Egészségügy_TB_SOS

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.15. 11:46

Ezt sajnos, nem tudom. (Látod, más is buta. :) )
De biztos, hogy egy telefonra megmondják.

Szaszeszka # 2006.09.15. 11:25

Köszi és bocs ha butának tűnök, de ezek nem mindennapi dolgok...és szerencsére van ez a fórum :)

Azt még meg tudod nekem mondani, hogy szintén az esküvőből kifolyólag, a TB-nek be kell jelentenem, hogy megváltozott a nevem? Kell új TB-kártya? Vagy ezen kívül hova kell még bejelentenem, APEH? (az okmányirodát tudom :)

Köszi!

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.15. 11:22

:) Semmi "szeretnék lenni"! Jelentsd be hogy te vagy.

Szaszeszka # 2006.09.15. 11:17

Kedves kbs!

Köszi a választ. És akkor csak bemegyek az eg.bizt. pénztárba, és megmondom, hogy én szeretnék lenni az eltartója az apja helyett? :-)

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.15. 11:07

Annyira lehet, hogy a törvény szerint is első sorban te vagy a tartásra kötelezett.

Szaszeszka # 2006.09.15. 10:36

Kedves k.ani!

Azt gondoltam, hogy ott lehet elintézni, de inkább az első kérdésem válaszára lennék kiváncsi, amit az eltartással kapcsolatban irtam. Lehetséges, hogy én legyek az eltartója?

Idézem:
Sziasztok!

Nyáron volt az esküvőm, és ezzel kapcsolatban jött elő egy kérdésem. Párom évek óta nincs bejelentve, de hogy kapjon eg-ügyi ellátást, így az apukája az eltartója. Viszont mivel elköltöztünk, be akarjuk jelenteni az új címet, és én akarok lenni az eltartója. Megoldható ez? Hogyan kell elintézni?

Segítséget előre is kösz!

k.ani # 2006.09.15. 09:55

Szia!
A lakóhely szerint illetékes Egészségbiztosítási Pénztárnál lehet elintézni.

Szaszeszka # 2006.09.15. 07:39

Ehhez kapcsolódóan még egy kérdésem lenne. Jogilag lehetséges, hogy valaki megnősül,és az apja marad az eltartó, amikor nem is ott lakik?

Köszi!

Szaszeszka # 2006.09.15. 07:36

Sziasztok!

Nyáron volt az esküvőm, és ezzel kapcsolatban jött elő egy kérdésem. Párom évek óta nincs bejelentve, de hogy kapjon eg-ügyi ellátást, így az apukája az eltartója. Viszont mivel elköltöztünk, be akarjuk jelenteni az új címet, és én akarok lenni az eltartója. Megoldható ez? Hogyan kell elintézni?

Segítséget előre is kösz!