Szép napot mindenkinek.
Szeretnék segítséget kérni.
1.5 évvel ezelőtt született egy fiam,de az apukája nem akarja őt elismerni, se a nevére venni a gyerektartásról meg ne is beszéljük.....
Egy évvel ezelőtt megjelent a bíróságon a fiam apja aki ott elismerte,hogy velem kapcsolatba volt és ,hogy ő az apa......
Én pont akkor váltam el az ex férjemtől amikor fogant a baba ezért az exem nevére került anno automatikusan.
Ő azonnal beadott egy papírt a hivatalba,hogy kerüljön le a nevéről a fiam ,mivel,hogy nem az övé!
Nekünk van az exemmel egy közös fiúnk is,de a felügyeleti jogot az exem kapta.
Ez a tárgyalás azért volt mert Én egy éven belül váltam el!
Tehát a második fiam apja akkor egyszer jelent meg a bíróságon és azóta sem!
Nincs bejelentett lakcíme, de tudom ,hogy hol lakik és Én ezt a bíróságon el is mondtam.
Küldik neki az értesítést a tárgyalásokról,de mivel nem veszi át a papírt és a kedves neje sem…ezért mindig csak egyedül Én vagyok az aki elmegy a tárgyalásra.
Jelenleg a fiam az Én vezetéknevemet kapta,de szeretném ha végre már az apja nevére kerülne és gyerektartást is fizetne!
Mi nem éltünk együtt a fiam apjával és sajnos csak a szeretője voltam, mert ahogy írtam is Ő mai napig is nős ember.
Mit javasolnak mit tudok tenni,hogy végre a gyerekem megkapja az apja nevét és ,hogy ne egyedül kelljen a bíróságon ácsorognom hanem ő is megjelenjen?
Vagy egyáltalán így is a nevére fog kerülni a fiam?
Hogy teheti meg,hogy nincs bejelentett lakcíme?!?!?!
Nagyon köszönöm a válaszokat!