Arra szeretnék kérdezni felvilágosítást, hogy magyarországi (Bp- bejegyzett) cég külföldi vagyona, érdekeltsége, bankszámlája felől hol, és hogyan lehet infót szerezni hivatalos úton.
Apeh, vagy Cégbíróság ... mérleg?
Mérlegből láthatóak ezek az adatok?
Melyik éviből, pl. külföldi ingatlan esetén? A vásárlás évét leíróból, vagy az mindig szerepel, minden évben fel van tüntetve?
S ha a mérlegből láthatóak ezek az adatok, akkor annak melyik részéből?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
külföldön lévő cégvagyon föllelése hol?
A másik rovatban már megkérdeztem: mi közöd hozzá? Mármint ahhoz, hogy valakinek konkrétan milyen tulajdontárgyai vannak.
A mérlegből legfeljebb az lesz látható, hogy van ilyen vagyon. Ha azért kérdezed, mert végrehajtást kezdenél a cég ellen, akkor a végrehajtónak jelentsd be, hogy szerinted melyik országban van ilyen cégvagyon, és majd a végrehajtó meg tudja keresni az illetékes külföldi hatóságot.
Követelés behajtása miatt kérdeztem.
Magyarországi bíróság általi elsőfokú ítélet lehet elegendő alap arra, hogy rendeljenek el biztosítékot, biztosítékképzést a cégnél? (ha a majdani kifizetés veszélyeztetettségét igazolni sikerül)
Ha bíróság rendelhet el biztosítékképzést, vagy biztosítékfoglalást, akkor esetleges külföldi vagyonelemre ezt külföldi bíróság teheti meg? s ott kell kérni is esetleg? vagy magyar bíróság "keze" elér külföldre is a magyarországon bejegyzett cégvagyon vonatkozásában?
Kovács-Béla-Sándor részére:
Válaszaidat köszönöm, a cégvagyon mibenléte azért érdekel, és érint, kiváncsiságon túl, mert jelentős összeggel tartoznak, ezt I.fokú bíróság megítélte, és mivel harsányan alkudoznak, és fenyegetnek, ezért vagyok kíváncsi rá.
Arra kell kíváncsinak lenned, hogy van-e fedezetük, és hogy fennáll-e az elvonás veszélye. Nem arra, hogy konkrétan mijük van.
Az meg hogy alkudozni próbálnak érthető, de nem komolyan vehető.
„"Arra kell kíváncsinak lenned, hogy van-e fedezetük, és hogy fennáll-e az elvonás veszélye.”"
OK, ezt értem, csak... hát honnan, vagy hogyan (mi alapján) lehet ezt megbecsülni?
'Hiszemre', 'hozomra' irreálisnak tűnik.
Te mi alapján alkotmál véleményt arra vonatkozólag, hogy a tartozásban lévő cégnek van-e feléd fedezete, s hogy fennáll-e a fedezetelvonás veszélye? Ezt - szubjektív elemeken túl - hogyan lehet 'véleményezni' objektív módon?
Ha a követelés jogalapját és összegszerűségét teljes egészébenb bizonyítani lehet közokirattal, vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal, akkor lehet kérni biztosítási intézkedés elrendelését az eljáró bíróságtól.
„Arra kell kíváncsinak lenned, hogy van-e fedezetük, és hogy fennáll-e az elvonás veszélye.”
OK, ezt értem, csak... hát honnan, vagy hogyan (mi alapján) lehet ezt megbecsülni?
'Hiszemre', 'hozomra' irreálisnak tűnik.
Te mi alapján alkotmál véleményt arra vonatkozólag, hogy a tartozásban lévő cégnek van-e feléd fedezete, s hogy fennáll-e a fedezetelvonás veszélye? Ezt - szubjektív elemeken túl - hogyan lehet 'véleményezni' objektív módon?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02