Liza!
Hát igen, azóta én is rájöttem. :)
Liza!
Hát igen, azóta én is rájöttem. :)
Elmó!
Akkor van értelme az egy rovatot érintő módosításnak, ha az alapító okirat olyan része módosul, amely nem érint a "létesítő okirat keltén" kívül más cégjegyzéki rovatot, de ugye azt is be kell a cégbíróságnak küldeni.
Pl. a cég által megalkotott eljárási szabályt utóbb módosítják
Mindenki csak azt veszi észre, amit észre akar venni. :)
Nem találkoztam még hiánypótlás nélküli elutasítással kevesebb lerótt illeték/befizetett költségtérítés miatt, csak hiánypótlással. Szerencsére, mert egyébként - és nem csak cégügyekben - esetleg eltérhet a jogi képviselő jogi álláspontja a bíróságétól, amit egy hiánypótlási eljárásban ki is lehet fejteni.
De hát uyge azt a legegyszerűbb észrevenni, hogy mondjuk nincs leróva (elég) illeték.
És ugye először ezt kell(ene) vizsgálni, a többibe érdemben bele se kezdhet
Hát ugye a cégbíró csak szoros határidőben utasíthat el hiányp. nélkül. Ha nem akarja ezt megtenni, akkor egyszerűen túllépi a határidőt és hiánypótoltat.
Köszi megoldottam.
Az eset még 2004-ben volt, akkor még csak a gépemben volt szerződésminta. :-)
Azt javaslom, hogy térjetek át szerződésmintára. Azalapján új társasági szerződést kell csinálni és ez egyszeri 5000,- Ft-os módosítás. Az alapító okiratot 2007. szeptember 01-ig úgyis az új Gt. szerint kell módosjtani.
Csak részben kapcsolódik ide, egy kicsit off, de hogy szörnyülködhessetek:
Az egyszem módosítás: új fióktelep létesítése. Balgán azt gondoltam, hogy az illeték 5 000,- , mert csak egy cégrovat változik.
Jön a hiánypótlásra (!) felhívás további 3 000,- Ft illeték lerovása végett, hogy bizony az akkor is 2 cégrovatot érint. Ugye mindenki emlékszik a 8. cégrovatra: létesítő okirat kelte, módosítva, dátumok.
Csak két bajom van az egésszel:
Nem kell sem illetéket, sem költségtérítést fizetni.
ctv 53 §
Biztos volt róla szó, de most nem találom.
Csak tevékenységi kör (pontosabban másik tevékenységi kör főtevékenységi körként megjelölése) változik. Jól emlékszem hogy nem kell illetéket fizetni? Mi van a költségtérítéssel? Illetve ez illetékfiz. szempontjából nem számít szerződés-módosításnak?
Konkrét jogszabályhely jól jönne. Köszi.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02