Úgy döntöttem én is megosztom a tapasztalataimat.
Bíróság: no komment....
Gyermekelhelyezés: no komment, és ez értendő az idő vonatkozásában is, SÕT ide kapcsolódik a láthatás kérdésköre is.
Gyermekjóléti: FFI, (feleslegesen fenntartott intézmény, hallottam már ezt a rövidítést, de valós)
Ügyvéd: drága, rettenetesen! Mindemellett, nem ügyvéd kell, hanem az állításaidat, megdönthetetlenül bizonyítani. Ha így indítod, tehát jól előkészíted a keresetet, pont olyan, mintha ügyvéddel lennél. (Ezt ügyvédtől hallottam. A jól előkészítéshez az is hozzátartozik, hogy ugyanúgy, vagy még jobban megkeresed a kapcsolódó összes tv-t, rendelkezést, publikációkat, határozatokat...
Gyámhatóság: téves informálás, de szerintük akkor is úgy van. Enyje-benyje kategóriát képviselik, oszt ennyi...
TB, okmányiroda: szerintem is okés
Iskola: HÁT..... Ha szimpi vagy a tantónéninek, ha sok pénzzel tudod szponzorálni az iskolát és az osztályt, annyira ügyes gyereked lesz..... (Emellett nem szükséges megjelenni a szülőin, és verhető is a gyermek, nem lesz baj...)
A legfontosabb: itt a jogifórumon emberekkel "találkozhatunk", akik egyben a kapcsolódó jogszabályok értésében, keresésében, vagy bármiben segítenek. Ezt nagyon nehéz pontosan kifejezni, hogy mennyire igazán jó érzés, és nagyon könnyen alakítja ki a jogifórum függőséget!!! Ezúton is köszönet minden szép és jó szóért, minden segítségért!