cégmegszüntetés

ObudaFan # 2007.08.17. 09:47

Ne akarj. A végelszámolás költségei a céget terhelik. Ha a cég nem tud fizetni, a beltagnak kell helytállnia.

jacint # 2007.08.17. 09:39

"Combos ár": ez egy kicsit összetettebb . Nemcsak jogi segítség hanem könyvelői számla is vannak benne.

"Mosolyog. És nem fizet.": még a végelszámolás költségeit sem? (egyébként visszatérve a "combos árra": mind könyvelőt, mind ügyvédet hoznék 10-ed áron. Ha akarnék. Akarjak?)

ObudaFan # 2007.08.17. 09:38

ELvileg bűncselekmény. Gyakorlatilag ezzel együtt is szép számú fizetésképtelen cég végelszámolása folyik.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.17. 08:27

Hmmm. És annak nincs némi jogkövetkezménye a végelszámolóra nézve? A beltagról nem is beszélve.

ObudaFan # 2007.08.17. 08:25

Át kellett volna fordulnia, de ilyen esetekben gyakran akkor fordul át, mikor már véletlenül csak APEH tartozás van, a hátrébb sorolt hitelezők meg véletlenül ki lettek elégítve.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.17. 08:20

Azt mondta végelszámolás. Akkor pedig a legrosszabb esetben nullás a végső egyenleg. Különben át kellett volna fordítani felszámolásba.

(Halkan mondom és félre: 324k egy bt végelszámolásának jogi segítéséért elég combos ár.)

ObudaFan # 2007.08.17. 08:05

Mondjuk nem elképzelhetetlen, hogy nincs pénze annak a cégnek már. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.17. 06:27

Mosolyog. És nem fizet. Sőt a vagyonfelosztási megállapodás szerint kéri a neki járó részt a megmaradt vagyonból. Nem fóliázógépet, készpénzt.

jacint # 2007.08.17. 06:13

Jó napot!

Kültag vagyok egy bt.-ben. A beltaggal vannak "súrlódásaink". Beltag elhatározta, hogy elege van a cégből és megszünteti, végelszámolással.

Nekem ehhez a céghez az a közöm, hogy beletettem 5000 forintot még 2 éve, azóta felé sem néztem. A cég veszteséges egyébként - soha egy kanyi garast nem kerestem vele.

A beltag most meg akar velem vásároltatni egy 217 ezer forintos fóliázógépet (mert állítólag azt "én vettem" és hoztam számlát róla két éve). A cég megszüntetésével felmerült még 270e forint+ÁFA ügyvédi és könyvelői költség. Ezt a költséget szintén "szét akarja osztani" a tagok között.

Mit tehet ilyenkor egy kültag?