A végrehajtónak nem rá van szüksége, hanem a vagyonára, úgyhogy a végrehajtó a vagyonát keresi. A rendőrnek majd rá lesz szüksége, úgyhogy őt fogja keresni.
Gyermektartásdíj végrehajtása
Köszönöm szépen.De megkeresik, ha nem tudja senki a címét?
Nem kell fizetned a végrehajtót, mert azt megelőlegezik neked. Egyrészt az elsőfokon eljárt bíróságon kérj végrehajtást, másrészt tartás elmulasztása miatt a rendőrségen tegyél feljelentést. Ha a végrehajtás eredménytelen, a gyámhatóságon próbálhatsz meg előlegezést kérni az államtól.
Nagy nehezen megszültünk egy peren kívüli megegyezést a volt párommal gyerektartás ügyben, havi 11 ezer forintban.január óta nem fizetett egy fillért sem.ami a legrosszabb, elköltözött a szüleitől, nem tudom a címét, és röhög rajtam, hogy úgyse fogom megtalálni, és mivel csak kiskönyvvel alkalmazzák, abból nem ad.és mindez megvan e-mailben.ha fizetek végrehajtót, megkeresik?
Valahogy erre gondoltam én is, köszönöm.
Végül is kaptak már olyan választ is itt a fórumozók, hogy igazából ki is választotta annak a bizonyos védelemre szoruló gyerkőcnek az apját, vagy az anyját...? Ezt már megkaptam párszor, köszönöm a nem ilyesfajta nevelő célzatú válaszokat! :)
Köszönöm, jó éjt!
Lehet hogy feketén dolgozik ott és ezért nincs a cégnél bejelentés róla. (Bolygatni a dolgot nem tanácsos mert az időnkénti pénz is több a semminél...)
Köszönöm válaszát! Gyakorlatban nem munkanélküli, voltam a munkahelyén és a szolgáltatásról, amivel a cég foglalkozik, kértem számlát, a kollégáit megkérdeztem, aznap dolgozik-e, mondták, igen, csak reggelizik. Beadtam a nevet, címet a végrehajtónak, kiküldte a letiltó végzést, majd válaszként az jött vissza "nem dolgozik ott". Közben a gyámügyön is jegyzőkönyvbe mondta, aláírta, hogy dolgozik, azért nem tudja elvinni a lányát, amikor ő várná... Ha ez nem átverés, akkor mi lehet?
Mondták már, h forduljak a munkaügyi hiv.-hoz. Úgy gondoltam, ez nem egy jó megoldás. Vagy nem jól godnoltam?
Szóval, ha ő átver mindenkit, akkor én nézzem szépen ölbetett kézzel?
Kedves Pilla!
Annak alapján amit leírt, persze lehet feljelentést tenni, de nem igazán tűnik érdemesnek. Ha tényleg munkanélküli, és még így is próbál valamennyit fizetni, akkor ebből aligha lesz elítélés, az alaptalan próbálkozásokkal meg pont annak csökkenti az esélyét, hogy ha tényleg indokolt lenne, akkor majd komolyan vegyék! A végrehajtás ettől független kérdés, nem zavarják egymást. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Jó estét!
Akkor is lehet feljelentést tenni a rendőrségen tartásdíj elmulasztása miatt, ha apuka tavaly október óta nem fizetett, a végrehajtó még"ügyködik", de azt mondta, nem talál bejelentett munkahelyet, munkanélküliből pedig nem tilthat, közben pedig apukától kivételesen április 6-án kaptam egy havi gyerektartásdíjat?
Nem "kavarok" így be a végrehajtónak? Az én értelmezésem szerint, ha már 6 havival el van maradva és a hetedik havit küldi, attól még a tartásdíj elmulasztás fennáll.
Jól értem? És, hogy a végrehajtó közben dolgozik, az nem probléma?
Tartásdíjat csak 6 hónapra vissza lehet végrehajtani. A többiben egyetértünk.
Köszönöm dr.Grád András ügyvédúrnak felemelő válaszát:) máris könnyebben veszem az akadályokat. Valószínű gyakornok ügyvéd lehetett, (vagy efféle) úgy látszik Bp-től négyzetesen csökken a szakértelem és a humorérzék is:)
Még egyszer köszönöm,és Önre hivatkozom itt a Dél-Alföldön:)
Tisztelettel, további szép napot!
Kedves Vilma01!
Mivel úgy tűnik, Obudafan másutt jár, ha nem bánja, röviden válaszolok. Az marhaság, hogy a határozott összegű tartásdíj utólag ne lenne módosítható, pont úgy lehet, mint a százalékosat, csak ott ritkábban kell. Ha végrehajtást kér a hátralékra, az vezethető a házrészre, ingóságokra is. Viszont a végrehajtás is csak az elmúlt 5 évre kérhető, ha korábban nem kérte. A levonás egyébként a munkanélküli segélyből is történik, de ezt is Önnek kell kérnie, a bíróság hivatalból semmit se csinál. Be kellene mennie a bíróságra panasznapon, és ott kiállítják a vh lapot, csak ne ahhoz menjen, aki azt a zseniális tanácsot adta, hogy a fix összegű tartásdíj nem módosítható! :-) Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Tisztelt ObudaFan!
10 éve váltunk el,két gyermekre összesen 10000Ft gyerektartásban egyeztünk meg.Idővel kérni szerettem volna gy.t emelést, de még ezt az összeget is nyögve adta.A bíróságon azt mondták, ha az összeg fix nem lehet módosítani rajta.Nem tudom fedi-e a valóságot?
A fő gondom viszont az, hogy ezzel is el van maradva.
Kérhetem-e, (vagy kinek kell intézni) hogy a munkanélküli segélyéből levonják a gy.t.-t?
Ha végrehajtást kérek, mi az amit elvihet a végrehajtó?(TV, bútor).Egy negyed ingatlanrész van a nevén a szülei házából, erre is lehet hivatkozni, h esetleg ráterhelik a házra (a nagyszülők még benne élnek)?
Köszönettel
Leültetik... Azonban az emberek józanabbik része rácson innen szeret lenni, és ekként éli életét, intézi dolgait.
Bocs, de nem olvaslak vissza., csupán annyit, hogy alapból a nőn a felelősség hogy "kitől" vállal gyermeket...
ObudaFan!.Az tényleg igaz ha valaki nem fizet gyerektartást ,és az állam megelölegezi azt nem tudják behajtani rajta akkor leültetik?Akkor ez büncselekmény ha valaki az államnak tartozik??Szerintem ennek nem sok értelme lenne amugy se, mert atól még nem fog egy fillért sem kapni az anyuka gyerektartást.Mert ha leis ültetik akkor a büncselekmény miatt ha ez annak nevezhetö.De akkor még ö jár rosszul meg a gyerek ,mert a börtönbe nem hinném hogy dolgozni fog ,vagy ha mégis csekély lesz a fizetése nem?
egryery
Működik még, a gyámhatóságon lehet kérni. de ha részben teljesít, akkor valószínűleg nem fognak előegezni. ebben az esetben az elsőfokon eljárt bíróságtól kell végrehajtást kérni.
latamata
Elképzelhető, hogy érdemes lenne.
Elnézést! Nem ObudaFun, hanem ObudaFan!
Üdv ObudaFun!
Érdeklődni szeretnék, hogy mit lehet tenni az esetemben!?
Kb 3 éve vagyok külön az élettársamtól és van egy 8 éves kislányunk! A különválásunkkor a bíróság 12 ezer ft t.díjat állapított meg, amit az ex egy darabig fizetett,aztán hónapokig nem. Újra a bírósághoz fordultam,ott vállalta, hogy megfizeti a hátralékot. Havi 17 ezer ft-ban egyeztünk meg (12ezer a t.díj+5ezer a hátralék)Ezt is egy darabig fizette, aztán nem,maj ismét 2-3 hónapig küldte,aztán nem, arra hivatkozva, hogy alkalmi munkákból él! A rendőrséghez fordultam, meghallgatták és lezárták az ügyet mivel hajlandóságot mutat a t.díj fizetésre.
Az volna a kérdésem, hogy milyen módon tudnám behajtani rajta a hátralékot? (nincs lakása,autója,vagyona.Feketén dolgozik. Egy rokkant nővel él együtt albérletben, a nőnek van 2 gyereke, de most várják a közös gyereküket)
Hallottam arról, hogy az állam megelőlegezi a t.díjat, aztán behajtják rajta valahogy, vagy ha nem megy akkor börtönbe zárják. Ez a rendszer működik még?? Mit tehetek??
Köszönöm a segítséget! Erika
Kedves ObudaFan!
Akkor érdemes lenne a rendőrségi eljárást elindítanom?Soha nem hittem,hogy valaha ez fog kettőnk között történni,de a kicsiket el kell látnom,és ez az ő segítsége nélkül nem megy.
Azzal nem vagyok kisegítve,ha 3 havonta telefonál,hogy "mizu"???
Az, hogy az ügyészséggel ezt egyszer el tudta játszani, nem jelenti azt, hogy a következő feljelentésnél is ugyanez lesz a helyzet.
Tisztelt Hozzáértők!
Szeretném megkérdezni,ha az exférjem munkaügyi segélyen van,amiből én is megkapom a 33%-ot,de ez messze nem a gyt összege,és nem is egészíti ki már hónapok óta mit tehetek?Végrehajtást hiába kérek,nincs a nevén semmi.Ha a rendőrségen feljelentem akkor mi lehet annak az eredménye?Tavaly ugyanezt eljátszottuk az ideiglenes határozattal,akkor elment 1 hónapra dolgozni, a rendőrség megszüntette az eljárást,mivel bemutatta hogy pár napja dolgozik,és állítólag a munkahelyen elmondta hogy gyt díj fizetésére kötelezett.(utólag kiderült,hogy családot hazudott magának,mintha nem is válnánk közben)Elváltunk jogerősen,majd rá 1 hétre felmondott a munkahelyén.(A bíróságon azt kérte,hogy önszántából fizetni fog,ne kérjem a letiltást,ebbe beleegyeztem,de ahogy kiderült rosszul tettem)Most újra munkanélküli segélyen van.Most 2 hónapig 20-15 ezer ft-ot utalt a munkaügyi nekem,de 75 ezer ft a gyt összege.
Már nem tudom hova forduljak,erőmön felül próbálok előteremteni a 3 gyereknek mindent,Ő meg röhög a markába.Tudom a rendőrségtől fél,a kicsiknek nélkülözni kell lassan,Ő meg éli világát a nőjével.
A te eseted tényleg a szerencsésebb fajtából való. Kívánok további minden jót!
Köszönöm a segítséget!
Te magad megfogalmazol egy pár soros nyilatkozatot melyben megindokolod, hogy a továbbaikban miért nem tartasz igényt a t.díjra. A kötelezett lakhelye szerinti városi bírósághoz kell beadni, melyet beadhat a mamád vagy a papád - lényegében mindegy.
Ajánlott-tértivevényes levélként kell postára adni a 3 pld.-os kereseti kérelem + mellékelni a nyilatkozatodat úgyszintén 3 pld.-ban.
Az apukáddal egyidejüleg külön megállapodsz: ameddig a bírósági eljárás be nem fejeződik a pénzt havonta visszaadod neki.
Ha ezután sem egyértelmű, a bíróság panasznapján a szükséges jogi tájékoztatást díjtalanul megadják, egyben ama bizonyos jegyzőkönyvet elkészítik.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02