osztályos a középiskolába.
Mind ezt azért kérdem mert másképp értelmezi a voltférj és másképp a lányom??
Zsuzsa
Tisztelt fórumozók!
Ha a Bírósághoz beadott egyezséget a bíróság még nem hagyta jóvá,akkor az semmis,ill nem betartandó?
Gyermektartásdíj egyezség alapján 50ezer,de apuka csak 20ezret fizet,mert azt mondja majd amit a bíróság megállapít azt fizeti,kereseti igazolást kértek,de én anya/munkanélküli vagyok,vagyis még gyed -en ,októberig.A lakásból is kiakar tenni,pedig egyeszég alapján én maradhatok benne a gyerekkel,bár a bíróság ezt sem hagyta jóvá,de már a lakáshitelt sem fizeti,amiben élünk.Szép kis apa.Mit mondtok,mit tegyek?
magyar állampolgár vagyok, 6 éves kisfiam édesapja külföldi, indiai. eddig egyetlen fillért sem kaptunk a gyermek támogatására. érdeklődöm, hogy melyik bíróságon állapítják meg a gyermek tartásának kötelezettségét külföldi kötelezett esetén? a gyermek házasságon kívül született, az apa a fizikai távolság miatt nem tett apasági nyilatkozatot ( nem járultak hozzá, hogy külön-külön megtegyük ezt, közös tartózkodási helyünk pedig nem volt).
szeretném az állam által megelőlegezett tartásdíjat kérni a gyámügytől, ám először - ha jól gondolom - egy bírósági határozatra van legelőször is szükség, amely kimondja, hogy milyen és milyen összegű tartásra kötelezett a távollévő szülő.
nem tudom, hogy India tagja-e a New York-i egyezménynek, illetve van-e kétoldalú egyezmény a családjogi ügyek intézésére, kérdésem, ha esetleg ez negatív, akkor az állam nem előlegezi meg a tartásdíjat? a gyámügyi ügyintézők elég hiányos ismeretekkel rendelkeznek, tapasztalatom szerint.
köszönöm a segítséget!
Indi
Választ kaptál:
"a bizonyítékok mérlegelésében és figyelembevételében persze a bíró határoz" - azaz a bíró dönti el mindazokat, amiket kérdeztél és amire tőlünk várod a választ...
Köszönöm, de a kérdésemre még továbbra sem kaptam választ!
Gyermektartásdíj per van folyamatban, és közben kiderült, hogy az egyik gyermekem beteg. Ezt én nem tudtam rögtön közölni, a bírósággal, hanem 20nap múlva a tárgyaláson adtam elő, és kértem orvosszakértő vizsgálatát is.
Ezt a bírónő elutasította, olyan indokkal, hogy én későn kértem, és ezzel késleltetem a pervitelét, rosszhiszeműen?
Hogyan tudnám igazolni ,hogy ez nem rosszhiszemű késleltetés? Hiszen mire kerestem volna egy ügyvédet, míg megírja a beadványt, és az iktatás... Majdnem ugyanannyi ideig tart.
Különben is miért késleltetés ez, a tárgyalás már ki volt tűzve. Ugyanaz a nap.
Nem inkább a volt férjem késlelteti, aki a szakorvosi vizsgálat ellenére nem hisz.
Egy szakorvosi vizsgálati lap nem elég??
Köszönettel: Erika
A kérdés az, hogy mennyire van releváns összefüggés a gyermektartási díj összege és a gyerek betegsége között. Milyen betegsége van a gyereknek? Tartós fogyatékosság? Mert akkor érdemes szaggatni az istrángot...
Az orvosszakértő kirendelésében, a bizonyítékok mérlegelésében és figyelembevételében persze a bíró határoz...
Tisztelt Fórum!
Gyermektartásdíj per van folyamatban, és közben kiderült, hogy az egyik gyermekem beteg. Ezt én nem tudtam rögtön közölni, a bírósággal, hanem 20nap múlva a tárgyaláson adtam elő, és kértem orvosszakértő vizsgálatát is.
Ezt a bírónő elutasította, olyan indokkal, hogy én későn kértem, és ezzel késleltetem a pervitelét, rosszhiszeműen?
Hogyan tudnám igazolni ,hogy ez nem rosszhiszemű késleltetés? Hiszen mire kerestem volna egy ügyvédet, míg megírja a beadványt, és az iktatás... Majdnem ugyanannyi ideig tart.
Különben is miért késleltetés ez, a tárgyalás már ki volt tűzve. Ugyanaz a nap.
Nem inkább a volt férjem késlelteti, aki a szakorvosi vizsgálat ellenére nem hisz.
Egy szakorvosi vizsgálati lap nem elég??
Köszönettel: Erika

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02