Egyéni vállalkozás - anyagi felelősség

ObudaFan # 2007.09.05. 14:50

Egészen pontosdan arra céloztam, hogy a bíróság a házasság fennállása alatt is megszüntetheti hivatalosan is a vagyonközösséget, ami sok kellemetlenségtől kíméli meg a házasfelet ilyen helyzetben.

Dr.Attika # 2007.09.04. 23:36

Kollégáim arra céloztak, hogy a házasság fennállása alatt is megszűnik a házastársi vagyonközösség az életközösség megszűnésével (elköltözés). Innentől fizeti ki-ki a maga adósságát. Hogy a házasságra ez milyen hatással van azt a toto 1,x,2 szerint lehet megtippelni. Vagyis helyrehozza,nem hozza helyre vagy ugyan az marad minden.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.04. 20:53

Az olyasmi, mint a válás ágytól asztaltól, csak hivatalosan. Aligha segítene a házasság reparálásában.

ekidnut # 2007.09.04. 20:42

Erről tudtán nekem mesélni részletesebben?

ObudaFan # 2007.09.04. 18:50

Kezdeményezheted a közös vagyon megosztását bontás nélkül is, de kérdés, jól fogsz-e járni vele.

ekidnut # 2007.09.04. 16:16

Köszi. Valahogy így gondoltam én is. Sajnálatos módon mostanában nem mennek túl fényesen a dolgaink. Úgy a vállalkozás tekintetében, mint a házasságunk kapcsán. A vállalkozást együtt csináljuk, de ő a vállalkozó én az alkalmazott. Ez sok konfliktust szül köztünk.
Az fordult meg a fejemben, hogy én kiszállnék az egészből és keresnék más munkahelyet, akkor talán még a házasságunk helyrehozható lenne. Ezzel csak annyi a gondom, hogy a pénzügyi dolgokat én intéztem és nagyon félek, hogy ki fog csúszni a kezéből.
Szeretném magam bebiztosítani. Szeretném az eddig megszerzett vagyonunkat biztonságban tudni. Milyen lehetőségeim vannak?

Köszi előre is a választ: ekidnut

ObudaFan # 2007.09.03. 19:55

Annyiban, hogy a házastársi közös vagyon rá eső részével is felel, vagyis, ha baj van, a közös lakás fele rámehet.

ekidnut # 2007.09.03. 17:30

Szép napot mindenkinek!

A férjem egyéni vállalkozó. Az érdekelne, hogy amennyiben a vállalkozása adósságot halmoz fel az engem, mint házastársat milyen mértékben érint?

Előre is köszi a választ.