átalánydíj

ObudaFan # 2007.10.18. 14:38

Nem kell mindent törvényben definiálni attól, hogy a gyakorlatban létezik.

szota # 2007.10.17. 05:24

köszönöm az eddigi válaszokat!
Már csak 1 kérdésem lenne: melyik törvényben van leírva az átalánydíj mint jogi intézmény? Nézegettem a PTK-t, de nem találtam semmit... :(

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

ObudaFan # 2007.10.16. 14:04

Kell fizetni. Meg kell vizsgálni a szerződést, hogy nincs-e ettől eltérő rendelkezés, vagy nem lenne-e előnyösebb felmondani a szerződést, és később újra megkötni.

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2007.10.16. 11:38

sztem az ha nem veszed igénybe akkor is ha sokat veszel igénybe akkor is uygan annyit
azonban ha ő nem tudja nyújtani a szolgáltatást akkor arra vonatkozóan nem igényelhet díjat

szota # 2007.10.16. 11:33

Mit jelent pontosan az, ha egy szerződésben a partner a havidíjat átalánydíj szerüen fizetteti meg?
Jól értelmezem, ha azt gondolom: akkor is kell fizetni adott hónapban, ha amúgy teljesítés nem történt?
Ha átalánydíj szerű a fizetés, akkor akkor is kell fizetni a díjat, hogy átmenetileg szüneteltetem a szolgáltatást? Vagy erre az időre kell valamit fizetni?

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.