Te annyival felelsz, amennyit befizettél, vagy ha még nincs egyéves a cég, és nem volt a teljes törzstőke befizetve, amennyivel még azt ki kell pótólni. Egyébként írásban tiltakozz az ügyvezetőnél a szerződés ellen, és akkor még a cég esetleg később a károkért perelheti is őt.
KFT ügyvezető lemondatása
Ha 50%- om van egy Kft-ben és a társam az ügyvezető, szintén 50%-kal. Én is a cégben dolgozom, és a társam egy olyan kötelezettséggel járó szerződést akar kötni, mely komoly kockázattal jár. Ebben nem kívánok részt venni, mit tehetek? Hogyan lehet kizárni a felelősséget egy pénzügyi bukás esetén?
Megfordult a fejemben, hogy végső esetben eladom neki, vagy bárkinek a részem, -mivel kilépni nem lehet-ilyenkor mennyit kell neki kifizetni?
A saját tőke felét?
Ezért választottuk ketté a jogot az apa-fiúi megbeszélésektől Obudafannal.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat! Valóban, én is úgy gondolom, hogy a megbeszélés lenne a legjobb megoldás. Azonban egy fafejű, makacs, konok, önfejű de mindezekkel együtt rendkívül büszke(!) 60 feletti emberrel, aki úgy goldolja, hogy én a kis taknyos (30+) most bele akarok szólni abba amit ő létrehozott (és mellesleg mára gyakorlatilag le is rombolt), és pláne elfogadtatni, hogy ezután nem kezelheti a céges számlát úgy mint a saját pénztárcáját......hát legalábbis kemény dió!
A feljelentés lehetősége tudom megvan, de azért az tényleg durva lenne, így ez egyelőre nem jöhet szóba.
Ha legalább 5%-od van a cégben, akkor a cég nevében pert tudsz indítani az ügyvezető ellen kártérítés iránt. De ennél egy megbeszélés tényleg jobb lenne.
Üdvözlet!
Jogilag nem lehet semmit tenni. A problémát csak egy apa-fiú megbeszélés oldhatja meg.
Üdvözlet! A következő problémával nézek szembe amire megoldást szeretnék találni, akár itt is:
Van egy KFT, ahol az édesapám és én vagyunk tulajdonosok. Õ a többségi tulajdonos és Ügyvezető egyszemélyben. Az utóbbi időben kiderült, sajnos már nem először, hogy rosszul vezeti a céget, konkrétan tartozásokat halmoz fel, nem kezeli jól a cég pénzét, sőt már-már a csőd szélére sodorja a KFT-t. Ezután könnyű megérteni, hogy szeretném ha nem ő lenne továbbiakban felelős a cég ügyeiért, azonban ezt úgytűnik nem tudom megtenni, hiszen ő a többségi tulajdonos és az én szavazataim kevesek ahhoz, hogy leváltsam. Mit lehet ilyenkor tenni? Előre is köszönöm a hozzászlásokat!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02