egyéni vállalkozó melletti csendes társ

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.29. 21:18

De mi ebben az üzlet neked?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.29. 21:18

Az nem kérdés. Az egy egyszerű kölcsönszerződés, még szóban is érvényes. Igaz, adott esetben bizonyítani kell tudni.

ntamas007 # 2007.05.29. 18:07

Kedves Fpetike!

Igazából pont erre vagyok kíváncsi: hogyan kaphatom vissza az autókba befektetett pénzt.
Így visszaolvasva a kérdésemet, tényleg félreérthetően fogalmaztam, ezért gondoltátok ti azt, hogy az autók értékén felül, más részesedésre is gondoltam.

Dr.Attika # 2007.05.28. 19:13

A csendestársi jogviszonyt a német cégjoggal ellentétben a magyar jog nem ismeri. Ebből kifolyólag kérdésére válasz : sehogy. Létezik "nyakatekert" jogi megoldás a problémára, de ezt egym ilyen fórumon nem kívánatos taglalni.

ntamas007 # 2007.05.28. 18:38

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, az alapszitu a következő: adott egy egyéni vállalkozó (közuti árufuvarozó), akivel közösen fele-fele arányban vásárolnánk 2 darab teherautót. A gépjárművek az ő nevére lennének megvásárolva, mert így tudja a vállalkozásába bevinni. A kérdés az lenne, én mint csendes társ hogyan tudnám bizonyítani és biztosítani részesedésemet a teherautókban. Ehhez milyen megállapodásra lenne szükség? Fontos hogy a nevem a gépkocsik papírjain nem szerepelhet.

Segítségeteket előre is köszönöm,
Tomi