Gyerektartás dij

_Wasp_ # 2008.05.14. 23:47

Azért jó fej az Aqua....

Nem elég, hogy nem fizet tartásdíjat 2 gyereke után, a legutolsó cseppet is kifacsarja az exéből mert az a pénz még jár neki :DD

Jól bepalizta a fickót :) Hááhááháhá

Kis szerencsével valami vérbíróhoz kerül az ügy, és le is ültetik a pasit :D

Komolyra fordítva a szót, remélem a bíróság igazságos ítéletet hoz: megítél némi elmaradt gyermektartást jogi tények alapján, és odavág egy olyant a jövőbeni tartásdíj vonatkozásában, ami ezt bőven kárpótolja.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

marcika # 2008.05.15. 05:26

Aqua,
tisztában vagy vele, hogy neked tartásdíjat kell fizetni? Nem véletlenül hagytak el a gyerekeid.Még, hogy az apukák szemetek, skizók, aljasak.......stb.

nandy # 2008.05.15. 08:32

Aqua:

Ha a gyerekek lakcímkártyáján az apuka címe van, számíts rá, hogy még a családi pótlék sem jár neked... nemhogy gyerektartás!

my way # 2008.05.15. 10:51

Sziasztok!

Érdekelne, mit gondoltok egy ügyről.
Egy kollégánk kérdése volna, hogy kb. mennyi gyermektartásdíj fizetésére kötelezheti a bíróság, HA

• kb. nettó kétszázezer a fizetése
  • két-már megszűnt- házasságból származó gyermeke van, akik kiskorúak ill. egyetemi tanulmányokat folytatnak.

A kiskorú gyermek a volt feleséggel, a nagykorú diák kollégámmal lakik. A volt feleséggel való megegyezés alapján a kiskorú havi 40.000, az egyetemista havi 30.000 (és a mindennapi szükségeletekre kellő) forintot kap.

Ugyanakkor már megszűnt élettársi kapcsolatból van egy 3 év alatti gyermeke, akinek eddig, közös megegyezés alapján havi 30-at juttatott. Az élettárs most pert indított, hogy az ő gyermeke többet kapjon, mint a többi érintett gyermek, mert még otthon van vele, nem állt munkába. (A volt élettárs a szüleivel lakik egy háztartásban, ahol mindenki keres).

A kérdés, amit továbbítani szeretnék, mennyi lehet a bíróság által megítélt max. tartásdíj?

És mégegy kérdés: ha a tárgyalásra az idézést ebben az esetben nem veszik át,milyen következménnyel jár?

Köszönöm!

marcika # 2008.05.15. 11:00

A fizetésének a max. 50%-ák, egyenlően elosztva a gyerekek között. Tehát 50%/3=16,6%/gyerek
Forintosítva: 200e nettó 50%-a=100.000 Ft

100.000 Ft/3= 33.333 ft/gyerek

my way # 2008.05.15. 11:16

Köszi Marcika!
És a második kérdésére mit tanácsolsz?

marcika # 2008.05.15. 12:49

És mégegy kérdés: ha a tárgyalásra az idézést ebben az esetben nem veszik át,milyen következménny­el jár?

Azzal, hogy nélküle fogják meghozni a döntést, ami nem szerencsés.

Aqua # 2008.05.15. 20:23

Kedves _Wasp_! Az a pénz nem nekem jár, hanem a gyermekeimnek, és az utolsó 5 forintig :) meg is fogják kapni. Nem én paliztam be az ex-et, saját magának köszönheti amit csinál ill. amit nem. Amúgy van némi igazság abban, hogy le is ültethetik, no, nem ezért, de az legyen más gondja. Én is bízom az igazságos ítéletben. Ja, és tetszik a humorod...azt mondják, a részeg ember is mindig igazat mond :)

marcika! "Nem véletlenül hagytak el a gyerekeid."- Mire gondolsz? Nem hagyott el mindegyik, szerencsére van, akinek többet érek a pénznél, csavargásnál, és a kapcsolatok révén szerzett dolgoknál.

nandy! Szerinted nem jár meg az elmaradt gytdíj? A cspótlékot már decembertől kérte...nagyon sürgős volt neki ezek szerint.

_Wasp_ # 2008.05.15. 23:01

Kedves _Wasp_! Az a pénz nem nekem jár, hanem a gyermekeimnek, és az utolsó 5 forintig :) meg is fogják kapni.

azt írtad, csak egy maradt nálad. Tehát kettőtől veszel el, hogy egynek juttass.

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2008.05.15. 23:04

egyébként a büntetőbe ne éld bele magad, nemigen van meg a tényállás.

De most komolyan. Nem értelek.
Illetve egy magyarázatot tudok még megérteni (a mohóságon kívül) a bosszúvágyat.

Nem lenne jobb kivárni, hogy a gyermekeid eldönthessék, vissza-e akarnak jönni? így végleg elidegeníted őket majd.

_Wasp_

és felesleges megoldása

timcsi0 # 2008.05.16. 05:52

A kérdésem a következő lenne:férjem nettó fizetésének 20%-át fizeti ki gyermektartásként.
Abban a helyzetben ha a háztartásunkban 3 gyermeket nevelünk igénybe tudjuk venni a családi adókedvezményt-12.000Ft-ezzel az összeggel növekedne a nettó munkabér.
Ilyen esetben ebből is levonják a gyermektartást???
Mert szerintem ez jogtalan lenne,mert ezt az összeget csak a háztartásunkban élő gyermekek után kapjuk.

nandy # 2008.05.16. 07:58

Ha a határozat (vagy megállapodás) úgy szól, hogy a nettó bér 20%-át köteles fizetni, akkor igen, a csal. kedv. 12 ezer forintjából is 20% megy a másik gyermeknek.

timcsi0 # 2008.05.16. 08:03

a határozat úgy szól,hogy a munkabér 20%-át..................ez azért nagyon durva,mi köze az anyukának ahhoz amit én a saját gyermekeim után kapok adókedvezményt??Főleg úgy,hogy ő a saját háztartásában szintén igénybe tudja venni a gyermekekre,arra a gyermekre is aki után gyermektartást fizet az apuka,tehát az én gyermekeimtől veszik el a pénzt

ancsa06 # 2008.05.16. 08:19

Szia!
Te nem tudod visszaigényelni az adókedvezményt a három gyermeketekre? Akkor máris csak rájuk fordítódna az utánuk kapott összeg...Mi annak idején (amikor két gyerekre is járt még), így oldottuk meg.
Derill (az ő tanácsait -is- érdemes megfogadni) azt írta egy régebbi fórumban egy hasonló felvetésre, hogy ez alkotmánybíróságra tartozó ügy lenne, ott kellene jelezni a problémát, mert valóban nem méltányos dolog.
Szép napot mindenkinek.

timcsi0 # 2008.05.16. 08:49

Sajnos nem,mert gyeden vagyok!Gondolod ha én,mint kisemberke jelzem ezt az alkotmánybíróság felé foglalkoznának vele?

timcsi0 # 2008.05.16. 08:55

Viszont most eszembe jutott valami.Olyat nem lehet csinálni,hogy nem kérem havonta hanem az adóbevallásnál visszaigénylem(vagyis a férjem) egészben?Akkor viszont nem vonnak belőle gyermektartást.

ancsa06 # 2008.05.16. 10:46

Sajnos nem vagyok szakértő sem jogi, sem adózási témában, csak egy szimpla fórumlátogató, így remélem, aki illetékes, hozzászól majd a kérdéseidhez.:)
Én nem gondolnám, hogy lenne akadálya az évenkénti egyszeri kifizetésnek.

timcsi0 # 2008.05.16. 11:09

Köszönöm,hogy írtál.:)
Remélem majd jön valaki aki tud válaszolni.

timcsi0 # 2008.05.16. 20:14

Nincs senki aki tudna segíteni?

_Wasp_ # 2008.05.16. 20:20

nyilván nem lehetséges amit akarsz, azért nem válaszolt senki se.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Jupiter # 2008.05.16. 22:08

Miért ne lenne lehetséges? Senki sem kötelezi arra az adókedvezményt igénybevevőt, hogy ezt év közben tegye meg. Nem vonják le tőle és kész. Aztán az adóbevallásának elkészítésekor meg visszaigényli.

_Wasp_ # 2008.05.16. 22:58

na ja. csakhogy nem az év végi visszaigénylés a lényeg, hanem az, hogy ne kelljen belőle tartásdíjat fizetni.

A kifizetés időpontja pedig sajna nem érinti ezt a kötelezettséget.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Jupiter # 2008.05.17. 05:19

Csakhogy az adóvisszatérítés az nem bérjövedelem. Na pláne, hogy gyakorlatilag a gyerekek utáni kedvezményt fizetik ki.

timcsi0 # 2008.05.17. 12:46

Kedves Wasp!

És nekem kötelességem megindokolni,hogy miért nem év közben kérem???
Én személy szerint amikor anno kaptam adójóváírást azt is az adóbevallásnál kértem egy összegben.

Van arra jogi/törvényi határozat,hogy a családi adókedvezményt csak havonta lebontásban lehet igényelni?És nem lehet egy összegben az adóbevallásnál kérni?

timcsi0 # 2008.05.17. 12:49

"A kifizetés időpontja pedig sajna nem érinti ezt a kötelezettséget"

Az adóvisszatérítésből nem jár gyermektartás,vagy rosszul tudom???