Elképzelhető.
Gyerektartás dij
Sziasztok!!!
Nekem segítség kéne minnél hamarabb mert most 28.-án lessz a bírósági tárgyalásom,gyermektartás megállapítása perben!!!
EZ úgy kezdődött,hogy volt egy nagyon jó ismerősnőm,élettársa volt
valami buliba teherbe esett,nemtudta kitől!!!
Megszülte de a párja nem vette a nevére a gyereket,ezért megkért engem hogy legyen neve a gyereknek,ne csúfolják az oviba,meg stb.
Én adtam a nevemet a gyerekhez,minden oké volt,EDDIG.
Ugyanis jobban élek mint ő és beperelt gyerektartási kérelem miatt!!!!
KÉREK MINDENKIT ÍRJÁTOK MEG MIT TEHETEK VAGY MIT TEGYEK!!!ELÖRRE IS KÖSZÖNÖM MINDENKINEK,ÜDV,ATTILA.
húú....
Kérj apasági tesztet. Kicsit húzós az ára, de ha nem te vagy az apa, akkor megéri.
morfeus:
Tömören fogalmazva: ezt megszívtad.
Sokra mész majd az apasági teszttel..... (gondolom már letelt a megtámadási határidő)
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
(merthogy gondolom a "nevem adtam" konyhanyelven a teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat akarna lenni. Ha nem, akkor mákod van.)
_Wasp_
és felesleges megoldása
(5) Az apaság vélelmét a gyermek a nagykorúsága elérése után egy évig, a többi jogosult pedig a gyermek születéséről szerzett értesülése időpontjától számított egy év alatt támadhatja meg. Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényről a reá nézve megállapított határidő kezdete után értesült, az értesüléstől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét.
(6) Ha az, akit a vélelem alapján a gyermek apjának kell tekinteni, a határidő eltelte folytán megtámadásra már nem jogosult, az apaságot érdekében az ügyész támadhatja meg. Megtámadásnak azonban csak a vélelmezett apa életében van helye.
másszóval ha letelt az egy év (ha jól látom, az anyuka ügyes, szóval tippem szerint legalább fél éve eltelt), akkor csak az ügyész segítségében reménykedhetsz. Javaslom, hogy AZONNAL keress meg egy családjogban jártas, tapasztalt ügyvédet.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Köszönöm!!
Nem még nem telt el egy év,mit tegyek?
Köszönöm mindenkinek,üdv Attila.
Add be az apasági vélelem megtámadását ellenkérelem formájában de tüstént.
Mákod van, ezt elszúrta az anyuka.
_Wasp_
és felesleges megoldása
_Wasp_
Örök hálám neked KÖSZÖNÖM!
EZT HOL TUDOM BEADNI??ÉS MIKÉNT??
Fogadj ügyvédet és megteszi helyetted az első tárgyaláson, vagy már előtte.
Ezt én ügyvéd nélkül is betudom adni??
Hol és hogyan?
Elörre is köszönöm,üdv,Attila.
A tárgyaláson, miért akarsz spórolni, ha megnyered akkor nyered a perköltséget is. Nem megéri egy profit választani, ha ilyenre vetemedett, akkor az ügyvédje sem lesz szendeszűz. Semmi perc alatt lebeszélnek az asztal alá. Ha jóhiszemű vagy, bármire rábeszélhetnek, amit utóbb nem is akarsz.
Micsoda nap!!
most 28.-án lessz a bírósági tárgyalásom
Itt!
:))) Fogadd meg Kriszta tanácsát, fogadj egy ügyvédet. lehetőleg a rámenős, dörzsölt "fajtából". nem kevés pénzed múlik rajta (kb. 18 évi gy.t.).
Köszönöm Kriszta kedves,megfogadom a tanácsodat!!!
NAGYON KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!!!Attila.
Kriszta!!
Neki se lessz ügyvédje,így nekem se kell de,hogy kell beadni ezt az apasági vélelem dolgot??
Bocsi de nemértek hozzá!!Köszike elörre is,Attila
Tanácsot szeretnék kérni.
Gyermekelhelyezés megváltoztatása per van folyamatban november óta, amikor két kisebb gyermekem (15, 18 évesek)a másik szülőhöz költözött. 22 éves gyermekem velem van, jelenleg is nappali tagozaton tanul. A gytartásdíjat három gyermek után kaptam decemberig, januártól az ex nem fizetett. A tárgyaláson megállapodtunk, hogy a 18 éves után nem fizet február elsejétől, de más változás a gytdíjjal kapcsolatban egyelőre nincs, tehát elvileg két gyermek után még mindig fizetnie kellene.
Azt szeretném kérdezni, hogyan érvényesíthetem a gytdíj kifizetését? A tárgyaláson elmondtam, és többször le is írtam, hogy decemberben kaptam utoljára, de egy miért nem fizetetten kívül nem történt semmi, és azóta sem.
Végrehajtási kérelmet kell benyújtani az elsőfokon eljárt bíróságon. Emellett tartás elmulasztása miatt büntetőfeljelentést is lehet tenni.
Idevonatkozó jogszabályok
Csjt. 37. § (1) A teljes hatályú elismerő nyilatkozat az apaságot egymagában megállapítja.
(3) Ilyen elismerő nyilatkozatot csak személyesen lehet tenni.
(4) A nyilatkozat teljes hatályához szükséges az anyának ...a hozzájárulása is.
(5) Az elismerést és a hozzájárulást anyakönyvvezetőnél, bíróságnál, gyámhatóságnál, illetőleg magyar külképviseleti hatóságnál jegyzőkönyvbe kell venni vagy közjegyzői okiratba kell foglalni.
Ilyet tettél?
(2) Ha nincs olyan személy, akit a gyermek apjának kell tekinteni, a gyermek az anyja családi nevét viseli mindaddig, amíg a képzelt apát az anyakönyvbe be nem jegyezték.
Csjt. 43. § (1) Az apaság vélelmét meg lehet támadni, ha az, akit a vélelem alapján apának kell tekinteni, a gyermek anyjával a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett, vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tőle származik, illetőleg ha a származás reprodukciós eljárás következménye, és az anya férje, illetve élettársa az eljáráshoz nem járult hozzá.
(2) Ha az apaság vélelme teljes hatályú apai elismerésen alapul, a vélelmet azon az alapon is meg lehet támadni, hogy a nyilatkozatnak a törvényes feltételek hiányában nincs teljes hatálya.
(5) Az apaság vélelmét a gyermek a nagykorúsága elérése utáni egy évig, a többi jogosult pedig a gyermek születéséről szerzett értesülése időpontjától számított egy év alatt támadhatja meg.
Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényről a reá nézve megállapított határidő kezdete után értesült, az értesüléstől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét.
(6) Ha az, akit a vélelem alapján a gyermek apjának kell tekinteni, a határidő eltelte folytán megtámadásra már nem jogosult, az apaságot érdekében az ügyész támadhatja meg. Megtámadásnak azonban csak a vélelmezett apa életében van helye.
(7) Ha a bíróság az apaság vélelmét megtámadó keresetnek helyt ad, indokolt esetben - kérelemre - a gyermeket feljogosíthatja családi nevének további viselésére.
(3) A Csjt. 43. §-ának (6) bekezdését a folyamatban lévő ügyben is alkalmazni kell, ha a vélelmezett apa a határidő eltelte folytán az apaság megtámadására már nem jogosult.
Csjt. 44. § (1) Az apaságnak és az anyaságnak, továbbá az utólagos házasságkötés hatályának bírósági megállapítását keresettel lehet kérni, s keresettel lehet megtámadni az apaság vélelmét is. A pert a jogosultnak személyesen kell megindítania.
Morfeus!
Mivel te vagy az alperes, ezért kell ellenkérelmet benyújtanod a bírósághoz 3 példányban. Leírod részletesen, időpontokra figyelni, hogy mi történt szerinted valójában, hogy miért tettél nyilatkozatot, vagy nem tettél, de hogy jutottál idáig.
Kéred a felperes keresetének elutasítását, mert nem te vagy a biológiai apa.
Ez nem játék, mindenképpen kérj ügyvédi segítséget.
Köszönöm ObudaFan! A büntetőfeljelentést a rendőrségen? Nem elég az egyik? Elég fura, hogy ilyen esetben is kérhetem a gytdíjat.
Szintén gytdíjat fizetett egyéb bevételei után évente egy összegben, amit adóbevalláskor kellett volna korrigálni. Hogy lehet "ellenőriztetni", hogy tényleg megfizette-e a %-osan megállapított összeget?
Aqua,
Lehet, hogy én értem félre, de ha a gyerek nem veled lakik november óta, akkor miért is kellene gyerektartást fizetnie az exednek?
Kriszta,igen a gyermeket a nevemre vettem,mert mint írtam nagyon jó barátok voltunk a lányal!
Megsajnáltam mikor előadta a sztorit,hogy szegény gyereket csúfolni fogják az oviba suliba,hogy nincsen apja,én /BAROM/ meg a nevemre vettem!!!!
Aqua,
Még az is elképzelhető, hogya kiskorú gyermek után, aki elköltözött az apjához, neked kell gytartást fizetned!
marcika! Jogilag még nálam van elhelyezve, de elköltözött, és át is jelentkezett az exhez. Elképzelhető, de csak ha a bíróság úgy dönt, hogy ott helyezi el.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02