- Ha hat hónapon belül nem jelent be a cég új beltagot, akkor kényszervégelszámolásra kerül sor. Tekintettel arra, hogy bt. esetén a tag halálakor az örökös csak a többi taggal való megállapodás alapján lesz tag, így automatikus öröklés nincs.
- Lehetséges, a fentiek szerint. Ugyanakkor esetleg perben megpróbálhatod az ajándékot visszakövetelni, arra tekintettel, hogy meghiúsult az a várakozás, ami nélkül nem ajándékoztál volna, tudniillik, előbb hunyt el, mint vártad, márpedig te nem a fiúnak akartál ajándékozni. Persze ha a fiú bizonyítja, hogy nem ajándékozás volt valójában, hanem egyfajta elszámolás a felek között, akkor ez nem fog bejönni.
Cég öröklése
ObudaFan
2007.04.06. 18:18
szavill
#
2007.04.06. 13:36
Kedves Fórumozók!
- Férjemnek már házasságunk előtt volt egy Betéti Társasága. Õ volt a beltag, anyósom a kültag. Anyósom halálával én lettem a kültag, a férjem maradt a beltag. Aláírási jogom nincs. A férjem most meghalt. Mint kiderült a Cég sajnos veszteséges. Ki örökli a Céget? Közös gyerekünk nincs, de a férjemnek van egy fia az első házasságából. Úgy hallottam, hogy Õ nem akarja a Céget. Akkor most mi lesz? A Cég meg fog szűnni?
- Férjemmel közösen 50-50 %-ban van egy ingatlanunk. Az ingatlan az én különvagyonom volt, de mivel közösen újítottuk fel, a felét ajándékozási szerződéssel a férjemre írattam.
A fiú szeretné a ház felét mielőbb megkapni.
Kérdésem: Lehetséges az, hogy a veszteséges Cégre nem tart igényt, de a ház felére igen?
Vagy a veszteséget vigyem én a házat meg Õ?
Köszönettel
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog
bíróság
büntetés-végrehajtás