A következő sürgős kérdésem lenne:
Az ex notórius nemfizető, a gyerekek nálam (3 kiskorú) illetve nála (1 nagykorú, még tanul).
Voltak időszakok (több, mint 1 év) amikor semmit nem volt hajlandó fizetni. Ezidő alatt én is olyan gyalázatos körülmények között éltem a 3 gyerekkel, hogy - értelem szerűen én sem tudtam felé tartásdíjat fizetni.
Végül végrehajtást kértem. Ekkor hajlandó volt egyezkedni, és - sajno szóban és SMS-ben - megegyeztünk, hogy az ő tartozását csökkentjük az enyémmel, a fennmaradót pedig részletekben törleszti.
Ezt egy rövid ideig teljesítette is. Amikor abbahagyta, és nem tudtam vele megegyezni, a többi fennálló tartozására újból kértem a végrehajtást.
Erre most megbolondult, és forintra ugyanannyira ő is végrehajtást kért ellenem.
Az én ügyemben csak ül a végrehajtó a papírokon, de ő 27-én beadta, és 31-én meg is kaptam.
A kérdésem:
Az, hogy a mindkét oldalon fennálló tartozások netto végösszegét vegyék, az kérhető-e?
Elég furcsa és felháborító lenne, hogy annak ellenére, hogy nála remény sincs a végrehajtásra, (288 ezer forint) rajtam bevasalják a 73 ezer forintot!
Megtehetik?! Ez valahogy szerintem ellenkezik a gyerekek érdekeivel, nem?!