Aki már szembesült a magyar gazdasággal a rendszerváltást követően az világosan látja és tudja is, hogy a "svindli" volt itt mindennek a mozgatórugója. A volt "legnagyobb svindler" ma Magyarország Miniszterelnöke. Talán neki kellene ezt a kérdést feltenni.
Laikus kérdés törzstőkéről...
Semmi baja nincs vele az APEH-nek. Ha viszont valaki úgy ad nagy összegű tagi kölcsönt, hogy közben a jovedelemadó bevallása szerint annyi pénze sincs, hogy gyalog hazamenjen... Nos, arra tényleg rámozdulnak. De ez nem a tagi kölcsön miatt van, hanem azért mert az adóhivatal sem szereti, ha hülyének nézik.
A jegyzett tőkéhez képest túl nagy tagi kölcsönt a visszafizetéskor "büntetik" - de ez megint nem az APEH heppje, hanem a törvényhozóé.
Köszönöm. Ez az én felsorolásomban is szerepelt, de azt nem gondoltam, hogy a tagi kölcsön ennyire mindennapos. Olyasmiket hallottam, hogy pl. az apeh nem nagyon csípi.
Tagi kölcsön.
Üdvözlet!
Elméletben tudom, hogy egy induló cég a törzstőkéből kezdhet költeni, később pedig igény szerint bevonható plusz tőke, bankhitel, tagi hitel stb.
Az lenne a kérdésem, hogy pl. azok a Bt-k, akik nem csupán számlázásra jöttek létre, de mégis kb. 50000 forint a tőkéjük a cégkivonat szerint, az induláskor miből vették meg az első nyomtatót :)? Idővel nyilván halmozódhat a pénz, ha van bevétel, árrés, de nem értem, hogy hogy lehet akármivel is fillérekből elindulni. És gondolom már Bt-nél sem keveredhet a magánpénz a cég pénzeivel.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02