Joaquin
„Mi van akkor, ha az örökös ezt megvétózná, vagy nem engedné, mit tehet?”
Kire vonatkozik a kérdés?
Joaquin
„Mi van akkor, ha az örökös ezt megvétózná, vagy nem engedné, mit tehet?”
Kire vonatkozik a kérdés?
„ha az örökös ezt megvétózná, vagy nem engedné, mit tehet?”
Ezt a szerződő tudná megváltoztatni még életében. Fel is mondhatja, anélkül, hogy újat kötne. Akkor neki fizet a biztosító, sem az örökös, sem a kedvezményezett nem kap belőle. A pénzzel meg azt tesz életében, amit akar. Akár irány Hawaii.
oligaliga
Köszönöm szépen a választ.
Tehát akkor jól sejtettem, hogy ha a biztosított, aki egyben a szerződő is elhalálozna, akkor a szerződésben megjelölt kedvezményezett kapja a befektetéshez kötött életbiztosításban szereplő aktuális összeget, ami ugye hagyatéki eljárás alá nem esik, így illeték és minden mentes.
Mi van akkor, ha az örökös ezt megvétózná, vagy nem engedné, mit tehet?
Joaquin
Senki. A biztosítási esemény (biztosított halála) esetén a kedvezményezett jogosult a biztosítási összegre a biztosítási szerződés alapján. Határozott idejű szerződés esetén a lejáratkor esedékes összeget a szerződés szerinti félnek fizetik ki, feltéve, hogy a biztosított a szerződés lejáratakor még életben van.
Üdvözlök mindenkit.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy..:
Ilyen esetben mi a helyzet? Ki örökli lényegében a szerződés összegét?
Köszönöm szépen előre is a választ.
Nem nagyon mi a kérdés. A biztosítási összeget a kedvezményezettnek fizetik ki.
Üdvözlöm!
Egy lejárt életbiztosítással kapcsolatban érdeklődöm. A férjem volt a biztosított, a volt felesége a szerződő és a két fiuk a kedvezményezett. Időközben elváltak, a biztosítási díjat közösen fizették tovább. A gyerekeknek mi vettünk egy lakást, amelyet most a nagyobbik fiú lakik, mert a kicsi még tanul. A volt feleség azt ígérte, hogy lejáratkor a gyerek elkapja a pénzt, ami megilleti. Sajnos ez nem így történt. Megkeresésünkre azt válaszolta, hogy csak a gyerekeknek van joguk efelől érdeklődni, a volt férjének semmi köze a pénzhez. Sejtésünk szerint már nincs meg a pénz, de egy remény maradt. Mégpedig az, hogy a kisebbik még nincs 18 éves. Nem tudom ez lehet-e segítség a nagynak is, úgy értem lehet-e arról szó, hogy ez a pénz esetleg egy gyámhatóság által felügyelt számlán van? Hozzá juthat-e valaha a két gyerek illetve a nagykorú vagy azzal, hogy - a hölgy kérésére - megvártuk a nagykorúságát el is vesztette a kedvezményezettségét? Mit tehetünk, hogy a kicsi megkapja a pénzt és ne járjon úgy, mint a nagy? Válaszát köszönöm!
Köszönöm segítségüket eddig is ez a két álláspont volt bárkit kérdeztünk így sajnos még mindig nem sikerült választ kapni a kérdésemre. Tisztelettel
Hogyan lehetne rajta özvegyi jog, ha nem része a hagyatéknak? Ahhoz nem PK vélemény kellene, hanem törvény. A Ptk. 615. § (1) nyilvánvalóan az örökhagyó vagyonáról szól.
„Ha özvegyi joggal terhelt akkor csak anyu halála után tudják felvenni az összeget”
Igen.
„ vagy ha most szeretnék megkapni akkor anyunak is jár egy gyerek résznyi jól tudom?”
Ez viszont nem így van, mivel nem örökség, nem lehet szerintem megváltani az özvegyi jogot, illetve csak közös megegyezéssel.
Nem a hagyaték része, de van rá PK állásfoglalás, hogy van özvegyi jog is.
„Özvegyi joga viszont lesz rajta édesanyádnak.”
Szerintem nem. Ez ugyanis nem a hagyaték része. (Nem volt ugyanis az örökhagyó vagyona.)
Köszönöm szépen gyors válaszát. Ha özvegyi joggal terhelt akkor csak anyu halála után tudják felvenni az összeget vagy ha most szeretnék megkapni akkor anyunak is jár egy gyerek résznyi jól tudom?
Özvegyi joga viszont lesz rajta édesanyádnak.
Akkor a férj gyerekei kapják a biztosítási összeget.
Tisztelt Fórum!
Édesanyám munkahelyén kötött egy munkavállalói önkéntes balaesetbiztosítást ahová a házastársat is belehetett venni. A férje meghalt kedvezményezettet nem adtak meg mivel úgy gondolták hogy egymás után örökölnek a férjnek van két gyereke azt szeretném kérdezni igy csak a férj gyerekei örökölnek vagy az anyukám is?
Tisztelettel.
Az egy szokatlan általános szerződési feltétel lenne, ami csak akkor válik a szerződés részévé, ha a felek részletesen megbeszélték, és kifejezetten megállapodtak benne.
Akárhogy is, még mindig az a főszabály, amit én írtam. Amit pedig előttem írtak, az egy kivételes lehetőség, kb 5% valószínűséggel.
Ha a kötvényből más nem következik.
Nem a kedvezményezett, hanem a biztosított örököse kapja a biztosítási összeget
Gezaba53
Ha mas kedvezmenyezett nem volt jelolve es o az egyeduli orokose az elhunyt kedvezmenyezettnek,akkor a biztosito neki szolgaltat.
Attól függ, mi van a biztosítási kötvényben erről, illetve van-e valami.
Tisztelt Ügyvéd Urak és Hölgyek!
Biztosítás ügyben kérem segítségüket:
Egy életbiztosítás kedvezményezettje, baleset folytán meghalt a biztosítottal együtt.
A kedvezményezett fia, mint örökös, megkaphatja-e a biztosítási összeget?
Tisztelettel: Gézabá53
Kedves Óbudafan, kisgator,
nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást.
Üdv:
S.
A Ptk. szerint a kedvezményezett kijelölése hatályát veszti, ha a kedvezményezett a biztosítási esemény bekövetkezte előtt meghal.
Tisztelt SEEHASE!
4 évig biztosítóztam,lehet hogy én tudom rosszul,de ne hagyja figyelmen kívül ezt a lehetőséget sem. A kedvezményezett halálával megszűnik a biztosításban mint (szereplő) Tehát felvetése igaz.
Viszont ha mégis kifizetésre kerülne a sor természetesen hagyatéki ,ahogy írja és az örökösök megkaphatják.
Majd mikor a biztosító ezt ÁTÉRTÉKELI visszakéri.
Szóval ezt a felvetést említsék meg ,majd vessék papírra,majd próbálják meg valakivel aláíratni,a biztosítóban.
Ha sikerül.
Véleményem szerint ,mivel a kedvezményezett nem tud eljárni az ügyben (mert halott). Ha a postás mégis kivinné és valaki azt átvenné nos az nem lenne szép dolog. A bankszámlára való utalás ITT lehetetlen !(nincs aki megadja mert személyesen igazolni kell kilétünket szerepünket a szerződésben)
Szóval az életben lévő két KEDVEZMÉNYEZETT veheti fel a saját és az elhunyt által "átruházott" biztosítási összeget.
Üdvözlettel
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |