külföldön lévő cégvagyon föllelése hol?

klaus # 2007.04.02. 13:11

Arra kell kíváncsinak lenned, hogy van-e fedezetük, és hogy fennáll-e az elvonás veszélye.
OK, ezt értem, csak... hát honnan, vagy hogyan (mi alapján) lehet ezt megbecsülni?
'Hiszemre', 'hozomra' irreálisnak tűnik.

Te mi alapján alkotmál véleményt arra vonatkozólag, hogy a tartozásban lévő cégnek van-e feléd fedezete, s hogy fennáll-e a fedezetelvonás veszélye? Ezt - szubjektív elemeken túl - hogyan lehet 'véleményezni' objektív módon?

ObudaFan # 2007.04.02. 11:40

Ha a követelés jogalapját és összegszerűségét teljes egészébenb bizonyítani lehet közokirattal, vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal, akkor lehet kérni biztosítási intézkedés elrendelését az eljáró bíróságtól.

klaus # 2007.04.02. 11:14

"Arra kell kíváncsinak lenned, hogy van-e fedezetük, és hogy fennáll-e az elvonás veszélye.”"
OK, ezt értem, csak... hát honnan, vagy hogyan (mi alapján) lehet ezt megbecsülni?
'Hiszemre', 'hozomra' irreálisnak tűnik.

Te mi alapján alkotmál véleményt arra vonatkozólag, hogy a tartozásban lévő cégnek van-e feléd fedezete, s hogy fennáll-e a fedezetelvonás veszélye? Ezt - szubjektív elemeken túl - hogyan lehet 'véleményezni' objektív módon?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.04.02. 11:09

Arra kell kíváncsinak lenned, hogy van-e fedezetük, és hogy fennáll-e az elvonás veszélye. Nem arra, hogy konkrétan mijük van.
Az meg hogy alkudozni próbálnak érthető, de nem komolyan vehető.

klaus # 2007.04.02. 11:00

Követelés behajtása miatt kérdeztem.

Magyarországi bíróság általi elsőfokú ítélet lehet elegendő alap arra, hogy rendeljenek el biztosítékot, biztosítékképzést a cégnél? (ha a majdani kifizetés veszélyeztetettségét igazolni sikerül)

Ha bíróság rendelhet el biztosítékképzést, vagy biztosítékfoglalást, akkor esetleges külföldi vagyonelemre ezt külföldi bíróság teheti meg? s ott kell kérni is esetleg? vagy magyar bíróság "keze" elér külföldre is a magyarországon bejegyzett cégvagyon vonatkozásában?

Kovács-Béla-Sándor részére:
Válaszaidat köszönöm, a cégvagyon mibenléte azért érdekel, és érint, kiváncsiságon túl, mert jelentős összeggel tartoznak, ezt I.fokú bíróság megítélte, és mivel harsányan alkudoznak, és fenyegetnek, ezért vagyok kíváncsi rá.

ObudaFan # 2007.04.01. 11:54

A mérlegből legfeljebb az lesz látható, hogy van ilyen vagyon. Ha azért kérdezed, mert végrehajtást kezdenél a cég ellen, akkor a végrehajtónak jelentsd be, hogy szerinted melyik országban van ilyen cégvagyon, és majd a végrehajtó meg tudja keresni az illetékes külföldi hatóságot.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.31. 19:31

A másik rovatban már megkérdeztem: mi közöd hozzá? Mármint ahhoz, hogy valakinek konkrétan milyen tulajdontárgyai vannak.

klaus # 2007.03.31. 15:39

Arra szeretnék kérdezni felvilágosítást, hogy magyarországi (Bp- bejegyzett) cég külföldi vagyona, érdekeltsége, bankszámlája felől hol, és hogyan lehet infót szerezni hivatalos úton.
Apeh, vagy Cégbíróság ... mérleg?
Mérlegből láthatóak ezek az adatok?
Melyik éviből, pl. külföldi ingatlan esetén? A vásárlás évét leíróból, vagy az mindig szerepel, minden évben fel van tüntetve?
S ha a mérlegből láthatóak ezek az adatok, akkor annak melyik részéből?
Válaszaitokat előre is köszönöm.