A kérdés alapján még nehéz tiztán látni, az biztos.
elszámolás - hogy is van ez???
Képzelheted azt a munkaviszonyt, amelyben a munkavállaló évekig nem veszi észre, hogy már nem munkavállaló. :) Vagy annak kellene feltűnnie, hogy nem negedik be a munkahelyre, vagy annak, hogy nem kap fizetést.
A tb-csalást nem csak azzal lehet elkövetni, ha feketén foglalkoztatunk, hanem úgy is, ha olyat jelentünk be dolgozóként, aki valójában nem az. De ahogy olvasom, ebben az ügyben ez a legkevesebb.
Munkaviszonyt nem lehet úgy megszüntetni, hogy arról a munkavállaló ne tudjon.
A legalább 5% részesedéssel rendelkező tag, ha a taggyűlés nem indít pert indítványára az ügyvezető ellen, maga megindíthatja a pert a társaság nevében. Ugyanakkor itt már a taggyűlés is meg tudja szavazni a perindítást, hiszen ő a saját ügyében nem szavazhat. Ebben a perben pedig te képviselheted a társaságot.
Üdvözlök mindenkit.Segítséget szeretnék kérni.Van egy kft. aminek én és cégtársam a tagja. (50-50%).Az üzlettárs az ügyvezető (aláírása joga és pénzügyi tranzakciókhoz csak neki volt joga).Kölcsönös bizalomvesztés miatt megromlott a kapcsolatunk és úgy döntöttünk elszámolunk és különválunk.Na és itt kezdődnek a gondok.Én be voltam jelentve a céghez és ő a tudtopm nélkül a munkaviszonyom megszüntette.Kiderült hogy közel 14 milliós adótartozást halmozott össze a cég amit ő nem akart visszafüzetni.A számlára beérkezett pénzeket felvette azzal indokolva hogyha inkasszó terhelné a számlát az alkalmazottak azért kapjanak pénzt.Én az Apeh-nél kértem a cégünk ellen az inkasszót amit nem teljesítettek mert nem az ügyvezető kérte.(vicces nem?)Ezután a cég több tárgyi eszközét-köztük egy 8 milliós gépet- ismeretlen helyre vitte.Most derült ki hogy egy új céget alapított ahol a cégünk tárgyi eszközeit átmentette.A cég házipénztárába felhalmozott 27 millió forintot, amiről nem tud elszámolni többszöri kérésemre sem.Cégünk könyvelője nekem nem ad ki semmi adatot ,sőt a telefont sem veszi fel a cégtársammal együtt.Többször megbeszéltük az elszámolás időpontját azonban vagy nem jelent meg, vagy nem tudott elszámolni.A cég hivatalosan még be van jegyezve bár telephelye már nem hiszem hogy van mivel a bérleti szerződést is felmondta a tudtom nélkül.Amikor a többmilliós gép eltűnt a műhelyből kihívtuk a rendőröket de semmi érdemi dolgot nem tettek.Bár nyoma van hisz feljelentést tettünk.Aláírt egy papírt is ahol ígéretet tett hogy nem veszi fel a számláról a bejövő pénzeket, bár ezt sem tartotta be.Az már csak mellékes hogy több alkalmazottat nem jelentett be és nem füzette ki több havi bérüket.Azóta egy új céggel folytatja őrült ámokfutását és persze a törvény kiskapuit kihasználva éli szegényes életét.Szeretnék segítséget kérni hogy ilyenkor mit tehetek.Meddíg húzhatja az elszámolást és felelősségre lehet e venni törvényes keretek közt?Válaszukat előre is köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02