Az áprilisi szerintem igen. A márciusi még szerintem nem.
Gyermektartás
Tisztelt Szakértő!
A párom fia évek óta nem tartotta a kapcsolatot az apjával. A korábbi igazolás alapján idén végzett volna az egyetemen, de a most kikért igazolás alapján 2017.06.17.végzett alapképzésben, tanulói jogviszonya nincs, 2018.március 01-én a diplomát is megkapta, április 03-tól munkába is állt. Anya elvileg most intézi a tartásdíj lemondását. Állitása szerint ügyvédje tanácsa szerint idén márciusra még jogosan jár a tartásdíj. Nyelvvizsga hiánya miatt nem lett meg a diploma, de tanulói jogviszony nincs tavaly óta. Visszaigényelhető-e jogosan a tavaly június óta fizetett tartásdíj?
Köszönöm szépen a választ. Sajnos eléggé tehetetlen egy apa
Az esélylatolgatáshoz a teljes periratot látni kell, de ha mindketten alkalmasak vagytok és 4 éve a gyermek ott van az anyánál, akkor azért az esélyek mellette szólnak.
Jogi úton nem fogod tudni a számlaszámot beszerezni.
Tisztelt fórumozók!
Most értem egy elhelyezési per végére(sajnos vesztes félként).
Eddig is fizettem időben a tartásdíjjat jogerős határozat nélkül+ hozzá járultam a gyermek iskolai felszereléséhez és fizettem az étkezését is. Anyát felelőtlennek tartom(különválásunk óta több milliós adósságot halmozott fel, gyermekkel két év alatt a 4.helyre költözött stb. )
Van egy igazságügyi orvosszakértői vélemény amely elmondja hogy mindketten alkalmasak vagyunk a nevelésre. Anyánál acting out reakciókat állapított meg amely egyfajta személyiség zavar, mégis nála javasolta a további elhelyezést.,mert már négy éve vele van.
Szeretnék érdeklődni lát -e valaki esélyt a fellebbezéshez.
Én rendesen dolgozom, nem iszom, fizetem az anyuka által hátra hagyott közös tartozásokat is.
Kértem tőle számlaszámot az utaláshoz, amit nem adott meg pedig ez nekem plusz költség. Ezt a számlaszámot beszerezhetem e valahol?
Az függ a gyermekek indokolt szükségleteitol és mindkét szülő vagyoni-jovedelmi helyzetétől.
Jó napot!
Szeretném megkérdezni, 3 kiskorú gyermek után mekkora a gyetmektartás összege?
Főszabály szerint a külön élő szülőt, de ettől eltérhet a bíróság indokolt esetben.
Az, hogy kit (melyik szülőt) terhel az utaztatás, illetve utazás költsége a kapcsolattartás során.
Ezzel kapcsolatban pontosan milyen vitás kérdések merülnek fel?
Kedves Fórumozók!
Egy gyermektartásdíj megállapítása iránti perben lenne szükségem egy kis segítségre. Elszámolható költségeken megy a vita. (gyermek utazása és utaztatása)
Kérdésem:
A gyermek utaztatása illetve utazása le van írva BH-ban vagy jogszabályban bárhol, hogy pontosan mi minősül annak és annak költségei kit terhelnek?
Nagy segítség lenne erre jogszabályi hivatkozást találni.
Előre is köszönöm mindenkinek.
A gyermek lakóhelye szerinti helyi bíróságon lehet pert indítani.
Az anyakönyvi kivonatot a születés helye szerinti önkormányzatnál be lehet szerezni.
Üdvözletem!
Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy tartásdíjat szeretne a Párom csökkenteni, mivel a nagyobbik fiát a volt párja neveli.(nem élünk együtt nincs közös háztartás semmi)
erről van végzés is régebbről, viszont a körülmények nagymértékben változtak így a mostani tartásdíj összege veszélyezteti a kisebb gyermek ellátását.
Konkrétan 39000 ftból 30000 ft csak tartásdíj. így 9000ből kellene nekik megélni havonta.
milyen úton tudjuk kérni a csökkentést vagy a megszüntetést? formanyomtatvány megfelelő amit a hivatalos oldalról töltök le? illetve az anyakönyvi kivonat csatolása nem lehetséges mert az a gyermek apjánál van és nem adja ide.Hivatalból tudják rá kötelezni,vagy a Párom másolatot kikérhet?Ha igen hol?
Bármilyen kérdésre válaszolok ami előrébb mozdít minket.
Elöre is köszönöm a válaszokat.
Erdekes ez a biro, mert azt is mondta, faxoljam el, hogy egyetertek a keresettel. Biro letere tudhatna, hogy az nem ervenyes az eredeti alairasom hianya miatt.
De gondoltam arra. Pont azert nem mentem el. Le kellett volna zarni azzal, ami a kereserben volt. A beidezett paragrafus pont errol szol nem?
ha nem jelensz meg, akkor bírósági meghagyás lesz, illetve teljes perköltség viselés. sokkal egyszerűbb lett volna, hogy legalább írásban nyilatkozol, hogy egyetértesz a keresettel, vagy a volt pároddal peren kívül vagy a perben megegyeztek. ilyenkor mérsékelt illetéket kell fizetned.
a tartásdíjat konkrét összegben kell kérni, illetve megállapítani.
arra nem gondolsz, hogy esetleg a bíró nem akar szarakodni az ügyeddel, ha könnyen is meg lehet oldani?
Igazabol ilyet sem lattam meg, hogy targyalas kozben felhivjak a tavolmaradt felet. De a lenyeg, hogy a biro azt is mondta, hogy kornyezettanulmany, meg kismillio nyavaja lesz ha passziv maradok. A kereset nem megallapitasrol szol, hanem egy konkret, adott osszegrol.
Akkor az idezett paragrafus smafu? Tiszta rohejes volt a jelenet amugy. Es meg kerdezi a telefonban, hogy mikor legyen a masodik targyalas. En mondjam meg? Telefonban? Nem akarok elmenni, sem irogatni.
Üdv!
Ma volt targyalas gyerektartasrol. En, mint alperes nem mentem el. Az ex, mint felperes egy fix osszegu tartasdijrol adott be korabban keresetet.
A targyalas kozben felhivott es atadta a bironak a telefont, o pedig ki volt akadva, miert nem jelentem meg. Mondtam, hogy azert, mert egyetertek a keresettel es a kikuldott idezo vegzesben benne van, hogy:
"Ha az elso targyalast az alperes mulasztja el es irasbeli vedekezest nem terjeszt elo, a birosag a felperes kerelmere az alperest az idezessel kozolt kereseti kerelemnek megfeleloen birosagi meghagyassal kotelezi egyben marasztalja a felperes koltsegeiben... 1952.III.136.pf 1-2 bek.
Erre a biro azt mondta, az nem ugy van. Hat akkor hogy?
Mivan ha a masodikra sem megyek el es nem is irok nekik semmit? Tehat passziv maradok.
A nettó bérből számítják a gyermektartást. Természetesen azért, ha nagyon indokolható volt annak a kölcsönnek a felvétele, és a gyermek eltartását ennek a figyelembe vétele nem veszélyezteti, akkor bizonyos mértékig a kölcsön tényét értékeli a bíróság a gyermektartás meghatározásakor.
Üdvözlök mindenkit!
Arra kérdésemre szeretnék választ kapni, hogy ha valakinek van dolgozói hitele, akkor az a béréből le jön és az után fizeti a százalékos gyerektartást, vagy ilyen esetben a dolgozói hitelt figyelmen kívül kell hagyni?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Szép estét.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02