anyakönyvi kivonat

monalisa1 # 2006.07.13. 17:25

A gyerek születése helye szerinti anyakönyvi hivatal akár postafordultával küld egy új születési anyakönyvi kivonatot., ajánlott-tértivevényes levélben pár soros kérelem mellett, néhány ezer forintos okmánybélyeg ellenében.

A dolog ilyen egyszerű.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.07.13. 17:14

Nem hiszem, hogy ne állítanák ki az új anyakönyvi kivonatot, ha a régit nem adod le. Hiszen akár el is veszhetett, az nem lehet akadálya az új adatokat tartalmazó kivonat kiadásának.

A volt férjed meg hadd örüljön, ha ez neki öröm. Arra azért felhívhatod a figyelmét, hogy az immár valótlan adatokat tartalmazó okirat tulajdonképpen hamis, az esetleges felhasználása bűncselekmény.

ildianya # 2006.07.13. 15:06

ui.

megteheti ezt az ex, hogy egy hivatalos papírt visszatart?
úgy, hogy valójában neki mostmár hivatalosan sincs semmi köze a gyerekemhez?
őt ezért senki nem kérheti számon? vagy számonkérettethetem? (nem áll tőlem messze, hogy megtegyem, már ha ő ennyire nem akar kommunikálni velem)

köszi mégegyszer a remélhető segítségeteket

ildianya # 2006.07.13. 15:04

válás volt apaság vélelmének megdöntésével.

a gyerkőcöt az igazi apa azóta elismerte hivatalosan is.

a volt férj nem hajlandó visszaszolgáltatni az eredeti anyakönyvi kivonatot, amit viszont a gyámhivatal kér tőlem. hiába kerstem telefonon, hagytam több üzenetet, nem hajlandó semmire.

mit tehetek?

ha írok neki, hogy ha nem küldi el, akkorhivatalos szervekhez fordulok (ez csak erős kérés v. már fenyegetés is?), akkor szalad az ügyvédjéhez, hogy én fenyegetem és még én járok rosszul.

mellesleg fogalmam sincs melyik az a szerv, akihez fordulhatnék...

szóval hogy szerezzem vissza?

a bíróságnál nincs, azt már visszaírták, hogy csak a fénymásolat van náluk.

ötletek? vagy konkrétumok?

köszi szépen