Gyerektartás dij

kalamalyka # 2008.05.17. 14:59

kedves Timcsi!!!!!

Nagyon egyszerű a megoldás az egyébként valóban igazságtalan levonásra.
tessék jelezni a munkáltató felé, hogy a családi adókedvezményt nem kéritek havonta érvényesíteni. Év végén pedig, azaz másik év elején egy összegben vissza tudjátok igényleni az APEH-tól. Igaz, hogy így havonta ennyivel kevesebb lesz a munkabér, de nem vonnak belőlle gyerektartást. Olyan, mintha félretettétek volna, és kereken 12 000 Ft marad havonta, és nem -33%-kkal megkurtítva.

Ennyi.............

további szép napot mindenkinek!

kalamalyka # 2008.05.17. 15:01

Ezer bocs!!!!!
Látom alattam már megtették ezt a javaslatot :)
De azért így kerek mégis. Az adóvisszatérítésből nem kel GYT-t fizetni.......

kalamalyka # 2008.05.17. 15:03

Neked pedig jgod van akkor igénybe venni amikor akarod. Havonta vagy egy összegben, és még csak meg sem kell indokolnod miért nem havonta.........

timcsi0 # 2008.05.17. 17:40

Kalamalyka!
Nagyon köszönöm a segítséged!Inkább kérjük egy összegben.Jól jön egyben a 12x12ezer forint.Többet számít,mint havonta a kb.9ezer ami megmarad.

Aqua # 2008.05.17. 21:50

_Wasp_! Annak az egynek január óta nem fizet! Ez tényállás!? DE a másik kettőnek is oda (vissza )fogom adni, de ahhoz előbb meg kell kapni. Ott sokfelé oszlik minden, így pedig biztosan ők kapnák. Vagyis ugrik a mohóságom is, mivel nem nekem lesz! A bosszú sem érdekel, nyugalmat szeretnék, ezért kell helyretenni a dolgokat, hogy az ex is tartsa magát a szabályokhoz! Többek között, hogy ne nevelhesse ellenem őket!

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.05.17. 22:08

Most az exen kicsit több teher lehet, év végi kirándulások az iskolában, táborozás befizetése stb. hogy tudna egyszerre kétfelét fizetni. Békülni kellene. A gyerekek nagyon okosak ám, ha nem is mondják, de van véleményük. Jelenleg meg azt látják, hogy apa nem győz fizetni erre is arra, is, anya meg követel, követel, 5-6 hónapot visszamenőleg. Hidd el nem fognak örülni ha megkapják tőled, mert tudni fogják, az apjuk mekkora áldozatot hozott azért, hogy azt kifizethesse.

nandy # 2008.05.17. 22:16

Aqua:

Te magad írtad, hogy a három gyermek közül kettő már november óta az apával él, ennek ellenére az apa még a december havi tartásdíjat is kifizette neked... Te meg követeled tőle következtő gy.tartást, pedig a gyerekek már rég nem is nálad laknak!!! És igazából neked kellene gy.tartást fizetned.

A saját gyerekeidtől vonnád el azt a pénzt. Hát szép, mondhatom... És még te akarsz békében megállapodni?

Sürgős volt az exednek, hogy már decembertől ő kapja a családi pótlékot? Hisz akkor már vele éltek a gyerekek, törvényesen és morálisan is ő a JOGOSULT, nem pedig te.. De azért epésen megjegyzed, mert nem bírtad kihagyni, ugye?

Aqua # 2008.05.17. 22:42

nandy! Nekem még nem kell, de ha kell, fogok! Amúgy meg nem vonom el a gyermekeimtől, hanem épp így kapják meg!!! Lehet, hogy vele élnek, de JOGTALANUL ÉS BÜNTETLENÜL tartja magánál! Szerinted milyen lesz az a gyerek, aki azt látja, hogy a törvényeket sorra megszegheti?

monalisa1 # 2008.05.17. 22:45

Aqua:

"... az ex is tartsa magát a szabályokhoz'"

Szerintem ebben az elcsesződött kapcsolatban te már nemigen tudsz "szabályokat" előírni - egyikőjüknek sem...

Csodálom a jelenlegi férjedet, illetőleg miért nem állít le már téged?!

nandy # 2008.05.17. 23:01

Aqua: ha békét akarsz kötni, ahhoz a saját sérelmeidet kellene félretenned.

Hidd el, a gyerekek is sokkal szívesebben mennek egy kiegyensúlyozott, mondhatni: boldog anyukához, mint egy megkeseredetthez, aki csak panaszkodni tud.

A jogot meg hagyd a fenébe, egyébként sem ez a fő bajod.

kicsiszilvi # 2008.05.19. 07:04

A gyerektartás mértéke jelenleg mennyi?
Mi megállapodtunk egy fix összegben és azt kapom 2 éve se többet se kevesebbet.
A volt férjem egy kisgatyát nem hajlandó nekik venni. Odaadja a gyt, és ő többet nem hajlandó a gyerekeire költeni, viszont én mindent biztosítsak, úgy hogy anno én mindent ott hagytam neki, cserébe nem kezdett gyerek elhelyezési perbe.
Viszont nekem hitelt kellett felvennem, hogy legyen hol laknunk.
Ő jólmenő vállalkozó, bíróság előtt bevallott 300 ezer nettóval (ami persze jóval több, de mindegy), viszont a gyt-ben anno 2 éve nem ez alapján egyeztünk?? meg.
Kérhetem-e és ha igen, mikor, a gyt felülvizsgálatát, újra megállapítását?

Tomcsi1987 # 2008.05.19. 08:10

Tavaly váltunk el gyermektartásdijra nem kértem birosági letiltást azt hittem hogy postán küldi. De egy éve egy Forintot Nem küld Kérdésem Hogyan kell kérni a letiltást milyen iratok kellenek .Köszönet

Kovács_Béla_Sándor # 2008.05.19. 08:30

Végrehajtási záradékot kell kérni az ítéletre. De hat havi tartásdíj már elveszett, és minden újabb hónap késlekedéssel elvész egy-egy havi.

Tomcsi1987 # 2008.05.19. 09:27

Birosághoz irásban is megtehetem? mi szükséges hozzá gondolom a váloperi végzés és amin jötelezi magát hogy postai uton küldi a gyermektartást.És még gondolom iskola-látogatási igazolás is .Köszönöm a segitséget

Tomcsi1987 # 2008.05.19. 09:27

Birosághoz irásban is megtehetem? mi szükséges hozzá gondolom a váloperi végzés és amin jötelezi magát hogy postai uton küldi a gyermektartást.És még gondolom iskola-látogatási igazolás is .Köszönöm a segitséget

elin # 2008.05.19. 09:36

Sziasztok!
Én az alábbi után szeretnék érdeklődni: a gyermekem apja munkanélküli volt, de áprilistól elhelyezkedett, így most vonják tőle a gy.tartást. A márciusi tartásdíjjal viszont még adós.
A munkáltatója felhívot engem, hogy küldjek 1 levelet nekik, igazolásképpen, hogy xxx számlaszámomra utalják a gyt-t. Én meg megkértem, hogy akkor a márciusi elmaradt gyt-t is utalják már el visszamenőleg. Mire azt mondta, hogy ő azt nem tudja, mert csak áprilistól van náluk foglalkoztatva az apa.
Viszont tudom, hogy ez nem így működik. Most ha megírnám a levelet, akkor mire hivatkozzak, hogy az elmaradtat is levonják tőle visszamenőleg?
Köszönöm!

Elin

_Wasp_ # 2008.05.19. 09:50

nem lenne egyszerűbb az apától kérni?

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

elin # 2008.05.19. 09:56

Ha-ha! Apával 1x próbáltam kommunikálni, hát elég érdekesre sikeredett.

Elin

_Wasp_ # 2008.05.19. 10:06

fenntartom, hogy akkor is neki írj egy tértis levelet, amiben kéred az elmaradt tartásdíjat, különben intézkedsz a végrehajtása felől, aminek az ügyvédi és végrehajtási költségei (+ a kamatok) is őt fogják terhelni.

Legalább kétszer is meggondolja legközelebb, hogy nyegléskedjen a tartási kötelezettsége vonatkozásában.

_Wasp_

és felesleges megoldása

elin # 2008.05.19. 10:11

Köszi!

Elin

Tomcsi1987 # 2008.05.19. 10:51

sinus69 # 2008.05.19. 14:32

Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket, tanácsotokat az alábbiak vonatkozásában:
Lányom 17 éves, az apukával 15 éve külön élünk. Ott is van család 2 gyerekkel, nálam is van plusz 3 gyerköccel. Ő kereskedő vállalkozó, én meg Gyesen vagyok. Gyermektartást (nem)fizetése miatt rengetegszer volt nézeteltérésünk, ezeket most inkább mellőzöm. A legutolsó bírói végzés elrendelte a folyamatos gyermektartás végrehajtását, és az új feleségre is egyetemlegessé tette a fizetést. Közben kiderült, hogy a végrehajtó szegről-végről rokona az édesapának. A mai nap folyamán rákérdeztem a vh-tól, mit sikerült intéznie az ügyben. Azt mondta, hogy semmit, mert volt bennt nála az apuka, és közölte, hogy minden hónap 30-31-én fogja feladni a tartásdíjat azért, hogy engem bosszantson. Azt is mondta, hogy hiába fordulok ügyvédhez, vagy gyámhivatalhoz, nincs eszköze a határidőben történő fizetés kikényszerítésére, én vagyok a telhetetlen
:(, ugyanis minden hónap utolsó napján, de az adós feladja a gyermektartást és minden hivatal azt fogja mondani, hogy a szegény apuka megszorult, azért fizet hónap végén. Na de állandóan???
Lányom nagyon számít azokra a havi pénzekre (oda szoktam neki adni zsebpénz gyanánt), és most eléggé el van keseredve, kellett volna neki az osztálykirándulásra.
Tényleg ez így van? Ilyenkor valóban nem a gyermek számít?
A hozzászólásokat előre is köszönöm!

_Wasp_ # 2008.05.19. 15:24

azért ilyenkor az elmaradás alapján jár a kamat egyfelől, másrészt meg kell ügyvéddel irattatni felszólító levelet amiben benne van pl. a 20.000 forintos tartásdíj, 140 forint kamat, 27.000 forint ügyvédi munkadíj.

leszokik majd erről a második ilyen után.

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2008.05.19. 15:26

harmadrészt meg: milyen vállalkozó? Ha nem egyéni vállalkozó (azt írtad jól menő...), akkor lehet, hogy valamelyik cége alkalmazásában áll. Kérni kellene a bíróságtól a tarásdíj letiltását.

_Wasp_

és felesleges megoldása

sinus69 # 2008.05.19. 15:49

Köszi _Wasp_ , ezt az ügyvéd általi felszólítást megpróbálom.
Egyéni vállalkozó az édesapa, amikor a legutolsó tárgyalás volt, akkor hozott egy munkáltató igazolást a szülei Kft-jétől, hogy ő tulajdonképpen ott dolgozik. Kértem a letiltást, ekkor "hirtelen" megszűnt a munkaviszonya. A vh. meg azt írja, hogy "az adós munkahelye ismeretlen"
Ezzel nem tudok mit kezdeni.
A házát nem akarom megterheltetni, mert kölcsönük van rá, és félő, hogy ezért a bank felmondja a hitelüket. Nem áll szándékomban kiszúrni vele és a családjával, leginkább a gyerkőceire nézve nem akarok problémát neki, de azért nekem a lányomra kell tekintettel lennem.
Telefonon nem tudok értekezni vele, mert azt nem veszi fel, vagy egyből kinyomja.