Családi ház elhagyása

Beowulf # 2006.08.17. 15:28

Tudom...
De sajnos a barárnőm már megoldotta a helyzetet... =(
De szerencsére átkerült a nagymamához és ott egyelőre jól érzi magát.
Köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.15. 07:52

Félig vicceltem ám. A 16. életévét betöltött gyermek a szülői házat a szülők beleegyezése nélkül is elhagyhatja - de a gyámhatóság hozzájárulása ehhez is kell.

Beowulf # 2006.08.14. 18:06

Értem...Ezt még megbeszélem a barátnőmmel...Amúgy már beszéltünk róla csak az a kérdés, hogy engedélyezi-e majd a gyámhatóság...
Köszi!

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.14. 08:07

Akár el is veheted feleségül, és rögtön nagykorú lesz. Igaz, gyámhatósági engedély kell hozzá.

Beowulf # 2006.08.14. 07:56

17 éves. Én már nagykorú vagyok és már dolgozom. Szüleimnek nincs ellenére, hogy idejöjjön...

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.14. 06:45

Hány éves?

Beowulf # 2006.08.14. 05:45

Sziasztok!
A következő gonddal fordulok hozzátok:
1,5 éve vagyok együtt a barátnőmmel. azóta sok minden kiderült a családjáról... A szülei elváltak, de az anya újra házasodott és a b.nőmet a bíróság neki ítélte. Mikor megismerkedtem vele azt hittem normális családi körülmények közt él, de ahogy telt-múlt az idő kiderült, hogy az anyával nagyon nincs rendbe valami. A b.nőm folyton panaszkodott, hogy az anyja így kiabál vele meg megfenyegette késsel és múltkor úgy megverte, hogy bedagadt a fél arca és alig ismertem rá, tiszta kék zöld folt volt... Múlthéten sikerült elszöknie 2 órára(tudni illik nem engedik sehova) és bementünk a gyámhatóságra. Felvették a jegyzőkönyvet amit múlthét pénteken már ki is küldtek az anyának. A kérdésem az lenne, hogy mikor lesz ebből valami?Hogy most mikor kezdödik el, hogy behívatnak minket egy közös elbeszélgetésre vagy akármi? Meg ha az anya nagyon akadékoskodik akkor mit lehetne tenni ellene?Vagy akármilyen ötlet,hogyí a barátnőm elkerüljön otthonról mert már nem bírja ott sokáig!... A segítségeket előre is köszönöm!