felszámolás / felszámoló díja

ObudaFan # 2007.09.13. 17:18

Mivel a beltag úgyis kifizet majd mindent, ami a társaság tartozása volt, valószínűleg több értelme lenne elkerülni a felszámolást.

Rexor # 2007.09.13. 08:37

Azért azt nem ártana tisztázni, hogy mindenképpen szükséges e a felszámolás (tehát hogy a társaság vagyona nem elég a tartozások rendezésére). Inkább -ha megoldható-célszerűbb lenne kifizetni az adóhatóságot, mert a felszámolás költségei mindenképpen magasabbak lesznek.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.13. 07:21

Szóval te is tudod? Akkor mit is kérdeztél?

Balamber70 # 2007.09.13. 04:26

Kovács_Béla_Sándor !

"Azt nem mondta, hogy ha egyszerűsített az a felszámolás, ha nem, beltagként a teljes saját vagyonoddal felelsz a tartozáskért."

Szerintem ez nem a felszámoló feladata !
Ha valaki Bt-t alapít, akkor már tisztában kell ezzel lennie.

Balamber70 # 2007.09.13. 04:22

Obudafan !

Ezt azóta mások is mondták ezért megkérdeztem a felszámolót.A következő indokkal kezdeményezné,
ami igaz is.

"Ha a vagyon a várható felszámolási költségek fedezetére sem elegendő..."

ObudaFan # 2007.09.10. 16:27

Ha egyszerűsített felszámolást végez, az még sokba lehet neked, mert megalapozza a csődbűntettet (vagy most már a számvitel rendjének megsértését).

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.10. 11:10

:)
Aranyos. Azt nem mondta, hogy ha egyszerűsített az a felszámolás, ha nem, beltagként a teljes saját vagyonoddal felelsz a tartozáskért.

Egyébként igen, a felszámolók nem olcsójánosok.

Balamber70 # 2007.09.10. 10:44

Üdv Mindenkinek !

5-6 éve nem működö bt-m ellen az apeh indított felszámolási eljárást néhány százezer forintos tartozás miatt (szerintem egy része biztosan elévült )
A felszámoló azt mondta hogy ha viszek neki 200 ezret akkor egyszerűsített felszámolást végez, átadom ami van és kész. Tényleg ennyi a díja ?
Nem tudom olcsóbban megúszni ?

Előre is köszi !