Voltam a bíróságon. Most sincs leírva, hogy a gyerekek nálam vannak elhelyezve, csak arról van egy végzés, hogy a gyerektartásdíjat vonják a fizetéséből.De a gyerekekek láthatása korlátlan,ez a papír gondolom nem elég a rendőrségnek és gyámhivatalnak.Az elvitt gyerekek pedig nem is akarnak hazajönni. A 10 éves határozottan ellenáll, telefonon sem akar beszélni. Így nem tudok velük elcuccolni albérletbe sem, különösen, hogy a legnagyobb elárulna.
Gyerektartás dij
Elég eredményes volt az egyik-másik gyermek apai befolyásolása - sajnálatosan. (Most ne is nagyon feszegesd a dolgot, csak tovább mérgesedne a helyzet.)
Ha a nagyobbik megtapasztalja, hogy tartósan "nem kell" nálad lennie, lehet, hogy a jelen elzárkózása enyhül majd - közvetve hatással a legkisebbre is.
Amíg a bíróság számodra kedvezően (?) nem dönt, marad az láthatás/kapcsolattartás - ahogy adja őket.
A végzés alapján neked kell írni egy ajánlott-tértivivevényes levelet a munkahelyére - csatolva a végzést másolban - és kérni, hogy a mindenkori össze jövedelme alapján a t.díjat küldjék postán a címedre vagy utalják a folyószámládra.
(Azt most nem tudom, hogy mivel a másik két gyermek őnála marad - legalább is amíg a bíróság esetleg másként nem dönt -, akkor most vélhetően tőled is vonják a t.díjat...)
És akkor még hol vagytok a vagyonmegosztástól?...
Azt is rendeznetek kell, hogy a cs.pótlék a továbbiakban miként is.
Sziasztok,
tudnátok arról valamit írni, hogy mi van akkor ha az apa nem fizeti a gyerektartási díjat?
van róla Bírósági végzésem, hogy fizetnie kell, és az elmaradására hoztak részletfizetési kedvezményt,azzal a kikötéssel, hogy ha nem fizet, akkor a teljes elmaradt összeg azonnal esedékessé válik. azóta kilépett a munkahelyéről, de fent tud tartani egy szkg-t , egy lakás rezsijét is tudja finanszírozni.
tényleg lehet esetleg a nagymamát ( az ő anyját) kötelezni arra, hogy helyette fizesse a gyerektartást?
nem értem, hogy a törvény rá nem vonatkozik????
A nagymamát legfeljebb akkor lehetne, ha az apának nem is lenne lehetősége fizetnie. Ha nem fizet, akkor végrehajtást kérhetsz az elsőfokon eljárt bíróságon. Ennek eredménytelensége esetén a gyámhatóságtól kérheted a gyermektartás megelőzését. Ezzel párhuzamosan pedig a rendőrségen tartás elmulasztása miatt feljelentést tehetsz.
Sziasztok!
7 hete szültem egy kisbabát, akinek az apukája már a terhesség alatt elhagyott minket. Nincsen apasági nyilatkozat sem; így természetesen a baba az én nevemet viseli. A gyereket ketten vállaltuk, de időközben meggondolta magát. Neki mégsem kell baba...
Szeretnék gyerektartást kapni. Márcsak azért is, mert - általam érthetetlen okból - állítólag nem vagyok jogosult a gyed-re és a tgyás-ra sem, mivel egyetemista vagyok. Úgy tudtam, hogy a nappali tagozat is "munkaviszonynak" számít. (Marad a gyes és a családi pótlék.) Szóval csupa móka és kacagás az élet!
Kedves apuka munkanélküli, de van jövedelme. Persze minket semmilyen formában nem állt (és nem is áll)szándékában támogatni!
Mi a teendő ilyen esetben, hová tudok fordulni?
Elnézést, ha már elhangzott ilyen kérdés a fórumon, de sajnos nem volt időm végigolvasni.
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Ügyvéd, apaság vélelmének bíróság által történő megállapítása, aztán amikor ez megvan, indul a t.díj íránti kereset. Az un. kelengyepénzt is köteles megtériteni majd. (Sajnos egy peres eljárás nem egyik napról a másikra való.)
Azért próbálj itt visszaolvasgatni, és elsősorban is ObudaFan, kbs, Egyjogász, _Wasp_ hozzászólásait, beirásait keresd - valamennyien jogászok.
Sok örömet és boldogságot a babához, további eredményes tanulást - aztán csak alakulnak majd a dolgok.
Az önkormányzattól próbálj segélyt kérni, valamint rendszereset lakástámogatás címén: havi kisebb összegben hozzájárulás az egyik-másik közüzemi számlához. A helyi családsegitő szolgálattal is vedd fel a kapcsolatot, valamint - és főleg - a gyámhivatallal. Ha esetleg nincs hol laknod, kérd egy anyotthonba történő elhelyezésedet - mégsem a drága albérlet, valamint nyugis, biztonságos hely.
Sziasztok!
Tavaly nyáron elvesztettem a munkahelyemet. Kértem ideiglenes intézkedést tartásdíj leszállítás miatt 1 éve.Semmi reagálás.A volt feleségemmel él a nagyfiam, a jelenlegi feleségemmel neveljük közös két kiskorú gyermekünket.
A per következő tárgyalása szeptemberben lesz a nyári szünet miatt. Az már a 14. hónap lesz az ügyben.
Meddig lehet elhúzni egy tárgyalást? Már nem tudjuk fizetni sehogysem a régi megállapított tartásdíjat, mert akkor tényleg komoly baj lesz.Ígyis elmaradásunk van, amire kilátásba helyezett végrehajtást a volt feleség ügyvédje. Mit lehet tenni?
Az is érdekelne, hogy mi van olyankor amikor az ellenfél jogi képviselője unintelligens, arrogáns módon színészi tehetségét kibontakoztatva szólal meg folyamatosan a per alatt. Ez természetes? Lenézően,sértően,megalázóan teszi fel a kérdéseit és teszi a megállapításait. (Nem szól rá senki.)
Ez a stílus van a bíróságokon mindenhol?
A tárgyaláson kérd, hogy a bíróság döntsön az ideiglene intézkedés iránti kérelemről.
Kérve lett minden tárgyaláson.De semmi.
A legtöbb bírósági tárgyalás "színjáték" ahol az egyik-másik fél - vagy az ő ügyvédje - alakíthat egy jót...
A kérdésedet terjeszd elő ismét, szóban is, és ha kell: kérd a lényeget pár mondatban akár szó szerint is jegyzőkönyvezni - el ne sikkadjon a lényeg!
Azt, hogy a bíróság végül is minek ad helyt és minek nem, alapvetően tények és mérlegelés dolga.
Értem Monalisa1!
De képzeld el, hogy a volt feleségem nem hajlandó leadni a bíróságra családi költségvetést. A bíró azt mondja, hogy ő felszólította,nem tud tenni többet.
Ilyenkor mi van? Engem és nejemet kiveséztek teljesen, bevétel/kiadás. A másik fél pedig hiába kérem a tárgyaláson is, a jogi képviselő kijelenti, hogy nem kötelezhetem.Ők nyújtottak be igazolásokat és kész. Ezek az igazolások alapján -85eFt a jövedelme, tehát valami másból is él,de az titok hogy miből. (gondolom nem hivatalos)
A kölcsönszerződését ami több milliós,benyújtották, de felém titkos.Nem nézhetünk bele. Miért titkos?
Mi lehet benne, a tényleges jövedelem, netán valami extra titok?
Ha a bíróság semmilyen döntést nem hoz az ideiglenes intézkedés iránti kérelemről, élj az eljárás elhúzódása miatti kifogással. Ebben az esetben ha a bíróság nem hoz végzést, akkor köteles felterjeszteni másodfokra az ügyet annak megállapítása végett, hogy nem kellett volna-e határozatot hozni.
Már kifogás is lett benyújtva ez eljárás elhúzódása miatt és szabálytalansága miatt (3 hónapja).
Semmi válasz!
Kifejezetten az elhúzódása miatt kel benyújtani. Az eljárás szabálytalansága miatti kifogást ugyanis nem kell felterjeszteni.
Akkor elrontottam. Most nyári szünet lesz, gondolom leáll minden.Elég majd augusztusban benyújtani?
A bíróságokon az itélkezési szünet ellenére a beérkező levelek átvétel nem szünetel. (Ajánlott-tértivevényes legyen a feladás.)
Helló!
Kérdéssel fordulnék hozzátok:
4 gyermekes, elvált apa vagyok, elég speciális helyzetben. Váláskor úgy gondoltam, hogy két-két gyermekkel külön folytatjuk további életünket, de az anyós, egybehangzóan legidősebb gyermekemmel gyámságot kértek ellenem. Ezzel egyidőben, nem nehezítve ügyüket, szülői jogaimról a bíróság előtt lemondtam. A gyámügy viszont megszüntette az eljárást, mert közben gyermekem nagykorú lett. Jelenleg középfokú tanulmányait folytatja, de tervbe van véve a felsőfokú is. Mivel együtt laknak, gyermektartási díjat fizetek a volt anyósnak a bírósági határozat szerint. Közben értesültem róla, hogy a gyermek nyári szünetekben dolgozik és év közben is pénzhez jut tanításból (nem tudom, bejelentett módon-e?) Úgy tudom, felnőtt korban a gyerektartás helyett rokontartást kell fizetni, amíg indokolt (felsőfokú, nappali tanulmányok végéig,..stb) A gyermek nem keres meg magától, eltelik 2-3 hónap is, hogy nem jelentkezik.
Élettársammal együtt neveljük a háztartásban maradt gyermeket, közben tartásdíjat fizetek a kisebbek után is. Nem tudom, elvárható-e, hogy emellett a felnőtt gyermeket is fenntartsam, miközben, mint szülőt sem illetnek meg vele kapcsolatos jogok. Egyáltalán, ha továbbra is fizetnem kell, ki felé teljesítsem (a nagykorú gyermeket illetően)?
Hogy jön a képbe az anyós?
Hol a volt feleség?
Hány gyermeket ítélt neked a bíróság?
Hány gyermek él a volt nejeddel?
Van-e az élettársaddal közös gyermeketek?
Az előző házasságodból származó gyermekek közül akkor ítélt neked a bíróság valamelyiket?
Bocs..........de nem egyértelmű a kérdésed............zavaros
Az anyós a válóperünkhöz csatoltan nyújtotta be az igényét, közösen legnagyobb gyermekemmel, miután tudomásukra jutott, hogy mi a szándékunk vele.
A volt feleségem azóta újraházasodott és két közös gyermekünk hozzá került hivatalosan, hozzám így csak egyet ítéltek sajátjaim közül.
Élettársammal nincs közös, de neki van egy, előző házasságából hozott.
A kérdésem elsősorban a szándékom ellenére gyámság alá vonni akart, de azóta nagykorúvá vált gyermekre vonatkozott, a többi csak adalék, a családi viszonyok megértéséhez.
Azt nem szokták megkérdezni a gyámság alá akart vonni személytől, hogy tetszik-e neki a dolog vagy sem., ha a gépezet beindul általában végig is megy, ha csak közbe nem jön valami: 1. vagy elállnak tőle, 2. vagy leállnak vele.
Hogy a csudába az anyósnak fizeted az egyik gyermek után a t.díjat - ha jól olvasom -, mikor él a gyermek(ek) édesanyja stb., stb.
Az hogy a nyáron keres egy kis pénzt nem azt jelenti, hogy egész évre vonatkozóan keresetre tenne szert, tehát emiatt nem kérheted a t.díj csökkentését. Az évközbeni tanítás meg vélhetően svarcban megy nála, tehát nem bizonyítható.
Amikor majd felsőfokú tanulmányokat folytat, de azt nem nappali tagozaton, nos akkor léphetsz a t.díj dolgában.
Az hogy sajnálatosan csak ritkán találkoztok, nos ez már nemigen jogi téma...
Persze ha magasról le... téged, nos végül is írhatsz beadványt a t.díj ügyében, de ismét csak a felsőfokú tanulmányok időszakában., egy nagykorútól már elvárható, hogy bizonyos értelemben gondoskodjon magáról.
22 éves koráig középfokú végzettséget szerezhet, szakmát tanulhat, akár egyiket a másik után, ergó az életpályára készül...
Kedves Monalisa! Kérdezted, hogy miért nem a volt feleségemnek fizetek...Úgy, hogy a válóper idején még kiskorú, tehát gyámság alá is rendelhető volt, és a bíró azt a határozatot hozta, hogy neki kell fizetnem, (mivel volt feleségemmel mindketten lemondtunk a szülői felügyelet jogáról, ő pedig nyilatkozott, hogy gyám kíván lenni.) Persze a gyámügy később lezárta azzal az egészet, hogy a per folyamán nagykorú lett. Így aztán úgy tűnik azért kell még mindig a volt anyósnak fizetnem, mert ott lakik nála a gyerekem +az egyéb csjt szerint. Egyébként a volt feleségemet is fizetésre kötelezték vele szemben.
Üdvözlök mindenkit!
Szép napot kívánok mindenkinek!
Azért vagyok itt, mert elvesztem a jogrendszerben, (mint mindenki ) és áll az ügy. Amiről szó van: élettársam válófélben van. A „még feleség” közben szült másnak egy gyereket miután megpattant. Elválni elfelejtett menet közben. A gyerek így a páromé jogszabály szerint. Mindenki elismeri a gyerek fogantatását, ezzel szerencsére nincs gond. A gyerek családi jogállását apasági perben tárgyalják, egyenlőre csak a kirendelt ügyvéd van meg, elérni viszont lehetetlen. A közös ingóságaink, vagyonunk alakul, terveinek vannak, de tartunk attól hogy a „még feleség” a későbbiekben „részt szeretne majd”.
Ezért a párom szeretne írni egy nyilatkozatot, hogy a „még feleségnem akar semmit tőlünk. Sajnos a jogszabály miatt akár gyerektartást is követelhetne és ítélhetnek is neki, hiába másé a gyerek.
Tudna esetleg valaki segíteni hogy a nyilatkozatba mit foglaljunk bele?
Vagy tudja esetleg valaki mi az ügymenete, miért áll ennyit az apaság megdöntése per?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02