A cégbírósági eljárást nem befolyásolja az APEH vizsgálat, az nem amiatt húzódhatott el.
türelmetlen vagyok vagy ez tényleg ennyi??
Kedves Szota!
A mi cégünk győri székhelyét szegedre tettük át. Mit mondjak, előtte olyan APEH-ellenőrzést folytattak le, amiről nem is tudtunk...
Egy év múlva (!) kinyögte az egyik adóügyintéző, hogy meglepődtek a vizsgálat során, mert teljesen tiszta a cég, nem találtak semmi hibát...
Gondolom ilyen cipőben lehetel Te is most...
Hogy hányx napon belül, az függ attól is, hogy pl. szerződésminta volt-e, továbbá attól is, hogy a posta emnnyire volt lassú/gyors. Önmagában a cégiratokba betekintés még nem sürgetés, és lehet, hogy már ott a végzés. Ezért azzal lehet a dolgon gyorsítani, ha a jogi képviselő belenéz az iratokba, ész esetlegesen már meghozott végzést átveszi.
üdv,
12 éve működő BT-nk nevét és székhelyét idén nyáron megváltoztattuk. Annak rendje és módja szerint ügyvédhez fordultunk aki elkészítette az iratokat majd ezt június 14-én aláírtuk. Az ügyvéd azt mondta, hogy a cégbírósági történet kicsit elnyúlhat, mivel Budapestről vidékre tettük át a székhelyünket.
A Bp-i cégbíróság pikk-pakk hozott egy végzést, hogy az ügyet átadja Pest megyének.Ez történt június 22-én.
Azóta viszont semmi. Kérdeztem már ügyvédet, hogy mi van most aki attól félve, hogyha sürgeti a cégbírót az dacból (még) lassabb lesz, így a várakozást javasolta.
Most viszont lassan3 hónapja nem történik semmi érdemleges viszont jó lenne a cég adatait átíratni APEHnál, banknál, telefonszámlán, nagykereskedőnél...stb, de mindenki csak a végzést fogadja el. Kérdésem: elméletben mennyi időn belül kell a változást átvezetnie a bíróságnak? Ehhez képest mi a tapasztalat? Mit kell tennem, tényleg csak várakozni lehet? Ismétlen: 10 nap hijján 3 hónapja írtuk alá a társasági szerződést!!!!
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02