Tapasztalataim

kérdezőné # 2006.03.14. 20:07

Úgy döntöttem én is megosztom a tapasztalataimat.
Bíróság: no komment....

Gyermekelhelyezés: no komment, és ez értendő az idő vonatkozásában is, SÕT ide kapcsolódik a láthatás kérdésköre is.

Gyermekjóléti: FFI, (feleslegesen fenntartott intézmény, hallottam már ezt a rövidítést, de valós)

Ügyvéd: drága, rettenetesen! Mindemellett, nem ügyvéd kell, hanem az állításaidat, megdönthetetlenül bizonyítani. Ha így indítod, tehát jól előkészíted a keresetet, pont olyan, mintha ügyvéddel lennél. (Ezt ügyvédtől hallottam. A jól előkészítéshez az is hozzátartozik, hogy ugyanúgy, vagy még jobban megkeresed a kapcsolódó összes tv-t, rendelkezést, publikációkat, határozatokat...

Gyámhatóság: téves informálás, de szerintük akkor is úgy van. Enyje-benyje kategóriát képviselik, oszt ennyi...

TB, okmányiroda: szerintem is okés

Iskola: HÁT..... Ha szimpi vagy a tantónéninek, ha sok pénzzel tudod szponzorálni az iskolát és az osztályt, annyira ügyes gyereked lesz..... (Emellett nem szükséges megjelenni a szülőin, és verhető is a gyermek, nem lesz baj...)

A legfontosabb: itt a jogifórumon emberekkel "találkozhatunk", akik egyben a kapcsolódó jogszabályok értésében, keresésében, vagy bármiben segítenek. Ezt nagyon nehéz pontosan kifejezni, hogy mennyire igazán jó érzés, és nagyon könnyen alakítja ki a jogifórum függőséget!!! Ezúton is köszönet minden szép és jó szóért, minden segítségért!

kérdezőné # 2006.03.14. 19:36

Az ötletet aláírnám!!!!!

Salimar # 2006.03.14. 18:22

Ötlet:

Javaslom, hogy ha valakinek lehetősége van akkor a családvédelmi törvénnyel kapcsolatban javasolja az alkotmánybíróságnak, hogy a gyermekek jogaira tekintettel a gyermekelhelyezés a gyermekelhelyezési kérvény beadását követő 30 de maximum ( a szakvéleményektől szükségességétől függően) 90 napon belül dönteni legyen köteles a bíróság!!!
A gyerek így nem lehet labda a két szülő között, és mivel az Õ helyzete a leglabilisabb tehát az ővét kell a legsürgősebben rendezni.
Joga van ahhoz, hogy a testi-lelki fejlődése minden tekintetben maximális legyen.

Salimar # 2006.03.14. 18:02

Kezdem a bíróságoknál.
Rokonom távol él egykori lakhelyétől. A bíróság hónapok óta elutasítja a jelenlegi lakhelyéhez legközelebbi bíróság illetékességét válópere ügyében.
Ne is álmodjatok róla Ti sem. El fogják utasítani. Nem érdekli őket a gyerek sem, sőt a gyerekek száma sem. Az sem ha menekültél a házastársadtól. Válni akarsz?? Fizess meg érte!!

Baj van a gyermekelhelyezésnél??
Nem érdekli őket. Nem kapkodják magukat. Nem az Õ gyermekük van veszélyeztetett helyzetben. Várd ki a sorod!!

A gyermekjólétisektől vagy, hogy nevezik magukat, óvakodj!!!
Ügyvéd ismerősök elmondása alapján, már talán írtam is ide valahova ez ügyben: unatkozó, képzetlen, pletykás háziasszonyok gyülekezőhelye.
Túrkálnak az életedben de csak abban a részében ami érdekli Õket. Itélkeznek és legtöbbször a női ügyfelet tekintik bűnösnek. saját ízlésük szerint döntenek mindenben és alaposan meg tudják keseríteni az életedet ha nem tetszik az arcod.
ha teheted menj ügyvédhez, a bíróság ingyenes jogsegélye is több megértést tanusít. de sehol, soha ne apellálj senki sajnálatára!!
A nép ügyvédje is többet tehet érted mint a fent nevezett hölgyek bármelyike. De még talán a gyámhatóság is!!

A Tb-nél mindíg számíthatsz tanácsra ha valamilyen egészségüggyel kapcsolatos tanács kell. Gyes, gyed, családi pótlék stb.

Az okmányirodákban szintén jó tanácsadással rendelkeznek.

Iskola: mindíg ügyelj, hogy a gyermeked teljes és tökéletes ellátásban részesüljön különben neked lőttek.
Elfelejtettél valamit? Nem tudsz már sokadszorra elmenni a szülőire??
Végzetes hiba. A tanár tuti tudtatni fogja az ottani szociális munkással és a családvédelmisekhez fordul.

Hidd el ezek jó tanácsok. Ne számíts arra, hogy helyetted bárki megvívja a csatát. Azt neked kell megtenned. És mindenki minent megtesz, hogy jó magas kőfal vegyen körül.
De ne szomorkodj vannak kiskapuk. Ezeket fogom ide leírni.

Folyt.köv.

Salimar # 2006.03.14. 17:47

Azért nyitottam ezt a topicot, hogy elmesélhessem nektek, hogy melyik hivatalban, melyik hivatalos személlyel milyen tapasztalataim voltak, vannak. Hol mit lehet elintézni könnyen és gyorsan. Kivel nem érdemes és nem ajánlatos inkább összeköttetésbe kerülni.
Az itt leírtak a saját és nagyon-nagyon sok barátom, ismerősöm és persze rokonom tapasztalatait tartalmazza. remélem segít nektek is.

Salimar # 2006.03.14. 17:45

Segítség másoknak a tapasztalataimmal