Tartásdíj - nappali tagozatostól

ChatNoir # 2007.01.07. 18:04

Sziasztok!
Kérdésem: Igaz-e/létezik-e olyan intézmény, mely szerint ha a tartásdíj fizetésére kötelezett nappali tagozatos egyetemi hallgató, és nincs állandó munkahelye+keresete, a kérheti a tartásdíj állam általi megelőlegezését/átvállalását? Ha igen, ezt a gyámhatóságon ő kérheti, vagy a gyermeket nevelő szülő?

Köszönöm!

erzsokae # 2007.01.07. 18:45

Tudomásom szerint, ha az állambácsi meg is előlegezi az anyukának a tartásdíjat, azt be fogja hajtani apukán amint tudja:(((

Azért ez nem úgy jár, hogy apuka helyett fizenék csauk úgy szivességből. Mivel elsődlegesen a gyermek ellátása a fontos , megelőlegezi az állam, és aztán amint van keresete az apának, azonnal fogaja a fizetéséből, már amennyire tudja a szimpla aktuális gyerektarás mellett. Legjobb tudomásom szerint a kettő együtt nem haladhatja meg a majdani fizetés 50%-át, de annak erejéig letiltják majd a fizetést.
csak együttérzésből jegyzem meg: Jobb volna valami mellékes kereset, amiből tudna fizetni valamennyi gyernektartást. Ugyanis az nem vész el, csak tolódik és rakódik. Utólag az állambácsinak is vissza kell fizetni, ugynis nem tartja az senki gyerekét csak úgy. Az, hogy megelőlegezi a gyerek érdekében történik.

ChatNoir # 2007.01.07. 19:26

Ilyesmire gondoltam én is, figyelmeztettem is az illetőt, de tudni szeretné, egyáltalán van-e rá lehetőség és hol kell kérelmezni. Szerintem gyámhatóságnál.

derill # 2007.01.07. 20:34

Gyámhivatalnál és az anyuka kérelmezheti. Kell hozzá tartásdíjat megállapító határozat és eredménytelen végrehajtási lap. Menjen be a gyámhivatalhoz, elvileg formanyomtatvány van hozzá és még sok mindent kell igazolni (rezsit stb.).

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu